Yhteistyössä: Kulman Keittiö


Nappaa talteen!
Punajuuret ja vuohenjuusto sopivat erinomaisesti yhteen. Kokeile tätä paahdettua punajuuri-vuohenjuustovuokaa, joka valmistuu uunissa kuin itsekseen. Viimeistele punajuuri-vuohenjuustovuoka hunajalla, timjamilla ja sitruunankuorella.
| 400 g | punajuurta kuorittuna |
| 200 g | värillisiä porkkanoita kuorittuna |
| 3 rkl | oliiviöljyä |
| 2 rkl | hunajaa |
| 1 rkl | balsamiviinietikkaa |
| 2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 200 g | pehmeää vuohenjuustoa |
| 2 rkl | hunajaa |
| koristeluun tuoretta timjamia ja raastettua sitruunankuorta |
Lämmitä uuni 200°C. Leikkaa punajuuret ja porkkanat noin 2-3 cm kuutioiksi.
Sekoita kulhossa öljy, hunaja, viinietikka ja mausteet. Sekoita tasaiseksi. Laita punajuuret ja porkkanat voideltuun uunivuokaan ja paahda niitä uunissa noin 30-40 minuuttia. Sekoita muutamaan otteeseen kypsentämisen aikana.
Ota punajuuret pois uunista ja murusta päälle vuohenjuustoa. Pirskottele päälle hunajaa. Paahda vielä 10 minuuttia uunissa, kunnes juuston pinnalla on kaunis väri.
Ota vuoka uunista. Viimeistele punajuuri-vuohenjuustovuoka tuoreella timjamilla sekä raastetulla sitruunankuorella.


arvosana4/5
Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Punajuuret ja vuohenjuusto sopivat erinomaisesti yhteen. Kokeile tätä paahdettua punajuuri-vuohenjuustovuokaa, joka valmistuu uunissa kuin itsekseen. Viimeistele punajuuri-vuohenjuustovuoka hunajalla, timjamilla ja sitruunankuorella.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | punajuurta kuorittuna |
| 200 g | värillisiä porkkanoita kuorittuna |
| 3 rkl | oliiviöljyä |
| 2 rkl | hunajaa |
| 1 rkl | balsamiviinietikkaa |
| 2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 200 g | pehmeää vuohenjuustoa |
| 2 rkl | hunajaa |
| koristeluun tuoretta timjamia ja raastettua sitruunankuorta |
Lämmitä uuni 200°C. Leikkaa punajuuret ja porkkanat noin 2-3 cm kuutioiksi.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | punajuurta kuorittuna |
| 200 g | värillisiä porkkanoita kuorittuna |
Sekoita kulhossa öljy, hunaja, viinietikka ja mausteet. Sekoita tasaiseksi. Laita punajuuret ja porkkanat voideltuun uunivuokaan ja paahda niitä uunissa noin 30-40 minuuttia. Sekoita muutamaan otteeseen kypsentämisen aikana.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3 rkl | oliiviöljyä |
| 2 rkl | hunajaa |
| 1 rkl | balsamiviinietikkaa |
| 2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
Ota punajuuret pois uunista ja murusta päälle vuohenjuustoa. Pirskottele päälle hunajaa. Paahda vielä 10 minuuttia uunissa, kunnes juuston pinnalla on kaunis väri.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | pehmeää vuohenjuustoa |
| 2 rkl | hunajaa |
Ota vuoka uunista. Viimeistele punajuuri-vuohenjuustovuoka tuoreella timjamilla sekä raastetulla sitruunankuorella.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| koristeluun tuoretta timjamia ja raastettua sitruunankuorta |
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
391
Energiaa kcal
1636
Energiaa kj
25,5 g
Rasvaa
11,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
26,5 g
Hiilihydraatteja
26,0 g
Sokereita
3,8 g
Kuituja
12,0 g
Proteiinia
2,6 g
Suolaa
391
Energiaa kcal
1636
Energiaa kj
25,5 g
Rasvaa
11,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
26,5 g
Hiilihydraatteja
26,0 g
Sokereita
3,8 g
Kuituja
12,0 g
Proteiinia
2,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 rkl balsamiviinietikkaa, Koristeluun tuoretta timjamia ja raastettua sitruunankuorta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli