Omena-marenkipiiras

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
1 kpl(400 g) pakastemurotaikinaa

Omenatäyte:

1 kgomenoita
25 gmargariinia
2 dlsokeria
2 tlkanelia
3/4 dlrusinoita
1/2 dlmantelirouhetta
2 1/2 rklcalvadosia halutessasi

Marenkikuorrute:

2 kplvalkuaisia
1 dlsokeria
suolaa
3/4 dlmantelilastuja

Valmistus

  1. 1

    Kuumenna uuni 200-asteeseen. Sulata murotaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Painele taikina suuren (halkaisija noin 30 cm) voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kypsennä 25 minuuttia. Kuori ja kuutioi omenat. Sulata rasva kattilassa, lisää sokeri, kaneli, rusinat ja omenakuutiot. Keitä miedolla lämmöllä ilman kantta noin 15 minuuttia. Siirrä levyltä, ja lisää mantelirouhe ja halutessasi calvados. Vaahdota valkuaisia ja suolaa hetki. Lisää sokeri ja vatkaa kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon mantelilastut. Kokoa omenapiiras kaatamalla omenatäyte esipaistetun piiraspohjan päälle. Päällystä mantelimarengilla. Nosta uunin lämpötila 225 asteeseen ja paista piirasta vielä noin 12 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025