Paahdettua broileria ja pikakimchiä leivällä
Paahdettua broileria ja pikakimchiä leivällä
Yhteistyössä

Paahdettua broileria ja pikakimchiä leivällä

Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Kimchi on viime vuosien kuumin hittituote. Herkullisen tulinen kimchi sopii erinomaisesti paahdetun broilerin kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
4 kplbroilerin rintafileetä
4 rklhoisinkastiketta
1 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna

Kimchi

250 gkiinankaalia
5 dlvettä
1 rklmerisuolaa
30 gmerilevää kuivattuna
1 rklsambal oelek:ia
1 rklseesaminsiemeniä paahdettuna

Kastike

2 rklriisiviinietikkaa
1 tlhunajaa
valkosipulinkynttä
1 cmpala inkivääriä kuorittuna ja viipaleina
puolikas sipuli kuorittuna ja lohkoina
2 rklkalakastiketta
2 tlsokeria
1 tlchilirouhetta
2 kplhampurilaissämpylää

Valmistus

  1. 1

    Valmista ensin kimchi. Irrota kaalinlehdet ja huuhtele runsaalla vedellä. Leikkaa kaalinlehdet kulhoon reilun kokoisiksi. Keitä suolavesi ja jäähdytä. Kaada suolaliemi kaalipalojen sekä merilevän päälle kulhoon. Anna liota 15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    250 gkiinankaalia
    1 rklmerisuolaa
    5 dlvettä
    30 gmerilevää kuivattuna
  2. 2

    Valmista kimchin kastike sekoittamalla kaikki ainekset tasaiseksi blenderissä tai sauvasekoittimella.

    MääräAinesosa
    1 tlchilirouhetta
    1 cmpala inkivääriä kuorittuna ja viipaleina
    puolikas sipuli kuorittuna ja lohkoina
    valkosipulinkynttä
    2 rklkalakastiketta
    1 tlhunajaa
    2 tlsokeria
    2 rklriisiviinietikkaa
  3. 3

    Sekoittele kaalinpaloja ja anna liota vielä 15 minuuttia. Kaada kaaleista neste pois, huuhtele vedellä ja valuta hyvin. Pyörittele kaalin joukkoon kastike, sambal oelek sekä seesaminsiemenet ja anna maustua jääkaapissa vähintään 1 vuorokausi.

    MääräAinesosa
    1 rklsambal oelek:ia
    1 rklseesaminsiemeniä paahdettuna
  4. 4

    Mausta broilerinfileet suolalla ja mustapippurilla. Paahda pannulla pintaväri molemmin puolin. Valele fileet hoisinkastikkeella ja paahda 180°C asteisessa uunissa noin 7-8 minuuttia, kunnes sisälämpö on 62°C. Kääri fileet folioon vetäytymään noin 10 minuutiksi.

    MääräAinesosa
    4 kplbroilerin rintafileetä
    1 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    4 rklhoisinkastiketta
  5. 5

    Paahda leipä kuivalla pannulla. Annostele leivän päälle kimchisalaattia. Leikkaa broileri viipaleiksi ja asettele kimchin päälle. Koristele annos kevätsipulilla sekä paahdetuilla seesaminsiemenillä.

    MääräAinesosa
    2 kplhampurilaissämpylää

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 4 rkl hoisinkastiketta, 1 tl suolaa, 1 rkl sambal oelek:ia, 2 rkl riisiviinietikkaa, valkosipulinkynttä, 1 cm pala inkivääriä kuorittuna ja viipaleina, puolikas sipuli kuorittuna ja lohkoina, 2 rkl kalakastiketta, 1 tl chilirouhetta, 2 kpl Hampurilaissämpylää.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Kuvat:
TOK
19.11.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä