Murotaikina makeille piiraille

arvosana5/5

(3)arviota
1 Kappaletta

45 min (josta 15 min aktiivista)

Murotaikina on makeiden piiraiden ja piirakoiden perusta. Klassinen ja ihanan murea piiraspohja syntyy näppärästi voista, jauhoista, sokerista ja munista.

Ainekset

MääräAinesosa
150 gvoita tai margariinia
1 1/2 dlsokeria
1 kplkananmuna
4 dlvehnäjauhoja

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna voimakkaasti vatkaten. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

    MääräAinesosa
    150 gvoita tai margariinia
    1 1/2 dlsokeria
    1 kplkananmuna
    4 dlvehnäjauhoja
  2. 2

    Painele taikina piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Laita vuoka jääkaappiin puoleksi tunniksi.

  3. 3

    Halutessasi esipaista pohja. Pistele pohja haarukalla ja paista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

  4. 4

    Täytä pohja mieleiselläsi täytteellä ja kypsennä täytteestä riippuen noin 30 minuuttia.

Voit maustaa piirakkataikinan esimerkiksi raastetun sitruunan kuorella, vaniljalla tai kardemummalla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
19.7.2018
|
Päivitetty: 10.11.2025

Samankaltaisia reseptejä