Mustikkaritarit

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 lvaniljajäätelöä
1 kpl(200 g) pakastemustikoita tai 1/2 l tuoreita mustikoita
6 kplpullaa tai ranskanleipää

Munamaito:

2 dlmaitoa
2 kplmunaa

Paistamiseen:

voita

Pinnalle:

1/2 rklsokeria
kanelia ja vaniljasokeria

Koristeluun:

hiukan hilloa, pikkumarenkeja

Valmistus

  1. 1

    Ota 6-paikkainen muffinipelti tai 6 pientä kahvikuppia. Kostuta pelti tai kupit kylmällä vedellä ja vuoraa kelmulla.Sekoita mustikat puolisulaan jäätelöön ja annostele jäätelö muffinien paikalle vuokaan tai kahvikuppeihin. Jäädytä jäätelöä ainakin 2-3 tuntia.Leikkaa pullaviipaleista pyörylät ritarien pohjiksi. Sekoita maito ja munat, kasta pyörylät seokseen ja paista miedolla lämmöllä paistinpannulla molemmin puolin kullanruskeiksi.Nosta pyörylät kuumina tarjoiluvadille ja ripottele päälle sokerin, kanelin ja vaniljasokerin seosta.Kumoa jokaisen päälle kupillinen jäätelöä. Nosta pintaan hiukan hilloa ja kiinnitä siihen marenki. Tarjoa heti.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä