
Omenapiirakka (uunipellillinen)
Ainekset
Valmistus
Vaahdota munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, maito ja rasva. Kääntele tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille (koko noin 32 cm x 35 cm).
Huuhtele omenat, poista siemenkodat ja leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi ja asettele taikinan päälle limittäin. Ripottele pinnalle sokeria ja kanelia. Paista 225 asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin 15 minuuttia.
Vinkki: Voit käyttää voin tai margariinin tilalla myös rypsiöljyä.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
191
801
5,3 g
2,9 g
31,1 g
21,4 g
1,8 g
3,3 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Kardemummaa,
Kanelia maun mukaan.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli