Ohraporkkanalaatikko

Nappaa talteen!
| 2 dl | rikottuja ohrasuurimoita |
| 5 dl | vettä |
| 8 dl | maitoa |
| 1 kg | porkkanoita |
| 2 kpl | isoa kananmunaa |
| 1/2 rkl | fariinisokeria |
| 2 tl | suolaa |
| ripaus muskottipähkinää | |
| ripaus valkopippuria | |
| Päälle | |
|---|---|
| 1 - 2 rkl | korppujauhoja |
| voita ja margariinia nokareina | |
- 1.
Keitä suurimot kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Keitä kuoritut ja paloitellut porkkanat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä, kaada vesi pois ja soseuta porkkanat. Yhdistä porkkanasose ja puuro. Lisää loput aineista ja kaada seos voideltuun uunivuokaan. Ripottele päälle korppujauhoa ja lisää rasva nokareina. Paista 175 asteessa 1-1 ½ tuntia.
Ohraporkkanalaatikko
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 dl | rikottuja ohrasuurimoita |
| 5 dl | vettä |
| 8 dl | maitoa |
| 1 kg | porkkanoita |
| 2 kpl | isoa kananmunaa |
| 1/2 rkl | fariinisokeria |
| 2 tl | suolaa |
| ripaus muskottipähkinää | |
| ripaus valkopippuria | |
Päälle | |
| 1 - 2 rkl | korppujauhoja |
| voita ja margariinia nokareina | |
Valmistus
- 1
Keitä suurimot kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Keitä kuoritut ja paloitellut porkkanat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä, kaada vesi pois ja soseuta porkkanat. Yhdistä porkkanasose ja puuro. Lisää loput aineista ja kaada seos voideltuun uunivuokaan. Ripottele päälle korppujauhoa ja lisää rasva nokareina. Paista 175 asteessa 1-1 ½ tuntia.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Tätä kasvovettä suomalaiset rakastavat – Sokoksella kestohitti
- 2.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 3.Haaveiletko otsatukasta? Tällaisille ihmisille se sopii parhaiten
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 6.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”












