Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mustikkaritarit

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta

Ainekset

1 l
Vaniljajäätelöä
1 kpl
(200 g) pakastemustikoita tai 1/2 l tuoreita mustikoita
6 kpl
Pullaa tai ranskanleipää

Munamaito:

2 dl
Maitoa
2 kpl
Munaa

Paistamiseen:

Voita

Pinnalle:

1/2 rkl
Sokeria
Kanelia ja vaniljasokeria

Koristeluun:

Hiukan hilloa, pikkumarenkeja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Ota 6-paikkainen muffinipelti tai 6 pientä kahvikuppia. Kostuta pelti tai kupit kylmällä vedellä ja vuoraa kelmulla.Sekoita mustikat puolisulaan jäätelöön ja annostele jäätelö muffinien paikalle vuokaan tai kahvikuppeihin. Jäädytä jäätelöä ainakin 2-3 tuntia.Leikkaa pullaviipaleista pyörylät ritarien pohjiksi. Sekoita maito ja munat, kasta pyörylät seokseen ja paista miedolla lämmöllä paistinpannulla molemmin puolin kullanruskeiksi.Nosta pyörylät kuumina tarjoiluvadille ja ripottele päälle sokerin, kanelin ja vaniljasokerin seosta.Kumoa jokaisen päälle kupillinen jäätelöä. Nosta pintaan hiukan hilloa ja kiinnitä siihen marenki. Tarjoa heti.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 10.12.2004
|
Muokattu: 1.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.