Nallesämpylät

Arvostele resepti
12 Kappaletta

Ainekset

MääräAinesosa
2 dlpiimää
1 dlvettä
1 kplkuivahiivaa
6 dlrouheisia sämpyläjauhoja
1 tlsuolaa
1 rklsiirappia
1/4 dlöljyä
1 dlruishiutaleita

Koristeluun:

rusinoita

Voiteluun:

kananmunaa tai vettä

Valmistus

  1. 1

    Sekoita piimä ja vesi keskenään kulhossa, lämmitä 42 asteiseksi. Sekoita hiiva noin desiin sämpyläjauhoja, sekoita nesteen joukkoon. Lisää suola, siirappi ja öljy. Lisää hiutaleet ja loput jauhot vähitellen ja alusta hyvin vaivaten taikinaksi. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa. Vaivaa kohonnutta taikinaa hetki ja pyöritä se tangoksi. Jaa kohonnut taikina neljään yhtä suureen osaan. Jaa kolmesta taikinaosasta 12 palaa nallen päiksi, tee lopusta neljänneksestä nalleille korvat. Liimaa korvat vedellä kiinni päihin. Paina silmiksi rusinat. Kohota nallet ja voitele ne. Paista 225 asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025