Paahdettu punajuuri-vuohenjuustovuoka
Paahdettu punajuuri-vuohenjuustovuoka
Yhteistyössä

Paahdettu punajuuri-vuohenjuustovuoka

arvosana4/5

(3)arviota
4 Annosta

Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Punajuuret ja vuohenjuusto sopivat erinomaisesti yhteen. Kokeile tätä paahdettua punajuuri-vuohenjuustovuokaa, joka valmistuu uunissa kuin itsekseen. Viimeistele punajuuri-vuohenjuustovuoka hunajalla, timjamilla ja sitruunankuorella.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 gpunajuurta kuorittuna
200 gvärillisiä porkkanoita kuorittuna
3 rkloliiviöljyä
2 rklhunajaa
1 rklbalsamiviinietikkaa
2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
200 gpehmeää vuohenjuustoa
2 rklhunajaa
koristeluun tuoretta timjamia ja raastettua sitruunankuorta

Valmistus

  1. 1

    Lämmitä uuni 200°C. Leikkaa punajuuret ja porkkanat noin 2-3 cm kuutioiksi.

    MääräAinesosa
    400 gpunajuurta kuorittuna
    200 gvärillisiä porkkanoita kuorittuna
  2. 2

    Sekoita kulhossa öljy, hunaja, viinietikka ja mausteet. Sekoita tasaiseksi. Laita punajuuret ja porkkanat voideltuun uunivuokaan ja paahda niitä uunissa noin 30-40 minuuttia. Sekoita muutamaan otteeseen kypsentämisen aikana.

    MääräAinesosa
    3 rkloliiviöljyä
    2 rklhunajaa
    1 rklbalsamiviinietikkaa
    2 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  3. 3

    Ota punajuuret pois uunista ja murusta päälle vuohenjuustoa. Pirskottele päälle hunajaa. Paahda vielä 10 minuuttia uunissa, kunnes juuston pinnalla on kaunis väri.

    MääräAinesosa
    200 gpehmeää vuohenjuustoa
    2 rklhunajaa
  4. 4

    Ota vuoka uunista. Viimeistele punajuuri-vuohenjuustovuoka tuoreella timjamilla sekä raastetulla sitruunankuorella.

    MääräAinesosa
    koristeluun tuoretta timjamia ja raastettua sitruunankuorta

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 rkl balsamiviinietikkaa, Koristeluun tuoretta timjamia ja raastettua sitruunankuorta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Kuvat:
TOK
14.11.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä