Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Omenapiirakka (uunipellillinen)

timer-icon45 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
20 Palaa
Fork and knife
20 Palaa
Tämä omenapiirakka valmistuu kätevästi pellille. Tarjoa omenapiirakan seuraksi vaniljajäätelöä tai vanilja- tai kermavaahtoa.

Ainekset

4 kpl
Munaa
1 1/2 dl
Sokeria
1 1/2 dl
Fariinisokeria
3 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Kaurahiutaleita tai -leseitä
2 tl
Leivinjauhetta
1/2 - 1 tl
Kardemummaa
1 dl
Maitoa
1 dl
Rypsiöljyä, sulatettua voita tai margariinia

Pinnalle

5 kpl
Isoa omenaa
1/2 dl
Sokeria
Kanelia maun mukaan

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Vaahdota munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, maito ja rypsiöljy, voi tai margariini. Kääntele tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille (koko noin 32 cm x 35 cm).

4 kpl
Munaa
1 1/2 dl
Sokeria
1 1/2 dl
Fariinisokeria
3 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Kaurahiutaleita tai -leseitä
2 tl
Leivinjauhetta
1/2 - 1 tl
Kardemummaa
1 dl
Maitoa
1 dl
Rypsiöljyä, sulatettua voita tai margariinia
2

Huuhtele omenat, poista siemenkodat ja leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi ja asettele taikinan päälle limittäin. Ripottele pinnalle sokeria ja kanelia. Paista 225 asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin 15 minuuttia.

5 kpl
Isoa omenaa
Kanelia maun mukaan
1/2 dl
Sokeria
Miltä maistui?(19 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Elvi Rista
Julkaistu: 1.8.2013
|
Muokattu: 12.2.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

197

823

6,0 g

0,6 g

31,0 g

21,3 g

1,8 g

3,3 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 - 1 tl Kardemummaa,

Kanelia maun mukaan.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli