Nopeat mansikkaviinerit

Arvostele resepti
10 Kappaletta

Noin 2 tuntia (josta 15 min aktiivista)

Pikaviinerit valmistuvat helposti ja näppärästi voitaikinalevyistä, maustetusta rahkasta ja tuoreista mansikoista. Viimeistele kesäviinerit tomusokerilla ja kiikuta kahvipöytään.

Ainekset

MääräAinesosa
500 g(1 pkt) esikaulittuja voitaikinalevyjä
1 kplkananmuna

Täyte

400 g(2 prk, à 200 g) maustettua rahkaa (sitruuna tai vanilja)
1 dlkookoshiutaleita
1 kpllimetin hienoksi raastettu kuori
1 rkllimetin mehua

Päälle

2 - 3 dlmansikoita
tomusokeria

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Levitä voitaikinalevyt leivinpaperoiduille uunipelleille sulamaan noin tuntia ennen valmistamista. Leikkaa levyt kahdeksi neliöksi.

    MääräAinesosa
    500 g(1 pkt) esikaulittuja voitaikinalevyjä
  2. 2

    Yhdistä kulhossa rahka, kookoshiutaleet sekä limetinkuori ja -mehu. Voitele taikinalevyt vatkatulla kananmunalla. Lusikoi levyjen keskelle pari lusikallista rahkatäytettä.

    MääräAinesosa
    400 g(2 prk, à 200 g) maustettua rahkaa (sitruuna tai vanilja)
    1 dlkookoshiutaleita
    1 kpllimetin hienoksi raastettu kuori
    1 rkllimetin mehua
    1 kplkananmuna
  3. 3

    Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia tai kunnes taikinalevyt kohoavat lehteviksi ja saavat kauniin värin. Anna jäähtyä. Viimeistele viinerit tuoreilla, viipaloiduilla mansikoilla ja tomusokerilla. Tarjoa heti.

    MääräAinesosa
    tomusokeria
    2 - 3 dlmansikoita

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 500 g (1 pkt) esikaulittuja voitaikinalevyjä, Limetin hienoksi raastettu kuori, 1 rkl Limetin mehua, Tomusokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
23.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä