Muhkea mustikkapiiras
Annokset
10
Ainekset
2 kpl
Munaa
2 dl
Sokeria
1 dl
Kermaa
1 dl
Maitoa
4 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Leivinjauhetta
1 dl
Margariinisulaa
VÄLIIN
200 g
Mustikoita
PINNALLE
50 g
Margariinia
1 dl
Sokeria
1 tl
Vaniljasokeria
1 dl
Vehnäjauhoja
Näin teet
1
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon kevyesti sekoittaen vuorotellen kermamaito, keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä margariinisula. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Vuoraa leivinpaperilla halkaisijaltaan 24-25 cm irtopohjavuoka. Kaada vuoan pohjalle tasaisesti taikina. Ripottele pinnalle mustikat. Nypi kulhossa pehmeä margariini, sokerit ja vehnäjauhot. Kaada muruseos mustikoiden päälle. Kypsennä piirasta 200 asteessa 35-40 minuuttia. Anna jäähtyä hetken aikaa ennen vuoan irrottamista.
Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 5.1.2005
Muokattu: 15.11.2018