Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Omena-marenkipiiras

Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta

Ainekset

1 kpl
(400 g) pakastemurotaikinaa

Omenatäyte:

1 kg
Omenoita
25 g
Margariinia
2 dl
Sokeria
2 tl
Kanelia
3/4 dl
Rusinoita
1/2 dl
Mantelirouhetta
2 1/2 rkl
Calvadosia halutessasi

Marenkikuorrute:

2 kpl
Valkuaisia
1 dl
Sokeria
Suolaa
3/4 dl
Mantelilastuja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuumenna uuni 200-asteeseen. Sulata murotaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Painele taikina suuren (halkaisija noin 30 cm) voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kypsennä 25 minuuttia. Kuori ja kuutioi omenat. Sulata rasva kattilassa, lisää sokeri, kaneli, rusinat ja omenakuutiot. Keitä miedolla lämmöllä ilman kantta noin 15 minuuttia. Siirrä levyltä, ja lisää mantelirouhe ja halutessasi calvados. Vaahdota valkuaisia ja suolaa hetki. Lisää sokeri ja vatkaa kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon mantelilastut. Kokoa omenapiiras kaatamalla omenatäyte esipaistetun piiraspohjan päälle. Päällystä mantelimarengilla. Nosta uunin lämpötila 225 asteeseen ja paista piirasta vielä noin 12 minuuttia.

Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 28.8.2007
|
Muokattu: 1.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.