Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Moderni mozzarellasalaatti

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

2 kpl
pkt Ambrosi luomu mozzarella
1 kpl
annos uunipaahdettuja kirsikkatomaatteja (ohje alla)
4 dl
miniversoseosta

Chimichurri:

1 kpl
valkosipulinkynsi
10 1/2 dl
hienonnettuja yrttejä, esim. lehtipersiljaa, korianteria ja oreganoa
1 rkl
punaviinietikkaa
1 tl
(sormi)suolaa
1 tl
sokeria
1/2 tl
juustokuminaa eli jeeraa
n. ¾ dl oliiviöljyä
muutama kierros rouhittua chiliä ja mustapippuriamyllystä

uunipaahdetut kirsikkatomaatit:

1 kpl
rs (250 g) kirsikkatomaatteja
2 rkl
oliiviöljyä
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
sokeria
muutama kierros mustapippuria myllystä
(muutama oksa timjamia)

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Tee chimichurrikastike. Kuori valkosipuli ja laita se kulhoon muiden aineksien kanssa. Soseuta sauvasekoittimella karkeahkoksi tahnaksi. Lisää tarvittaessa öljyä, jos seos tuntuu liian paksulta. (Huom. kastiketta tulee hieman enemmän kuin salaattiin tarvitaan, mutta loppukastikkeen voi käyttää peston tapaan.)

2

Revi mozzarella tarjoilulautaselle. Lisää uunipaahdetut tomaatit. Valuta päälle kastiketta. Viimeistele versoilla.

3

Halkaise tomaatit ja laita uunivuokaan. Pirskottele päälle hieman öljyä. Ripottele päälle suolaa, pippuria ja sokeria. Lisää halutessasi timjamit.

4

Paista tomaatteja 100-asteisessa uunissa noin 4 tuntia.

Miltä maistui?
Kuvat:
Food Market Herkku
Julkaistu: 27.4.2017
|
Muokattu: 12.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.