Omenapiirakka (uunipellillinen) | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Omenapiirakka pellille

Omenapiirakka (uunipellillinen)

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta
Tämä omenapiirakka valmistuu kätevästi pellille. Tarjoa omenapiirakan seuraksi vaniljajäätelöä tai vanilja- tai kermavaahtoa.

Ainekset

4 kpl
Munaa
1 1/2 dl
Sokeria
1 1/2 dl
Fariinisokeria
3 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Kaurahiutaleita tai -leseitä
2 tl
Leivinjauhetta
1/2 - 1 tl
Kardemummaa
1 dl
Maitoa
1 dl
Rypsilöljyä, sulatettua voita tai margariinia

pinnalle

5 kpl
Isoa omenaa
1/2 dl
Sokeria
Kanelia maun mukaan

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Vaahdota munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, maito ja rypsiöljy, voi tai margariini. Kääntele tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

1 1/2 dl
Sokeria
4 kpl
Munaa
1 dl
Maitoa
1 dl
Rypsilöljyä, sulatettua voita tai margariinia
3 1/2 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Leivinjauhetta
1 dl
Kaurahiutaleita tai -leseitä
1/2 - 1 tl
Kardemummaa
1 1/2 dl
Fariinisokeria
2

Poista omenoista siemenkodat ja leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi ja asettele taikinan päälle limittäin. Ripottele pinnalle sokeria ja kanelia. Paista 225 asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin 15 minuuttia.

5 kpl
Isoa omenaa
Kanelia maun mukaan
1/2 dl
Sokeria
Resepti:
Hellapoliisi
Kuvat:
Jami Jaakonen
Julkaistu: 1.8.2013
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

16458

3932

120,0 g

12,0 g

620,0 g

426,0 g

35,0 g

65,0 g

3,8 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 - 1 tl Kardemummaa,

Kanelia maun mukaan.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli