Nopeat mansikkaviinerit
Noin 2 tuntia (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Pikaviinerit valmistuvat helposti ja näppärästi voitaikinalevyistä, maustetusta rahkasta ja tuoreista mansikoista. Viimeistele kesäviinerit tomusokerilla ja kiikuta kahvipöytään.
| 500 g | (1 pkt) esikaulittuja voitaikinalevyjä |
| 1 kpl | kananmuna |
| Täyte | |
|---|---|
| 400 g | (2 prk, à 200 g) maustettua rahkaa (sitruuna tai vanilja) |
| 1 dl | kookoshiutaleita |
| 1 kpl | limetin hienoksi raastettu kuori |
| 1 rkl | limetin mehua |
| Päälle | |
| 2 - 3 dl | mansikoita |
| tomusokeria | |
- 1.
Levitä voitaikinalevyt leivinpaperoiduille uunipelleille sulamaan noin tuntia ennen valmistamista. Leikkaa levyt kahdeksi neliöksi.
- 2.
Yhdistä kulhossa rahka, kookoshiutaleet sekä limetinkuori ja -mehu. Voitele taikinalevyt vatkatulla kananmunalla. Lusikoi levyjen keskelle pari lusikallista rahkatäytettä.
- 3.
Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia tai kunnes taikinalevyt kohoavat lehteviksi ja saavat kauniin värin. Anna jäähtyä. Viimeistele viinerit tuoreilla, viipaloiduilla mansikoilla ja tomusokerilla. Tarjoa heti.
Nopeat mansikkaviinerit
Pikaviinerit valmistuvat helposti ja näppärästi voitaikinalevyistä, maustetusta rahkasta ja tuoreista mansikoista. Viimeistele kesäviinerit tomusokerilla ja kiikuta kahvipöytään.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | (1 pkt) esikaulittuja voitaikinalevyjä |
| 1 kpl | kananmuna |
Täyte | |
| 400 g | (2 prk, à 200 g) maustettua rahkaa (sitruuna tai vanilja) |
| 1 dl | kookoshiutaleita |
| 1 kpl | limetin hienoksi raastettu kuori |
| 1 rkl | limetin mehua |
Päälle | |
| 2 - 3 dl | mansikoita |
| tomusokeria | |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Levitä voitaikinalevyt leivinpaperoiduille uunipelleille sulamaan noin tuntia ennen valmistamista. Leikkaa levyt kahdeksi neliöksi.
Määrä Ainesosa 500 g (1 pkt) esikaulittuja voitaikinalevyjä - 2
Yhdistä kulhossa rahka, kookoshiutaleet sekä limetinkuori ja -mehu. Voitele taikinalevyt vatkatulla kananmunalla. Lusikoi levyjen keskelle pari lusikallista rahkatäytettä.
Määrä Ainesosa 400 g (2 prk, à 200 g) maustettua rahkaa (sitruuna tai vanilja) 1 dl kookoshiutaleita 1 kpl limetin hienoksi raastettu kuori 1 rkl limetin mehua 1 kpl kananmuna - 3
Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia tai kunnes taikinalevyt kohoavat lehteviksi ja saavat kauniin värin. Anna jäähtyä. Viimeistele viinerit tuoreilla, viipaloiduilla mansikoilla ja tomusokerilla. Tarjoa heti.
Määrä Ainesosa tomusokeria 2 - 3 dl mansikoita
Ravintosisältö
98
Energiaa kcal
411
Energiaa kj
5,6 g
Rasvaa
4,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
7,1 g
Hiilihydraatteja
6,7 g
Sokereita
0,9 g
Kuituja
3,9 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
98
Energiaa kcal
411
Energiaa kj
5,6 g
Rasvaa
4,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
7,1 g
Hiilihydraatteja
6,7 g
Sokereita
0,9 g
Kuituja
3,9 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 500 g (1 pkt) esikaulittuja voitaikinalevyjä, Limetin hienoksi raastettu kuori, 1 rkl Limetin mehua, Tomusokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























