Omenapiirakka (uunipellillinen)

arvosana4/5

(23)arviota
20 Palaa

45 min (josta 30 min aktiivista)

Tämä omenapiirakka valmistuu kätevästi pellillä. Lisäksi taikinaan sujautetaan kaurahiutaleita ja kardemummaa. Tarjoa omenapiirakan kanssa vaniljajäätelöä tai vaniljakastiketta tai kermavaahtoa.

Ainekset

MääräAinesosa
4 kplmunaa
1 1/2 dlsokeria
1 1/2 dlfariinisokeria
3 1/2 dlvehnäjauhoja
1 dlkaurahiutaleita
2 tlleivinjauhetta
1 tlkardemummaa
1 dlmaitoa
1 dlsulatettua voita tai margariinia

Pinnalle

5 kplisoa omenaa
1/2 dlsokeria
kanelia maun mukaan

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Vaahdota munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, maito ja rasva. Kääntele tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille (koko noin 32 cm x 35 cm).

    MääräAinesosa
    4 kplmunaa
    1 1/2 dlsokeria
    1 1/2 dlfariinisokeria
    3 1/2 dlvehnäjauhoja
    1 dlkaurahiutaleita
    2 tlleivinjauhetta
    1 tlkardemummaa
    1 dlmaitoa
    1 dlsulatettua voita tai margariinia
  2. 2

    Huuhtele omenat, poista siemenkodat ja leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi ja asettele taikinan päälle limittäin. Ripottele pinnalle sokeria ja kanelia. Paista 225 asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin 15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    5 kplisoa omenaa
    kanelia maun mukaan
    1/2 dlsokeria

Vinkki: Voit käyttää voin tai margariinin tilalla myös rypsiöljyä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Kardemummaa, Kanelia maun mukaan.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Elvi Rista
16.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä