Yhteistyössä: Kulman Keittiö


Nappaa talteen!
Kimchi on viime vuosien kuumin hittituote. Herkullisen tulinen kimchi sopii erinomaisesti paahdetun broilerin kanssa.
| 4 kpl | broilerin rintafileetä |
| 4 rkl | hoisinkastiketta |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Kimchi | |
|---|---|
| 250 g | kiinankaalia |
| 5 dl | vettä |
| 1 rkl | merisuolaa |
| 30 g | merilevää kuivattuna |
| 1 rkl | sambal oelek:ia |
| 1 rkl | seesaminsiemeniä paahdettuna |
| Kastike | |
| 2 rkl | riisiviinietikkaa |
| 1 tl | hunajaa |
| valkosipulinkynttä | |
| 1 cm | pala inkivääriä kuorittuna ja viipaleina |
| puolikas sipuli kuorittuna ja lohkoina | |
| 2 rkl | kalakastiketta |
| 2 tl | sokeria |
| 1 tl | chilirouhetta |
| 2 kpl | hampurilaissämpylää |
Valmista ensin kimchi. Irrota kaalinlehdet ja huuhtele runsaalla vedellä. Leikkaa kaalinlehdet kulhoon reilun kokoisiksi. Keitä suolavesi ja jäähdytä. Kaada suolaliemi kaalipalojen sekä merilevän päälle kulhoon. Anna liota 15 minuuttia.
Valmista kimchin kastike sekoittamalla kaikki ainekset tasaiseksi blenderissä tai sauvasekoittimella.
Sekoittele kaalinpaloja ja anna liota vielä 15 minuuttia. Kaada kaaleista neste pois, huuhtele vedellä ja valuta hyvin. Pyörittele kaalin joukkoon kastike, sambal oelek sekä seesaminsiemenet ja anna maustua jääkaapissa vähintään 1 vuorokausi.
Mausta broilerinfileet suolalla ja mustapippurilla. Paahda pannulla pintaväri molemmin puolin. Valele fileet hoisinkastikkeella ja paahda 180°C asteisessa uunissa noin 7-8 minuuttia, kunnes sisälämpö on 62°C. Kääri fileet folioon vetäytymään noin 10 minuutiksi.
Paahda leipä kuivalla pannulla. Annostele leivän päälle kimchisalaattia. Leikkaa broileri viipaleiksi ja asettele kimchin päälle. Koristele annos kevätsipulilla sekä paahdetuilla seesaminsiemenillä.


Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Kimchi on viime vuosien kuumin hittituote. Herkullisen tulinen kimchi sopii erinomaisesti paahdetun broilerin kanssa.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | broilerin rintafileetä |
| 4 rkl | hoisinkastiketta |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
Kimchi | |
| 250 g | kiinankaalia |
| 5 dl | vettä |
| 1 rkl | merisuolaa |
| 30 g | merilevää kuivattuna |
| 1 rkl | sambal oelek:ia |
| 1 rkl | seesaminsiemeniä paahdettuna |
Kastike | |
| 2 rkl | riisiviinietikkaa |
| 1 tl | hunajaa |
| valkosipulinkynttä | |
| 1 cm | pala inkivääriä kuorittuna ja viipaleina |
| puolikas sipuli kuorittuna ja lohkoina | |
| 2 rkl | kalakastiketta |
| 2 tl | sokeria |
| 1 tl | chilirouhetta |
| 2 kpl | hampurilaissämpylää |
Valmista ensin kimchi. Irrota kaalinlehdet ja huuhtele runsaalla vedellä. Leikkaa kaalinlehdet kulhoon reilun kokoisiksi. Keitä suolavesi ja jäähdytä. Kaada suolaliemi kaalipalojen sekä merilevän päälle kulhoon. Anna liota 15 minuuttia.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 250 g | kiinankaalia |
| 1 rkl | merisuolaa |
| 5 dl | vettä |
| 30 g | merilevää kuivattuna |
Valmista kimchin kastike sekoittamalla kaikki ainekset tasaiseksi blenderissä tai sauvasekoittimella.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 tl | chilirouhetta |
| 1 cm | pala inkivääriä kuorittuna ja viipaleina |
| puolikas sipuli kuorittuna ja lohkoina | |
| valkosipulinkynttä | |
| 2 rkl | kalakastiketta |
| 1 tl | hunajaa |
| 2 tl | sokeria |
| 2 rkl | riisiviinietikkaa |
Sekoittele kaalinpaloja ja anna liota vielä 15 minuuttia. Kaada kaaleista neste pois, huuhtele vedellä ja valuta hyvin. Pyörittele kaalin joukkoon kastike, sambal oelek sekä seesaminsiemenet ja anna maustua jääkaapissa vähintään 1 vuorokausi.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 rkl | sambal oelek:ia |
| 1 rkl | seesaminsiemeniä paahdettuna |
Mausta broilerinfileet suolalla ja mustapippurilla. Paahda pannulla pintaväri molemmin puolin. Valele fileet hoisinkastikkeella ja paahda 180°C asteisessa uunissa noin 7-8 minuuttia, kunnes sisälämpö on 62°C. Kääri fileet folioon vetäytymään noin 10 minuutiksi.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | broilerin rintafileetä |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 4 rkl | hoisinkastiketta |
Paahda leipä kuivalla pannulla. Annostele leivän päälle kimchisalaattia. Leikkaa broileri viipaleiksi ja asettele kimchin päälle. Koristele annos kevätsipulilla sekä paahdetuilla seesaminsiemenillä.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kpl | hampurilaissämpylää |
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
222
Energiaa kcal
931
Energiaa kj
4,8 g
Rasvaa
1,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,8 g
Hiilihydraatteja
4,8 g
Sokereita
4,0 g
Kuituja
37,8 g
Proteiinia
5,1 g
Suolaa
222
Energiaa kcal
931
Energiaa kj
4,8 g
Rasvaa
1,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,8 g
Hiilihydraatteja
4,8 g
Sokereita
4,0 g
Kuituja
37,8 g
Proteiinia
5,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 4 rkl hoisinkastiketta, 1 tl suolaa, 1 rkl sambal oelek:ia, 2 rkl riisiviinietikkaa, valkosipulinkynttä, 1 cm pala inkivääriä kuorittuna ja viipaleina, puolikas sipuli kuorittuna ja lohkoina, 2 rkl kalakastiketta, 1 tl chilirouhetta, 2 kpl Hampurilaissämpylää.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli