Yhteistyössä: Kulman Keittiö


Nappaa talteen!
Herkullinen nakukakku on näyttävä tarjottava kevään juhliin. Valmista itse sokerikakkupohja tai hyödynnä herkullisia valmispohjia. Kulman Keittiön erilaiset mousset sopivat erinomaisesti kakun väliin makua tuomaan. Kokeile esimerkiksi mango-, mustikka- ja suklaamoussea.
| Sokerikakkupohja | |
|---|---|
| 4 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | sokeria |
| 1 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 dl | perunajauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| vuokaan voita tai korppujauhoja | |
| Maapähkinävoikuorrute nakukakkuun | |
| 1 dl | voita |
| 2 1/2 dl | maapähkinävoita |
| 3 dl | tomusokeria |
| 3 - 6 rkl | maitoa |
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja siivilöi ne vaahtoon. Sekoita varovasti tasaiseksi.
Voitele 2½ l vuoka ja korppujauhota. Paista uunissa kypsäksi 3035 min. Pohja on valmis kun siihen tökättyyn hammastikkuun ei jää taikinaa. Kumoa kakkupohja jäähtyneenä ulos vuoasta. Jos haluat suklaakakkupohjan, korvaa perunajauhot kaakaojauheella.
Vispaa voi ja maapähkinävoi sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää hiljalleen tomusokeri. Jos seos alkaa muuttua liian paksuksi lisää maitoa. Vatkaa vähintään 3 minuuttia kunnes seos on reilusti ilmavaa.
Kuorruta kakku heti ja laita välittömästi jääkaappiin, jotta kuorrutus ei pääse sulamaan.


Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Herkullinen nakukakku on näyttävä tarjottava kevään juhliin. Valmista itse sokerikakkupohja tai hyödynnä herkullisia valmispohjia. Kulman Keittiön erilaiset mousset sopivat erinomaisesti kakun väliin makua tuomaan. Kokeile esimerkiksi mango-, mustikka- ja suklaamoussea.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Sokerikakkupohja | |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | sokeria |
| 1 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 dl | perunajauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| vuokaan voita tai korppujauhoja | |
Maapähkinävoikuorrute nakukakkuun | |
| 1 dl | voita |
| 2 1/2 dl | maapähkinävoita |
| 3 dl | tomusokeria |
| 3 - 6 rkl | maitoa |
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | sokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja siivilöi ne vaahtoon. Sekoita varovasti tasaiseksi.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 dl | perunajauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
Voitele 2½ l vuoka ja korppujauhota. Paista uunissa kypsäksi 3035 min. Pohja on valmis kun siihen tökättyyn hammastikkuun ei jää taikinaa. Kumoa kakkupohja jäähtyneenä ulos vuoasta. Jos haluat suklaakakkupohjan, korvaa perunajauhot kaakaojauheella.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| vuokaan voita tai korppujauhoja |
Vispaa voi ja maapähkinävoi sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 dl | voita |
| 2 1/2 dl | maapähkinävoita |
Lisää hiljalleen tomusokeri. Jos seos alkaa muuttua liian paksuksi lisää maitoa. Vatkaa vähintään 3 minuuttia kunnes seos on reilusti ilmavaa.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3 dl | tomusokeria |
| 3 - 6 rkl | maitoa |
Kuorruta kakku heti ja laita välittömästi jääkaappiin, jotta kuorrutus ei pääse sulamaan.
Maapähkinävoikuorrutteella voit täyttää perinteisen täytekakun tai kuorruttaa naked caken eli nakukakun. Maapähkinävoin kanssa täytteeksi sopivat esimerkiksi marjat, banaani ja suklaa.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
209
Energiaa kcal
873
Energiaa kj
10,1 g
Rasvaa
5,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
25,1 g
Hiilihydraatteja
17,6 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
4,1 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
209
Energiaa kcal
873
Energiaa kj
10,1 g
Rasvaa
5,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
25,1 g
Hiilihydraatteja
17,6 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
4,1 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl vaniljasokeria, vuokaan voita tai korppujauhoja, 2.5 dl maapähkinävoita, 3 dl tomusokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli