Olutpaisti
6 Annosta
Ainekset
1 kg
Naudan paistia
Marinadi
1 kpl
Tummaa olutta, esim. tumma nikolai (0,3 l)
1 kpl
Sipuli
3 kpl
Valkosipulinkynttä
1 tl
Timjamia
1 kpl
Laakerinlehti
5 kpl
Mustapippuria
Paistamiseen
2 rkl
Öljyä tai margariinia
1 tl
Suolaa
Mustapippuria
Kastike
4 dl
Paistin lientä
1 rkl
Soijakastiketta
1 rkl
Hunajaa tai sokeria
1 dl
Kermaa
Tummaa suurusta
Valmistus
1
Pane paisti kulhoon ja lisää olut, kuutioitu sipuli, valkosipulit ja mausteet. Peitä kannella ja pane vuorokaudeksi jääkaappiin. Käännä paistia muutaman kerran. Nosta paisti liemestä ja kuivaa hyvin. Ruskista paisti kauttaaltaan hyvin padassa ja sirottele pintaan suolaa ja pippuria. Lisää pataan marinadi ja hauduta paistia miedolla lämmöllä 1 1/2 tuntia. Käännä paistia välillä. Nosta kypsä paisti padasta ja kiedo folioon.
Kastike
Siivilöi ja mittaa paistoliemi ja keitä sitä tarvittaessa kokoon. Lisää mausteet ja kerma ja suurusta sopivaksi kastikkeeksi. Tarjoa lisänä perunoita ja kasviksia.
Lisää aiheesta
Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 19.5.2010
|Muokattu: 5.2.2021
Ravintosisältö
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.