Olutpaisti | Pataruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Olutpaisti

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta

Ainekset

1 kg
Naudan paistia

marinadi

1 kpl
Tummaa olutta, esim. tumma nikolai (0,3 l)
1 kpl
Sipuli
3 kpl
Valkosipulinkynttä
1 tl
Timjamia
1 kpl
Laakerinlehti
5 kpl
Mustapippuria

paistamiseen

2 rkl
Öljyä tai margariinia
1 tl
Suolaa
Mustapippuria

kastike

4 dl
Paistin lientä
1 rkl
Soijakastiketta
1 rkl
Hunajaa tai sokeria
1 dl
Kermaa
Tummaa suurusta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Pane paisti kulhoon ja lisää olut, kuutioitu sipuli, valkosipulit ja mausteet. Peitä kannella ja pane vuorokaudeksi jääkaappiin. Käännä paistia muutaman kerran. Nosta paisti liemestä ja kuivaa hyvin. Ruskista paisti kauttaaltaan hyvin padassa ja sirottele pintaan suolaa ja pippuria. Lisää pataan marinadi ja hauduta paistia miedolla lämmöllä 1 1/2 tuntia. Käännä paistia välillä. Nosta kypsä paisti padasta ja kiedo folioon.

Kastike

Siivilöi ja mittaa paistoliemi ja keitä sitä tarvittaessa kokoon. Lisää mausteet ja kerma ja suurusta sopivaksi kastikkeeksi. Tarjoa lisänä perunoita ja kasviksia.

Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 19.5.2010
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.