Paahdettu tomaattikeitto
Paahdettu tomaattikeitto
Yhteistyössä

Paahdettu tomaattikeitto

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 1/2 kgerilaisia tomaatteja
1 kplsipuli
3 kplvalkosipulinkynttä
1 kplpunainen chili
2 rkloliiviöljyä
1 tlsokeria
1 rklbalsamiviinietikkaa
5 dlvettä
2 rklkasvisfondia
1 kplprk chavroux-tuorevuohenjuustoa
suolaa, mustapippuria

Tarjoiluun:

200 graejuustoa
1 kplruukku basilikaa
tuoretta täysjyväleipää

Valmistus

  1. 1

    Lämmitä uuni 225-asteiseksi.

  2. 2

    Puolita tomaatit, isommat tomaatit voit leikata lohkoiksi. Murskaa valkosipulin­kynnet kevyesti ja leikkaa sipuli lohkoik­si. Leikkaa chili pituussuuntaisesti ja poista siemenet, hienonna.

  3. 3

    Levitä ainekset pellille ja kaada pintaan öljy, sokeri, suolaa ja mustapippuria. Kääntele kasviksia, jotta ne maustuvat kauttaaltaan.

  4. 4

    Paahda kasviksia uunissa, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä ja tomaatit muhjuuntuneet.

  5. 5

    Lisää kasvikset ja vesi kattilaan, soseuta sauvasekoittimella. Lämmitä kiehuvak­si. Lisää balsamiviinietikka ja Cha­vroux-juusto.

  6. 6

    Tarjoile raejuuston, basilikasilpun ja tuoreen leivän kanssa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Kuvat:
Food Market Herkku
12.4.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025