Muna-riisipasteijat
45 min

Nappaa talteen!
Uunituoreita muna-riisipasteijoita helposti kotona – kyllä maistuu! Reseptillä leivot noin 15 pientä pasteijaa, jotka sopivat niin välipalaksi kuin evääksikin. Voit hyödyntää reseptissä hävikiksi jäänyttä keitettyä riisiä ja kananmunia.
| 400 g | (1 pkt) ruis-perunataikinaa (pakaste) |
| Täyte | |
|---|---|
| 2 kpl | keitettyä kananmunaa |
| 2 dl | kypsää pitkäjyväistä riisiä |
| 200 g | valkosipulilla maustettua tuorejuustoa |
| 3 rkl | hienonnettua tilliä |
| suolaa | |
| rouhittua mustapippuria | |
- 1.
Kauli sulanut taikinalevy reilun puolen sentin paksuiseksi. Painele muotilla tai lasilla taikinakiekkoja (halkaisijaltaan 9–10 cm).
- 2.
Kuori ja murskaa munat haarukalla kulhossa. Sekoita joukkoon loput täytteen aineet. Sekoita tasaiseksi.
- 3.
Jaa täytettä taikinakiekoille. Kostuta kiekon reunat vedellä ja käännä kaksinkerroin. Painele reunat huolella kiinni. Nosta pasteijat leivinpaperilla vuoratulle uunipelille ja paista 225-asteissa uunissa 15–18 minuuttia.
Muna-riisipasteijat
Uunituoreita muna-riisipasteijoita helposti kotona – kyllä maistuu! Reseptillä leivot noin 15 pientä pasteijaa, jotka sopivat niin välipalaksi kuin evääksikin. Voit hyödyntää reseptissä hävikiksi jäänyttä keitettyä riisiä ja kananmunia.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | (1 pkt) ruis-perunataikinaa (pakaste) |
Täyte | |
| 2 kpl | keitettyä kananmunaa |
| 2 dl | kypsää pitkäjyväistä riisiä |
| 200 g | valkosipulilla maustettua tuorejuustoa |
| 3 rkl | hienonnettua tilliä |
| suolaa | |
| rouhittua mustapippuria | |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Kauli sulanut taikinalevy reilun puolen sentin paksuiseksi. Painele muotilla tai lasilla taikinakiekkoja (halkaisijaltaan 9–10 cm).
Määrä Ainesosa 400 g (1 pkt) ruis-perunataikinaa (pakaste) - 2
Kuori ja murskaa munat haarukalla kulhossa. Sekoita joukkoon loput täytteen aineet. Sekoita tasaiseksi.
Määrä Ainesosa 2 kpl keitettyä kananmunaa 2 dl kypsää pitkäjyväistä riisiä 200 g valkosipulilla maustettua tuorejuustoa 3 rkl hienonnettua tilliä suolaa rouhittua mustapippuria - 3
Jaa täytettä taikinakiekoille. Kostuta kiekon reunat vedellä ja käännä kaksinkerroin. Painele reunat huolella kiinni. Nosta pasteijat leivinpaperilla vuoratulle uunipelille ja paista 225-asteissa uunissa 15–18 minuuttia.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 2.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä












