Paahdettu punajuuri-vuohenjuustovuoka | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Paahdettu punajuuri-vuohenjuustovuoka

Paahdettu punajuuri-vuohenjuustovuoka

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
more-info
Punajuuret ja vuohenjuusto sopivat erinomaisesti yhteen. Kokeile tätä paahdettua punajuuri-vuohenjuustovuokaa, joka valmistuu uunissa kuin itsekseen. Viimeistele punajuuri-vuohenjuustovuoka hunajalla, timjamilla ja sitruunankuorella.

Ainekset

400 g
punajuurta kuorittuna
200 g
värillisiä porkkanoita kuorittuna
3 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
hunajaa
1 rkl
balsamiviinietikkaa
2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
200 g
pehmeää vuohenjuustoa
2 rkl
hunajaa
Koristeluun tuoretta timjamia ja raastettua sitruunankuorta

Valmistus

1

Lämmitä uuni 200°C. Leikkaa punajuuret ja porkkanat noin 2-3 cm kuutioiksi.

400 g
punajuurta kuorittuna
200 g
värillisiä porkkanoita kuorittuna
2

Sekoita kulhossa öljy, hunaja, viinietikka ja mausteet. Sekoita tasaiseksi. Laita punajuuret ja porkkanat voideltuun uunivuokaan ja paahda niitä uunissa noin 30-40 minuuttia. Sekoita muutamaan otteeseen kypsentämisen aikana.

3 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
hunajaa
1 rkl
balsamiviinietikkaa
2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
3

Ota punajuuret pois uunista ja murusta päälle vuohenjuustoa. Pirskottele päälle hunajaa. Paahda vielä 10 minuuttia uunissa, kunnes juuston pinnalla on kaunis väri.

200 g
pehmeää vuohenjuustoa
2 rkl
hunajaa
4

Ota vuoka uunista. Viimeistele punajuuri-vuohenjuustovuoka tuoreella timjamilla sekä raastetulla sitruunankuorella.

Koristeluun tuoretta timjamia ja raastettua sitruunankuorta

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Kuvat:
TOK
Julkaistu: 7.7.2018
Muokattu: 18.2.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1636

391

25,5 g

11,8 g

26,5 g

26,0 g

3,8 g

12,0 g

2,6 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 rkl balsamiviinietikkaa,

Koristeluun tuoretta timjamia ja raastettua sitruunankuorta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli