Mutakakku tuorejuustovaahdolla

arvosana4/5

(7)arviota
12 Annosta

Useita tunteja (josta 45 min aktiivista)

Rennon juhlavasti suklaalla ja marjoilla koristeltu kakku on mutakakun ja juustokakun vastustamaton yhdistelmä. Leivo kakku etukäteen ja koristele juuri ennen tarjoilua.

Ainekset (12 annosta)

MääräAinesosa
200 gtummaa leivontasuklaata
200 gvoita
4 kplkananmunaa
2 dlsokeria
2 1/2 dlvehnäjauhoja
1 tlvaniljasokeria
1 tlleivinjauhetta

Juustokakkuvaahto

200 g(1 rs) maustamatonta tuorejuustoa
1 dlvispikermaa
1 dltomusokeria
2 tlsitruunamehua
50 g(noin) suklaapatukoita (esim. daim, pätkis tai fazerina)

Koristeluun

50 g(noin) suklaapatukoita (esim. daim, pätkis tai fazerina)
125 g(1 rs) vadelmia
125 g(1 rs) karhunvatukoita tai pensasmustikoita
syötäviä kukkia (esim. tummia orvokkeja)

Lisäksi

voita ja korppujauhoja vuoan jauhotukseen

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Paloittele suklaa. Sulata voi kattilassa ja siirrä pois levyltä. Lisää suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Vaahdota munat ja sokeri valkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe kulhossa. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon. Lisää jäähtynyt suklaaseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi varovasti käännellen. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan (halkaisija 24 cm).

    MääräAinesosa
    200 gtummaa leivontasuklaata
    200 gvoita
    4 kplkananmunaa
    2 dlsokeria
    2 1/2 dlvehnäjauhoja
    1 tlvaniljasokeria
    1 tlleivinjauhetta
  2. 2

    Paista 200-asteisen uunin alatasolla 15–20 minuuttia. Kun kakun pinta näyttää kiinteältä, ota vuoka pois uunista. Kakku saa jäädä sisältä löysäksi. Jäähdytä kakku hyvin ennen tarjoilua, ensin huoneenlämpöiseksi ja sitten jääkaapissa vähintään 4 tuntia.

  3. 3

    Valmista juustokakkuvaahto. Vatkaa tuorejuusto ja kerma paksuksi vaahdoksi. Mausta sokerilla ja sitruunanmehulla. Rouhi suklaa ja sekoita vaahtoon.

    MääräAinesosa
    200 g(1 rs) maustamatonta tuorejuustoa
    1 dlvispikermaa
    1 dltomusokeria
    2 tlsitruunamehua
    50 g(noin) suklaapatukoita (esim. daim, pätkis tai fazerina)
  4. 4

    Levitä tuorejuustovaahto mutakakun päälle. Koristele rouhitulla suklaalla, marjoilla ja kukilla.

    MääräAinesosa
    50 g(noin) suklaapatukoita (esim. daim, pätkis tai fazerina)
    125 g(1 rs) vadelmia
    125 g(1 rs) karhunvatukoita tai pensasmustikoita
    syötäviä kukkia (esim. tummia orvokkeja)

Vinkki: Oikaise valmiilla mutakakulla. Appelsiinilla tai mintulla maustettu mutakakku (Kotimaista) sopii täydellisesti, kun koristelet samanmakuisella suklaalla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: syötäviä kukkia (esim. tummia orvokkeja), voita ja korppujauhoja vuoan jauhotukseen.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
6.9.2023
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä