Lämmitä uuni 200°C. Leikkaa punajuuret ja porkkanat noin 2-3 cm kuutioiksi.
Sekoita kulhossa öljy, hunaja, viinietikka ja mausteet. Sekoita tasaiseksi. Laita punajuuret ja porkkanat voideltuun uunivuokaan ja paahda niitä uunissa noin 30-40 minuuttia. Sekoita muutamaan otteeseen kypsentämisen aikana.
Ota punajuuret pois uunista ja murusta päälle vuohenjuustoa. Pirskottele päälle hunajaa. Paahda vielä 10 minuuttia uunissa, kunnes juuston pinnalla on kaunis väri.
Ota vuoka uunista. Viimeistele punajuuri-vuohenjuustovuoka tuoreella timjamilla sekä raastetulla sitruunankuorella.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
391
1636
25,5 g
11,8 g
26,5 g
26,0 g
3,8 g
12,0 g
2,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 rkl balsamiviinietikkaa,
Koristeluun tuoretta timjamia ja raastettua sitruunankuorta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli