Olutpaisti

Nappaa talteen!
| 1 kg | naudan paistia |
| Marinadi | |
|---|---|
| 1 kpl | tummaa olutta, esim. tumma nikolai (0,3 l) |
| 1 kpl | sipuli |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 tl | timjamia |
| 1 kpl | laakerinlehti |
| 5 kpl | mustapippuria |
| Paistamiseen | |
| 2 rkl | öljyä tai margariinia |
| 1 tl | suolaa |
| mustapippuria | |
| Kastike | |
| 4 dl | paistin lientä |
| 1 rkl | soijakastiketta |
| 1 rkl | hunajaa tai sokeria |
| 1 dl | kermaa |
| tummaa suurusta | |
- 1.
Pane paisti kulhoon ja lisää olut, kuutioitu sipuli, valkosipulit ja mausteet. Peitä kannella ja pane vuorokaudeksi jääkaappiin. Käännä paistia muutaman kerran. Nosta paisti liemestä ja kuivaa hyvin. Ruskista paisti kauttaaltaan hyvin padassa ja sirottele pintaan suolaa ja pippuria. Lisää pataan marinadi ja hauduta paistia miedolla lämmöllä 1 1/2 tuntia. Käännä paistia välillä. Nosta kypsä paisti padasta ja kiedo folioon.
Kastike
Siivilöi ja mittaa paistoliemi ja keitä sitä tarvittaessa kokoon. Lisää mausteet ja kerma ja suurusta sopivaksi kastikkeeksi. Tarjoa lisänä perunoita ja kasviksia.
Olutpaisti
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | naudan paistia |
Marinadi | |
| 1 kpl | tummaa olutta, esim. tumma nikolai (0,3 l) |
| 1 kpl | sipuli |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 tl | timjamia |
| 1 kpl | laakerinlehti |
| 5 kpl | mustapippuria |
Paistamiseen | |
| 2 rkl | öljyä tai margariinia |
| 1 tl | suolaa |
| mustapippuria | |
Kastike | |
| 4 dl | paistin lientä |
| 1 rkl | soijakastiketta |
| 1 rkl | hunajaa tai sokeria |
| 1 dl | kermaa |
| tummaa suurusta | |
Valmistus
- 1
Pane paisti kulhoon ja lisää olut, kuutioitu sipuli, valkosipulit ja mausteet. Peitä kannella ja pane vuorokaudeksi jääkaappiin. Käännä paistia muutaman kerran. Nosta paisti liemestä ja kuivaa hyvin. Ruskista paisti kauttaaltaan hyvin padassa ja sirottele pintaan suolaa ja pippuria. Lisää pataan marinadi ja hauduta paistia miedolla lämmöllä 1 1/2 tuntia. Käännä paistia välillä. Nosta kypsä paisti padasta ja kiedo folioon.
Kastike
Siivilöi ja mittaa paistoliemi ja keitä sitä tarvittaessa kokoon. Lisää mausteet ja kerma ja suurusta sopivaksi kastikkeeksi. Tarjoa lisänä perunoita ja kasviksia.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä
- 2.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Arja Elina hankki airfryerin – Sen jälkeen mikään ei ollut kuin ennen
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Neulotut lapaset – kolme perusohjetta












