Mustikkapiiras | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Mustikkapiiras

Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Pehmeästä pullataikinasta tulee paras mustikkapiirakan pohja. Vaniljalla maustettu tuorejuusto tekee täytteestä herkullisen. Annoksesta tulee yksi uunipellillinen tai kaksi pientä pyöreää piirakkaa.

Ainekset

2 1/2 dl
Maitoa
25 g
(0,5 pkt) hiivaa (tai 1 ps kuivahiivaa)
1 tl
Suolaa
1 dl
Sokeria
1/2 kpl
Kananmunaa
7 1/2 dl
Vehnäjauhoja
100 g
Leivontamargariinia
2 tl
Hienonnettua kardemummaa

täyte

8 dl
Mustikoita
200 g
Vaniljatuorejuustoa
1 kpl
Kananmuna
3/4 dl
Sokeria

voiteluun

1/2 kpl
Kananmunaa

valmiin piirakan pinnalle

2 dl
Mustikoita
Tomusokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, sokeri, muna ja kardemumma. Lisää jauhot vähän kerrallaan ja vaivaa taikina hyvin. Lisää pehmeä margariini jauhojen lisäämisen lopulla. Taikina saa olla pehmeää, mutta ei löysää. Alusta taikinaa, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhosta. Anna kohota liinan alla 30 minuuttia.
Kauli taikina uunipellin tai kahden piirakkavuoan kokoisiksi pohjiksi. Levitä päälle mustikat. Sekoita muna tuorejuustoon, mausta sokerilla ja levitä mustikoiden päälle. Voitele piiraan reunat. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Koristele jäähtyneenä mustikoilla ja tomusokerilla.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 28.6.2016
Muokattu: 27.2.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2285

546

21,1 g

10,4 g

73,9 g

28,1 g

4,8 g

11,4 g

0,5 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

25 g (0,5 pkt) hiivaa (tai 1 ps kuivahiivaa),

1 tl Suolaa,

2 tl Hienonnettua kardemummaa,

Tomusokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli