Päärynäinen mokkatorttu - Yhteishyvä

Päärynäinen mokkatorttu

???
Annokset
6
Jaa Somessa

Ainekset

100 g
Margariinia
1 dl
Sokeria
2 kpl
Kananmunaa
1 dl
Vahvaa kahvijuomaa
2 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Kookoshiutaleita
1 1/2 g
Leivinjauhetta
1 tl
Vaniljasokeria

PÄÄLLE

2 kpl
(á 825 g/460 g) säilykepäärynöitä
1 1/2 dl
Kookoshiutaleita

MARENKI

3 kpl
Valkuaista
6 rkl
Sokeria

Näin teet

1

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne sekä kahvi taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun uunivuokaan. Paista 200 asteessa noin 5-7 minuuttia. Viipaloi säilykepäärynät ja laita ne taikinan päälle. Ripottele päälle kookoshiutaleet. Paista torttua vielä noin 20 minuuttia.Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi ja pursota marenki tortun päälle. Nosta uunin lämpö 250 asteeseen ja paista pari minuuttia, niin että marenki saa väriä.

Resepti
Marja Samuli
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 6.2.2005
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa