Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 kgnaudan paistia

Marinadi

1 kpltummaa olutta, esim. tumma nikolai (0,3 l)
1 kplsipuli
3 kplvalkosipulinkynttä
1 tltimjamia
1 kpllaakerinlehti
5 kplmustapippuria

Paistamiseen

2 rklöljyä tai margariinia
1 tlsuolaa
mustapippuria

Kastike

4 dlpaistin lientä
1 rklsoijakastiketta
1 rklhunajaa tai sokeria
1 dlkermaa
tummaa suurusta

Valmistus

  1. 1

    Pane paisti kulhoon ja lisää olut, kuutioitu sipuli, valkosipulit ja mausteet. Peitä kannella ja pane vuorokaudeksi jääkaappiin. Käännä paistia muutaman kerran. Nosta paisti liemestä ja kuivaa hyvin. Ruskista paisti kauttaaltaan hyvin padassa ja sirottele pintaan suolaa ja pippuria. Lisää pataan marinadi ja hauduta paistia miedolla lämmöllä 1 1/2 tuntia. Käännä paistia välillä. Nosta kypsä paisti padasta ja kiedo folioon.

    Kastike

    Siivilöi ja mittaa paistoliemi ja keitä sitä tarvittaessa kokoon. Lisää mausteet ja kerma ja suurusta sopivaksi kastikkeeksi. Tarjoa lisänä perunoita ja kasviksia.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä