Muhkea mustikkapiiras

Ainekset (10 annosta)

MääräAinesosa
2 kplmunaa
2 dlsokeria
1 dlkermaa
1 dlmaitoa
4 dlvehnäjauhoja
2 tlleivinjauhetta
1 dlmargariinisulaa

Väliin

200 gmustikoita

Pinnalle

50 gmargariinia
1 dlsokeria
1 tlvaniljasokeria
1 dlvehnäjauhoja

Valmistus

  1. 1

    Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon kevyesti sekoittaen vuorotellen kermamaito, keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä margariinisula. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Vuoraa leivinpaperilla halkaisijaltaan 24-25 cm irtopohjavuoka. Kaada vuoan pohjalle tasaisesti taikina. Ripottele pinnalle mustikat. Nypi kulhossa pehmeä margariini, sokerit ja vehnäjauhot. Kaada muruseos mustikoiden päälle. Kypsennä piirasta 200 asteessa 35-40 minuuttia. Anna jäähtyä hetken aikaa ennen vuoan irrottamista.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä