Mokkapalakääretorttu
45 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Mokkapalat muuntuvat näyttäväksi kääretortuksi! Kaakaopohjan välissä on ihanaa tuorejuustotäytettä ja pinnalla on tuttua kuorrutusta. Voi juku miten hyvää!
| Torttupohja | |
|---|---|
| 4 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1 1/2 dl | perunajauhoja |
| 1/2 dl | tummaa kaakaojauhetta |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| Täyte ja kuorrutus | |
| 1/2 dl | vahvaa kahvia |
| 75 g | voita tai margariinia |
| 1/2 dl | tummaa kaakaojauhetta |
| 3 dl | tomusokeria |
| 250 g | (1 rs) mascarponejuustoa |
| Koristeluun | |
| nonparelleja | |
- 1.
Valmista ensin täyte ja kuorrutus. Keitä kahvi ja sulata rasva. Laita kahvi, rasva, kaakaojauhe ja tomusokeri kulhoon ja sekoita mieluiten sähkövatkaimella. Ota seoksesta 1 dl kuorrutetta varten. Laita loppu täyte kulhossa jääkaappiin.
- 2.
Kuumenna uuni 225-asteiseksi.
- 3.
Valmista pohja. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi puhtailla ja kuivilla vatkaimilla. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja kääntele ne munavaahtoon.
- 4.
Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista torttupohjaa noin 10 minuuttia, kunnes pohja irtoaa leivinpaperin reunoilta. Kumoa torttulevy puhtaalle leivinpaperille ja irrota päällimmäinen leivinpaperi. Anna jäähtyä.
- 5.
Lisää mascarpone loppuun täytteeseen ja vatkaa sähkövatkaimella paksuksi vaahdoksi. Levitä täyte torttupohjalle ja kääri rullalle. Anna tortun vetäytyä hetki saumapuoli alaspäin.
- 6.
Levitä kuorrute tortun päälle ja ripottele pinnalle nonparelleja.
Mokkapalakääretorttu
arvosana5/5
45 min (josta 30 min aktiivista)
Mokkapalat muuntuvat näyttäväksi kääretortuksi! Kaakaopohjan välissä on ihanaa tuorejuustotäytettä ja pinnalla on tuttua kuorrutusta. Voi juku miten hyvää!
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Torttupohja | |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1 1/2 dl | perunajauhoja |
| 1/2 dl | tummaa kaakaojauhetta |
| 2 tl | leivinjauhetta |
Täyte ja kuorrutus | |
| 1/2 dl | vahvaa kahvia |
| 75 g | voita tai margariinia |
| 1/2 dl | tummaa kaakaojauhetta |
| 3 dl | tomusokeria |
| 250 g | (1 rs) mascarponejuustoa |
Koristeluun | |
| nonparelleja | |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Valmista ensin täyte ja kuorrutus. Keitä kahvi ja sulata rasva. Laita kahvi, rasva, kaakaojauhe ja tomusokeri kulhoon ja sekoita mieluiten sähkövatkaimella. Ota seoksesta 1 dl kuorrutetta varten. Laita loppu täyte kulhossa jääkaappiin.
Määrä Ainesosa 1/2 dl vahvaa kahvia 75 g voita tai margariinia 1/2 dl tummaa kaakaojauhetta 3 dl tomusokeria - 2
Kuumenna uuni 225-asteiseksi.
- 3
Valmista pohja. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi puhtailla ja kuivilla vatkaimilla. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja kääntele ne munavaahtoon.
Määrä Ainesosa 4 kpl kananmunaa 1 1/2 dl sokeria 1 1/2 dl perunajauhoja 1/2 dl tummaa kaakaojauhetta 2 tl leivinjauhetta - 4
Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista torttupohjaa noin 10 minuuttia, kunnes pohja irtoaa leivinpaperin reunoilta. Kumoa torttulevy puhtaalle leivinpaperille ja irrota päällimmäinen leivinpaperi. Anna jäähtyä.
- 5
Lisää mascarpone loppuun täytteeseen ja vatkaa sähkövatkaimella paksuksi vaahdoksi. Levitä täyte torttupohjalle ja kääri rullalle. Anna tortun vetäytyä hetki saumapuoli alaspäin.
Määrä Ainesosa 250 g (1 rs) mascarponejuustoa - 6
Levitä kuorrute tortun päälle ja ripottele pinnalle nonparelleja.
Määrä Ainesosa nonparelleja
Ravintosisältö
270
Energiaa kcal
1130
Energiaa kj
13,1 g
Rasvaa
8,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
33,7 g
Hiilihydraatteja
28,0 g
Sokereita
0,9 g
Kuituja
3,6 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
270
Energiaa kcal
1130
Energiaa kj
13,1 g
Rasvaa
8,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
33,7 g
Hiilihydraatteja
28,0 g
Sokereita
0,9 g
Kuituja
3,6 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: nonparelleja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























