Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mutakakku tuorejuustovaahdolla

timer-iconUseita tunteja  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
12 Annosta
Fork and knife
12 Annosta
Rennon juhlavasti suklaalla ja marjoilla koristeltu kakku on mutakakun ja juustokakun vastustamaton yhdistelmä. Leivo kakku etukäteen ja koristele juuri ennen tarjoilua.

Ainekset

200 g
tummaa leivontasuklaata
200 g
voita
4 kpl
kananmunaa
2 dl
sokeria
2 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
vaniljasokeria
1 tl
leivinjauhetta

Juustokakkuvaahto

200 g
(1 rs) maustamatonta tuorejuustoa
1 dl
vispikermaa
1 dl
tomusokeria
2 tl
sitruunamehua
50 g
(noin) suklaapatukoita (esim. Daim, Pätkis tai Fazerina)

Koristeluun

50 g
(noin) suklaapatukoita (esim. Daim, Pätkis tai Fazerina)
125 g
(1 rs) vadelmia
125 g
(1 rs) karhunvatukoita tai pensasmustikoita
syötäviä kukkia (esim. tummia orvokkeja)

Lisäksi

voita ja korppujauhoja vuoan jauhotukseen

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Paloittele suklaa. Sulata voi kattilassa ja siirrä pois levyltä. Lisää suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Vaahdota munat ja sokeri valkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe kulhossa. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon. Lisää jäähtynyt suklaaseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi varovasti käännellen. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan (halkaisija 24 cm).

200 g
tummaa leivontasuklaata
200 g
voita
4 kpl
kananmunaa
2 dl
sokeria
2 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
vaniljasokeria
1 tl
leivinjauhetta
2

Paista 200-asteisen uunin alatasolla 15–20 minuuttia. Kun kakun pinta näyttää kiinteältä, ota vuoka pois uunista. Kakku saa jäädä sisältä löysäksi. Jäähdytä kakku hyvin ennen tarjoilua, ensin huoneenlämpöiseksi ja sitten jääkaapissa vähintään 4 tuntia.

3

Valmista juustokakkuvaahto. Vatkaa tuorejuusto ja kerma paksuksi vaahdoksi. Mausta sokerilla ja sitruunanmehulla. Rouhi suklaa ja sekoita vaahtoon.

200 g
(1 rs) maustamatonta tuorejuustoa
1 dl
vispikermaa
1 dl
tomusokeria
2 tl
sitruunamehua
50 g
(noin) suklaapatukoita (esim. Daim, Pätkis tai Fazerina)
4

Levitä tuorejuustovaahto mutakakun päälle. Koristele rouhitulla suklaalla, marjoilla ja kukilla.

50 g
(noin) suklaapatukoita (esim. Daim, Pätkis tai Fazerina)
125 g
(1 rs) vadelmia
125 g
(1 rs) karhunvatukoita tai pensasmustikoita
syötäviä kukkia (esim. tummia orvokkeja)

Vinkki: Oikaise valmiilla mutakakulla. Appelsiinilla tai mintulla maustettu mutakakku (Kotimaista) sopii täydellisesti, kun koristelet samanmakuisella suklaalla.

Miltä maistui?(5 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 6.9.2023
|
Muokattu: 8.5.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

543

2272

33,8 g

18,9 g

47,5 g

37,0 g

2,6 g

11,3 g

0,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

syötäviä kukkia (esim, tummia orvokkeja),

voita ja korppujauhoja vuoan jauhotukseen.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli