Valmista taikina. Yhdistä kulhossa jauhot ja suola. Lisää muna, öljy ja vesi. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin 30–60 minuutiksi. Kuori ja kuutioi omenat pieneksi. Yhdistä kulhossa omenakuutiot ja muut täytteen ainekset.
Kauli taikina jauhotetun leivinpaperin päällä mahdollisimman ohueksi. Sulata voi ja voitele taikinalevy voisulalla. Säästä osa voista pinnalle. Levitä täyte taikinalle. Rullaa levy kääretortun tapaan ja nosta leivinpaperoidulle uunipellille. Sivele voisulalla. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes on kypsä. Anna vetäytyä hetki ja tarjoa jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
994
238
12,6 g
4,4 g
25,9 g
9,0 g
2,1 g
4,0 g
0,1 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 tl Suolaa,
1,5 dl Kylmää vettä,
Sitruunan hienoksi raastettu kuori,
1 rkl Sitruunamehua,
2 tl Kanelia,
1 tl Jauhettua kardemummaa,
1 tl Vaniljasokeria,
Vaniljakastiketta tai -jäätelöä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli