Valmista taikina. Yhdistä jauhot ja suola kulhossa. Lisää muna, öljy ja vesi. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin 30–60 minuutiksi.
Pese, kuori ja leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi. Yhdistä omenakuutiot, pähkinärouhe ja sokeri kulhossa. Pese sitruuna ja raasta kuoren keltainen osa täytteeseen. Purista joukkoon 1 rkl sitruunamehua ja lisää muut täytteen ainekset. Sekoita tasaiseksi.
Kauli taikina jauhotetun leivinpaperin päällä mahdollisimman ohueksi. Sulata voi ja voitele taikinalevy voisulalla. Säästä osa voista pinnan voiteluun. Levitä täyte taikinalle. Rullaa levy kääretortun tapaan ja nosta leivinpaperoidulle uunipellille. Sivele pinta voisulalla.
Paista struudelia 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes se on kypsä. Anna vetäytyä hetki.
Koristele struudeli tomusokerilla ja tarjoa jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
253
1060
13,2 g
4,4 g
27,8 g
10,9 g
2,5 g
4,1 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl Kanelia,
1 tl Jauhettua kardemummaa,
1 tl Vaniljasokeria,
vaniljakastiketta tai -jäätelöä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli