Murun mustikkapiirakka | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Murun mustikkapiirakka

Murun mustikkapiirakka

Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Tämä mustikkapiirakka on niin helppo, että lapsetkin voivat sen valmistaa. Leivo kesällä piirakka tuoreista marjoista tai turvaudu talvella pakkasen antimiin.

Ainekset

150 g
Voita
2 dl
Sokeria
4 dl
Vehnäjauhoja
1 1/2 dl
Kaurahiutaleita
1 tl
Leivinjauhetta
1 tl
Vaniljasokeria
1 dl
Maitoa
1 kpl
Kananmuna
200 g
(1 ps) Mustikoita (pakaste)

lisäksi

2 tl
Voita
2 dl
Vaniljakastiketta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Ota voi huoneenlämpöön noin tunti ennen leipomista.

150 g
Voita
2

Laita uuniritilä uunin keskitasolle ja säädä uuni 200 asteeseen.

3

Laita pehmeä voi ja sokeri isoon kulhoon. Vatkaa ne sähkövatkaimella vaahdoksi, noin 5 minuuttia.

150 g
Voita
2 dl
Sokeria
4

Ota esille toinen kulho ja mittaa siihen jauhot, hiutaleet, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita ne lusikalla. Kaada jauhoseos voi-sokerivaahtoon. Sekoita taikina sähkövatkaimen pienellä teholla murumaiseksi seokseksi.

4 dl
Vehnäjauhoja
1 1/2 dl
Kaurahiutaleita
1 tl
Leivinjauhetta
1 tl
Vaniljasokeria
5

Ota 1 ½ dl murutaikinaa toiseen kulhoon. Laita se sivuun odottamaan piirakan kuorruttamista.

6

Mittaa maito isoon kulhoon murutaikinan joukkoon. Riko kananmuna lasiin ja lisää taikinaan. Vatkaa taikina sähkövatkaimella nopeasti tasaiseksi.

1 dl
Maitoa
1 kpl
Kananmuna
7

Voitele piirakkavuoka voilla (2 tl). Kaada taikina vuokaan ja tasoita se lusikalla. Ripottele mustikat päälle. Ripottele muruseos mustikoiden päälle. Laita piirakka uuniin ja kypsennä 30 minuuttia.

2 tl
Voita
200 g
(1 ps) Mustikoita (pakaste)
8

Anna jäähtyä. Tarjoa vaniljakastikkeen kanssa.

2 dl
Vaniljakastiketta
Resepti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 22.4.2018
Muokattu: 18.9.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1716

410

18,3 g

11,0 g

53,0 g

24,6 g

2,8 g

6,5 g

0,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Leivinjauhetta,

1 tl Vaniljasokeria,

2 dl Vaniljakastiketta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli