Pese, kuori ja raasta omenat. Sekoita maito, kananmunat ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Mausta sokerilla ja suolalla. Sekoita joukkoon omenaraaste ja öljy. Anna taikinan turvota puolisen tuntia huoneenlämmössä.
Paista taikinasta lettupannulla öljyssä pikkupannareita. Tarjoa esimerkiksi marjojen, hillon ja vaniljakastikkeen tai kanelilla maustettujen, paistettujen omenapalojen kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
131
550
2,9 g
0,4 g
21,5 g
5,0 g
1,1 g
3,7 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Öljyä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli