Omenapiirakka (uunipellillinen)
45 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Tämä omenapiirakka valmistuu kätevästi pellillä. Lisäksi taikinaan sujautetaan kaurahiutaleita ja kardemummaa. Tarjoa omenapiirakan kanssa vaniljajäätelöä tai vaniljakastiketta tai kermavaahtoa.
| 4 kpl | munaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1 1/2 dl | fariinisokeria |
| 3 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 dl | kaurahiutaleita |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 1 tl | kardemummaa |
| 1 dl | maitoa |
| 1 dl | sulatettua voita tai margariinia |
| Pinnalle | |
|---|---|
| 5 kpl | isoa omenaa |
| 1/2 dl | sokeria |
| kanelia maun mukaan | |
- 1.
Vaahdota munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, maito ja rasva. Kääntele tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille (koko noin 32 cm x 35 cm).
- 2.
Huuhtele omenat, poista siemenkodat ja leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi ja asettele taikinan päälle limittäin. Ripottele pinnalle sokeria ja kanelia. Paista 225 asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin 15 minuuttia.
Omenapiirakka (uunipellillinen)
arvosana4/5
45 min (josta 30 min aktiivista)
Tämä omenapiirakka valmistuu kätevästi pellillä. Lisäksi taikinaan sujautetaan kaurahiutaleita ja kardemummaa. Tarjoa omenapiirakan kanssa vaniljajäätelöä tai vaniljakastiketta tai kermavaahtoa.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | munaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1 1/2 dl | fariinisokeria |
| 3 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 dl | kaurahiutaleita |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 1 tl | kardemummaa |
| 1 dl | maitoa |
| 1 dl | sulatettua voita tai margariinia |
Pinnalle | |
| 5 kpl | isoa omenaa |
| 1/2 dl | sokeria |
| kanelia maun mukaan | |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Vaahdota munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, maito ja rasva. Kääntele tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille (koko noin 32 cm x 35 cm).
Määrä Ainesosa 4 kpl munaa 1 1/2 dl sokeria 1 1/2 dl fariinisokeria 3 1/2 dl vehnäjauhoja 1 dl kaurahiutaleita 2 tl leivinjauhetta 1 tl kardemummaa 1 dl maitoa 1 dl sulatettua voita tai margariinia - 2
Huuhtele omenat, poista siemenkodat ja leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi ja asettele taikinan päälle limittäin. Ripottele pinnalle sokeria ja kanelia. Paista 225 asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin 15 minuuttia.
Määrä Ainesosa 5 kpl isoa omenaa kanelia maun mukaan 1/2 dl sokeria
Vinkki: Voit käyttää voin tai margariinin tilalla myös rypsiöljyä.
Ravintosisältö
191
Energiaa kcal
801
Energiaa kj
5,3 g
Rasvaa
2,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
31,1 g
Hiilihydraatteja
21,4 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
3,3 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
191
Energiaa kcal
801
Energiaa kj
5,3 g
Rasvaa
2,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
31,1 g
Hiilihydraatteja
21,4 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
3,3 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Kardemummaa, Kanelia maun mukaan.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























