Valmista ensin kimchi. Irrota kaalinlehdet ja huuhtele runsaalla vedellä. Leikkaa kaalinlehdet kulhoon reilun kokoisiksi. Keitä suolavesi ja jäähdytä. Kaada suolaliemi kaalipalojen sekä merilevän päälle kulhoon. Anna liota 15 minuuttia.
Valmista kimchin kastike sekoittamalla kaikki ainekset tasaiseksi blenderissä tai sauvasekoittimella.
Sekoittele kaalinpaloja ja anna liota vielä 15 minuuttia. Kaada kaaleista neste pois, huuhtele vedellä ja valuta hyvin. Pyörittele kaalin joukkoon kastike, sambal oelek sekä seesaminsiemenet ja anna maustua jääkaapissa vähintään 1 vuorokausi.
Mausta broilerinfileet suolalla ja mustapippurilla. Paahda pannulla pintaväri molemmin puolin. Valele fileet hoisinkastikkeella ja paahda 180°C asteisessa uunissa noin 7-8 minuuttia, kunnes sisälämpö on 62°C. Kääri fileet folioon vetäytymään noin 10 minuutiksi.
Paahda leipä kuivalla pannulla. Annostele leivän päälle kimchisalaattia. Leikkaa broileri viipaleiksi ja asettele kimchin päälle. Koristele annos kevätsipulilla sekä paahdetuilla seesaminsiemenillä.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
931
222
4,8 g
1,3 g
4,8 g
4,8 g
4,0 g
37,8 g
5,1 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
4 rkl hoisinkastiketta,
1 tl suolaa,
1 rkl sambal oelek:ia,
2 rkl riisiviinietikkaa,
valkosipulinkynttä,
1 cm pala inkivääriä kuorittuna ja viipaleina,
puolikas sipuli kuorittuna ja lohkoina,
2 rkl kalakastiketta,
1 tl chilirouhetta,
2 kpl Kulman Keittiön hampurilaissämpylää.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli