Sulata murotaikina hieman kohmeiseksi ja kauli taikina leivinpaperin päällä 25 cm x 35 cm:n kokoiseksi levyksi.
Siirrä levy leivinpaperilla uunipellille ja pisteli haarukalla. Levitä kinuskikreemit levylle. Paista 200-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia, kunnes taikina on kypsä.
Jäähdytä pohja huoneenlämpöiseksi, siirrä jääkaappiin ja anna kreemin jähmettyä noin ½ tuntia.
Paloittele suklaa ja voi kulhoon. Sulata mikrossa 30 sekuntia kerrallaan. Sekoita sulatuskertojen välissä. Levitä seos kreemin päälle. Ripottele suola, turkinpippurit tai pähkinät pinnalle. Voit myös viimeistellä jokaisella ripotteella oman osionsa.
Anna kuorrutteen jähmettyä jääkaapissa noin 15 minuuttia. Paloittele tukevalla veitsellä esimerkiksi 5 cm x 5 cm:n kokoisiksi leivospaloiksi.
Vinkki: Valitse suosikkisi kutkuttavista koristeluista tai kokeile vaikka kaikkia!
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
97
407
5,4 g
2,9 g
10,8 g
6,0 g
0,3 g
1,2 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
400 g (2 prk, à 200 g) kinuskikreemiä,
sormisuolaa, turkinpippuri- tai pähkinärouhetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli