Paahdettua broileria ja pikakimchiä leivällä | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Paahdettua broileria ja pikakimchiä leivällä

Paahdettua broileria ja pikakimchiä leivällä

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
more-info
Kimchi on viime vuosien kuumin hittituote. Herkullisen tulinen kimchi sopii erinomaisesti paahdetun broilerin kanssa. Viimeistele kokonaisuus Kulman Keittön kastikkeilla.

Ainekset

4 kpl
broilerin rintafileetä
4 rkl
hoisinkastiketta
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna

kimchi

250 g
kiinankaalia
5 dl
vettä
1 rkl
merisuolaa
30 g
merilevää kuivattuna
1 rkl
sambal oelek:ia
1 rkl
seesaminsiemeniä paahdettuna

kastike

2 rkl
riisiviinietikkaa
1 tl
hunajaa
valkosipulinkynttä
1 cm
pala inkivääriä kuorittuna ja viipaleina
puolikas sipuli kuorittuna ja lohkoina
2 rkl
kalakastiketta
2 tl
sokeria
1 tl
chilirouhetta
2 kpl
Kulman Keittiön hampurilaissämpylää

Valmistus

1

Valmista ensin kimchi. Irrota kaalinlehdet ja huuhtele runsaalla vedellä. Leikkaa kaalinlehdet kulhoon reilun kokoisiksi. Keitä suolavesi ja jäähdytä. Kaada suolaliemi kaalipalojen sekä merilevän päälle kulhoon. Anna liota 15 minuuttia.

250 g
kiinankaalia
1 rkl
merisuolaa
5 dl
vettä
30 g
merilevää kuivattuna
2

Valmista kimchin kastike sekoittamalla kaikki ainekset tasaiseksi blenderissä tai sauvasekoittimella.

1 tl
chilirouhetta
1 cm
pala inkivääriä kuorittuna ja viipaleina
puolikas sipuli kuorittuna ja lohkoina
valkosipulinkynttä
2 rkl
kalakastiketta
1 tl
hunajaa
2 tl
sokeria
2 rkl
riisiviinietikkaa
3

Sekoittele kaalinpaloja ja anna liota vielä 15 minuuttia. Kaada kaaleista neste pois, huuhtele vedellä ja valuta hyvin. Pyörittele kaalin joukkoon kastike, sambal oelek sekä seesaminsiemenet ja anna maustua jääkaapissa vähintään 1 vuorokausi.

1 rkl
sambal oelek:ia
1 rkl
seesaminsiemeniä paahdettuna
4

Mausta broilerinfileet suolalla ja mustapippurilla. Paahda pannulla pintaväri molemmin puolin. Valele fileet hoisinkastikkeella ja paahda 180°C asteisessa uunissa noin 7-8 minuuttia, kunnes sisälämpö on 62°C. Kääri fileet folioon vetäytymään noin 10 minuutiksi.

4 kpl
broilerin rintafileetä
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
4 rkl
hoisinkastiketta
5

Paahda leipä kuivalla pannulla. Annostele leivän päälle kimchisalaattia. Leikkaa broileri viipaleiksi ja asettele kimchin päälle. Koristele annos kevätsipulilla sekä paahdetuilla seesaminsiemenillä.

2 kpl
Kulman Keittiön hampurilaissämpylää

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Kuvat:
TOK
Julkaistu: 28.7.2018
Muokattu: 18.2.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

931

222

4,8 g

1,3 g

4,8 g

4,8 g

4,0 g

37,8 g

5,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

4 rkl hoisinkastiketta,

1 tl suolaa,

1 rkl sambal oelek:ia,

2 rkl riisiviinietikkaa,

valkosipulinkynttä,

1 cm pala inkivääriä kuorittuna ja viipaleina,

puolikas sipuli kuorittuna ja lohkoina,

2 rkl kalakastiketta,

1 tl chilirouhetta,

2 kpl Kulman Keittiön hampurilaissämpylää.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli