Nallesämpylät - Yhteishyvä

Nallesämpylät

???
Kappaleita
12
Jaa Somessa

Ainekset

2 dl
Piimää
1 dl
Vettä
1 kpl
Kuivahiivaa
6 dl
Rouheisia sämpyläjauhoja
1 tl
Suolaa
1 rkl
Siirappia
1/4 dl
Öljyä
1 dl
Ruishiutaleita

KORISTELUUN:

Rusinoita

VOITELUUN:

Kananmunaa tai vettä

Näin teet

1

Sekoita piimä ja vesi keskenään kulhossa, lämmitä 42 asteiseksi. Sekoita hiiva noin desiin sämpyläjauhoja, sekoita nesteen joukkoon. Lisää suola, siirappi ja öljy. Lisää hiutaleet ja loput jauhot vähitellen ja alusta hyvin vaivaten taikinaksi. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa. Vaivaa kohonnutta taikinaa hetki ja pyöritä se tangoksi. Jaa kohonnut taikina neljään yhtä suureen osaan. Jaa kolmesta taikinaosasta 12 palaa nallen päiksi, tee lopusta neljänneksestä nalleille korvat. Liimaa korvat vedellä kiinni päihin. Paina silmiksi rusinat. Kohota nallet ja voitele ne. Paista 225 asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.

Resepti
Krista Niiniharju
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.12.2008
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa