Munasalaattikolmioleivät | Suolaiset leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Munasalaattikolmioleivät

timer-icon15 min
Fork and knife
12 Kappaletta
Fork and knife
12 Kappaletta

Ainekset

6 kpl
Paahtoleipäviipaletta

väliin

6 kpl
Kananmunaa
2 dl
Maustamatonta turkkilaista jogurttia
1/2 dl
Majoneesia
1 tl
Sinappia
2 rkl
Sitruunamehua
2 rkl
Ruohosipulia
1/2 tl
Cayennenpippuria
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria
1/2 kpl
Ruukkua rucolaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Keitä munat koviksi noin 7 minuuttia. Kaada vesi pois ja jäähdytä kylmässä vedessä. Kuori munat ja leikkaa munaleikkurilla kuutioiksi tai hienonna haarukalla.

Sekoita jogurtin joukkoon majoneesi, sinappi, sitruunamehu ja hienonnettu ruohosipuli. Mausta ja sekoita kastike munien joukkoon. Anna maustua kylmässä noin 15 minuuttia.

Levitä kolmelle leivälle munasalaattia. Lisää päälle rucolaa. Laita leipäviipaleet munasalaattileipien päälle ja leikkaa neljään osaan kolmioiksi.

Resepti:
Kaisa Nieminen
Kuvat:
Roope Permanto
Julkaistu: 27.1.2017
Muokattu: 24.7.2018

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

463

111

7,3 g

1,9 g

6,0 g

1,1 g

0,3 g

4,9 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Sinappia,

2 rkl Sitruunamehua,

2 rkl Ruohosipulia,

0,5 tl Cayennenpippuria,

0,5 tl Suolaa,

0,5 tl Mustapippuria,

Ruukkua rucolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli