Miljonäärin leivokset
Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Tee valmiista murotaikinasta helpot kinuskipalat, joissa yhdistyvät rapea keksipohja, hurmaava kinuskikreemi ja suussa sulava maitosuklaa. Kokeile supersuosittuihin Millionaire's shortbread -leivoksiin kolmea kutkuttavaa koristelua!
| 400 g | murotaikinaa |
| 400 g | (2 prk, à 200 g) kinuskikreemiä |
| 200 g | maitosuklaata |
| 25 g | voita |
| Koristeluun | |
|---|---|
| sormisuolaa, turkinpippuri- tai pähkinärouhetta | |
- 1.
Sulata murotaikina hieman kohmeiseksi ja kauli taikina leivinpaperin päällä 25 cm x 35 cm:n kokoiseksi levyksi.
- 2.
Siirrä levy leivinpaperilla uunipellille ja pisteli haarukalla. Levitä kinuskikreemit levylle. Paista 200-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia, kunnes taikina on kypsä.
- 3.
Jäähdytä pohja huoneenlämpöiseksi, siirrä jääkaappiin ja anna kreemin jähmettyä noin ½ tuntia.
- 4.
Paloittele suklaa ja voi kulhoon. Sulata mikrossa 30 sekuntia kerrallaan. Sekoita sulatuskertojen välissä. Levitä seos kreemin päälle. Ripottele suola, turkinpippurit tai pähkinät pinnalle. Voit myös viimeistellä jokaisella ripotteella oman osionsa.
- 5.
Anna kuorrutteen jähmettyä jääkaapissa noin 15 minuuttia. Paloittele tukevalla veitsellä esimerkiksi 5 cm x 5 cm:n kokoisiksi leivospaloiksi.
Miljonäärin leivokset
arvosana4/5
Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)
Tee valmiista murotaikinasta helpot kinuskipalat, joissa yhdistyvät rapea keksipohja, hurmaava kinuskikreemi ja suussa sulava maitosuklaa. Kokeile supersuosittuihin Millionaire's shortbread -leivoksiin kolmea kutkuttavaa koristelua!
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | murotaikinaa |
| 400 g | (2 prk, à 200 g) kinuskikreemiä |
| 200 g | maitosuklaata |
| 25 g | voita |
Koristeluun | |
| sormisuolaa, turkinpippuri- tai pähkinärouhetta | |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Sulata murotaikina hieman kohmeiseksi ja kauli taikina leivinpaperin päällä 25 cm x 35 cm:n kokoiseksi levyksi.
Määrä Ainesosa 400 g murotaikinaa - 2
Siirrä levy leivinpaperilla uunipellille ja pisteli haarukalla. Levitä kinuskikreemit levylle. Paista 200-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia, kunnes taikina on kypsä.
Määrä Ainesosa 400 g (2 prk, à 200 g) kinuskikreemiä - 3
Jäähdytä pohja huoneenlämpöiseksi, siirrä jääkaappiin ja anna kreemin jähmettyä noin ½ tuntia.
- 4
Paloittele suklaa ja voi kulhoon. Sulata mikrossa 30 sekuntia kerrallaan. Sekoita sulatuskertojen välissä. Levitä seos kreemin päälle. Ripottele suola, turkinpippurit tai pähkinät pinnalle. Voit myös viimeistellä jokaisella ripotteella oman osionsa.
Määrä Ainesosa 200 g maitosuklaata 25 g voita sormisuolaa, turkinpippuri- tai pähkinärouhetta - 5
Anna kuorrutteen jähmettyä jääkaapissa noin 15 minuuttia. Paloittele tukevalla veitsellä esimerkiksi 5 cm x 5 cm:n kokoisiksi leivospaloiksi.
Vinkki: Valitse suosikkisi kutkuttavista koristeluista tai kokeile vaikka kaikkia!
- Sähäkkä salmiakki - pippurinen salmiakkirouhe ja suussa sulava maitosuklaa yllättävät herkuttelijan.
- Rapea pähkinä - hurmaavan makea kinuski ja lempeän paahteinen pähkinärouhe vie kielen mennessään.
- Pikantti sormisuola - koukuttava suolaisen ja makean liitto toimii aina.
Ravintosisältö
97
Energiaa kcal
407
Energiaa kj
5,4 g
Rasvaa
2,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
10,8 g
Hiilihydraatteja
6,0 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
1,2 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
97
Energiaa kcal
407
Energiaa kj
5,4 g
Rasvaa
2,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
10,8 g
Hiilihydraatteja
6,0 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
1,2 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 400 g (2 prk, à 200 g) kinuskikreemiä, sormisuolaa, turkinpippuri- tai pähkinärouhetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























