Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Nopeat mansikkaviinerit

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
10 Kappaletta
Fork and knife
10 Kappaletta
Pikaviinerit valmistuvat helposti ja näppärästi voitaikinalevyistä, maustetusta rahkasta ja tuoreista mansikoista. Viimeistele kesäviinerit tomusokerilla ja kiikuta kahvipöytään.

Ainekset

500 g
(1 pkt) esikaulittuja voitaikinalevyjä
1 kpl
Kananmuna

Täyte

400 g
(2 prk, à 200 g) maustettua rahkaa (sitruuna tai vanilja)
1 dl
Kookoshiutaleita
1 kpl
Limetin hienoksi raastettu kuori
1 rkl
Limetin mehua

Päälle

2 - 3 dl
Mansikoita
Tomusokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Levitä voitaikinalevyt leivinpaperoiduille uunipelleille sulamaan noin tuntia ennen valmistamista. Leikkaa levyt kahdeksi neliöksi.

500 g
(1 pkt) esikaulittuja voitaikinalevyjä
2

Yhdistä kulhossa rahka, kookoshiutaleet sekä limetinkuori ja -mehu. Voitele taikinalevyt vatkatulla kananmunalla. Lusikoi levyjen keskelle pari lusikallista rahkatäytettä.

400 g
(2 prk, à 200 g) maustettua rahkaa (sitruuna tai vanilja)
1 dl
Kookoshiutaleita
1 kpl
Limetin hienoksi raastettu kuori
1 rkl
Limetin mehua
1 kpl
Kananmuna
3

Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia tai kunnes taikinalevyt kohoavat lehteviksi ja saavat kauniin värin. Anna jäähtyä. Viimeistele viinerit tuoreilla, viipaloiduilla mansikoilla ja tomusokerilla. Tarjoa heti.

Tomusokeria
2 - 3 dl
Mansikoita
Miltä maistui?
Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.6.2013
|
Muokattu: 14.5.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

98

411

5,6 g

4,0 g

7,1 g

6,7 g

0,9 g

3,9 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

500 g (1 pkt) esikaulittuja voitaikinalevyjä,

Limetin hienoksi raastettu kuori,

1 rkl Limetin mehua,

Tomusokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli