Mutakakku tuorejuustovaahdolla
Useita tunteja (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Rennon juhlavasti suklaalla ja marjoilla koristeltu kakku on mutakakun ja juustokakun vastustamaton yhdistelmä. Leivo kakku etukäteen ja koristele juuri ennen tarjoilua.
| 200 g | tummaa leivontasuklaata |
| 200 g | voita |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | sokeria |
| 2 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| Juustokakkuvaahto | |
|---|---|
| 200 g | (1 rs) maustamatonta tuorejuustoa |
| 1 dl | vispikermaa |
| 1 dl | tomusokeria |
| 2 tl | sitruunamehua |
| 50 g | (noin) suklaapatukoita (esim. daim, pätkis tai fazerina) |
| Koristeluun | |
| 50 g | (noin) suklaapatukoita (esim. daim, pätkis tai fazerina) |
| 125 g | (1 rs) vadelmia |
| 125 g | (1 rs) karhunvatukoita tai pensasmustikoita |
| syötäviä kukkia (esim. tummia orvokkeja) | |
| Lisäksi | |
| voita ja korppujauhoja vuoan jauhotukseen | |
- 1.
Paloittele suklaa. Sulata voi kattilassa ja siirrä pois levyltä. Lisää suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Vaahdota munat ja sokeri valkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe kulhossa. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon. Lisää jäähtynyt suklaaseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi varovasti käännellen. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan (halkaisija 24 cm).
- 2.
Paista 200-asteisen uunin alatasolla 15–20 minuuttia. Kun kakun pinta näyttää kiinteältä, ota vuoka pois uunista. Kakku saa jäädä sisältä löysäksi. Jäähdytä kakku hyvin ennen tarjoilua, ensin huoneenlämpöiseksi ja sitten jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
- 3.
Valmista juustokakkuvaahto. Vatkaa tuorejuusto ja kerma paksuksi vaahdoksi. Mausta sokerilla ja sitruunanmehulla. Rouhi suklaa ja sekoita vaahtoon.
- 4.
Levitä tuorejuustovaahto mutakakun päälle. Koristele rouhitulla suklaalla, marjoilla ja kukilla.
Mutakakku tuorejuustovaahdolla
arvosana4/5
Useita tunteja (josta 45 min aktiivista)
Rennon juhlavasti suklaalla ja marjoilla koristeltu kakku on mutakakun ja juustokakun vastustamaton yhdistelmä. Leivo kakku etukäteen ja koristele juuri ennen tarjoilua.
Ainekset (12 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | tummaa leivontasuklaata |
| 200 g | voita |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | sokeria |
| 2 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 1 tl | leivinjauhetta |
Juustokakkuvaahto | |
| 200 g | (1 rs) maustamatonta tuorejuustoa |
| 1 dl | vispikermaa |
| 1 dl | tomusokeria |
| 2 tl | sitruunamehua |
| 50 g | (noin) suklaapatukoita (esim. daim, pätkis tai fazerina) |
Koristeluun | |
| 50 g | (noin) suklaapatukoita (esim. daim, pätkis tai fazerina) |
| 125 g | (1 rs) vadelmia |
| 125 g | (1 rs) karhunvatukoita tai pensasmustikoita |
| syötäviä kukkia (esim. tummia orvokkeja) | |
Lisäksi | |
| voita ja korppujauhoja vuoan jauhotukseen | |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Paloittele suklaa. Sulata voi kattilassa ja siirrä pois levyltä. Lisää suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Vaahdota munat ja sokeri valkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe kulhossa. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon. Lisää jäähtynyt suklaaseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi varovasti käännellen. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan (halkaisija 24 cm).
Määrä Ainesosa 200 g tummaa leivontasuklaata 200 g voita 4 kpl kananmunaa 2 dl sokeria 2 1/2 dl vehnäjauhoja 1 tl vaniljasokeria 1 tl leivinjauhetta - 2
Paista 200-asteisen uunin alatasolla 15–20 minuuttia. Kun kakun pinta näyttää kiinteältä, ota vuoka pois uunista. Kakku saa jäädä sisältä löysäksi. Jäähdytä kakku hyvin ennen tarjoilua, ensin huoneenlämpöiseksi ja sitten jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
- 3
Valmista juustokakkuvaahto. Vatkaa tuorejuusto ja kerma paksuksi vaahdoksi. Mausta sokerilla ja sitruunanmehulla. Rouhi suklaa ja sekoita vaahtoon.
Määrä Ainesosa 200 g (1 rs) maustamatonta tuorejuustoa 1 dl vispikermaa 1 dl tomusokeria 2 tl sitruunamehua 50 g (noin) suklaapatukoita (esim. daim, pätkis tai fazerina) - 4
Levitä tuorejuustovaahto mutakakun päälle. Koristele rouhitulla suklaalla, marjoilla ja kukilla.
Määrä Ainesosa 50 g (noin) suklaapatukoita (esim. daim, pätkis tai fazerina) 125 g (1 rs) vadelmia 125 g (1 rs) karhunvatukoita tai pensasmustikoita syötäviä kukkia (esim. tummia orvokkeja)
Vinkki: Oikaise valmiilla mutakakulla. Appelsiinilla tai mintulla maustettu mutakakku (Kotimaista) sopii täydellisesti, kun koristelet samanmakuisella suklaalla.
Ravintosisältö
543
Energiaa kcal
2272
Energiaa kj
33,8 g
Rasvaa
18,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
47,5 g
Hiilihydraatteja
37,0 g
Sokereita
2,6 g
Kuituja
11,3 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
543
Energiaa kcal
2272
Energiaa kj
33,8 g
Rasvaa
18,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
47,5 g
Hiilihydraatteja
37,0 g
Sokereita
2,6 g
Kuituja
11,3 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: syötäviä kukkia (esim. tummia orvokkeja), voita ja korppujauhoja vuoan jauhotukseen.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























