Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja siivilöi ne vaahtoon. Sekoita varovasti tasaiseksi.
Voitele 2½ l vuoka ja korppujauhota. Paista uunissa kypsäksi 3035 min. Pohja on valmis kun siihen tökättyyn hammastikkuun ei jää taikinaa. Kumoa kakkupohja jäähtyneenä ulos vuoasta. Jos haluat suklaakakkupohjan, korvaa perunajauhot kaakaojauheella.
Vispaa voi ja maapähkinävoi sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää hiljalleen tomusokeri. Jos seos alkaa muuttua liian paksuksi lisää maitoa. Vatkaa vähintään 3 minuuttia kunnes seos on reilusti ilmavaa.
Kuorruta kakku heti ja laita välittömästi jääkaappiin, jotta kuorrutus ei pääse sulamaan.
Maapähkinävoikuorrutteella voit täyttää perinteisen täytekakun tai kuorruttaa naked caken eli nakukakun. Maapähkinävoin kanssa täytteeksi sopivat esimerkiksi marjat, banaani ja suklaa.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
209
873
10,1 g
5,6 g
25,1 g
17,6 g
0,5 g
4,1 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl vaniljasokeria,
vuokaan voita tai korppujauhoja,
2,5 dl maapähkinävoita,
3 dl tomusokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli