Päärynätorttu
15 min

Nappaa talteen!
| 75 g | margariinia tai voita |
| 3/4 dl | fariinisokeria |
| 6 kpl | pientä kiinteää päärynää |
| 1 kpl | (400 g) murotaikinaa |
- 1.
Kuumenna rasva ja sokeri paistinpannussa, kunnes sokeri alkaa karamellisoitua eli muuttua ruskeaksi. Siirrä pannu levyltä syrjään. Kuori ja leikkaa päärynät pituussuunnassa neljään osaan ja poista niistä siemenkota. Nosta päärynälohkot pannulle ja kypsennä 5-10 minuuttia, kunnes päärynät ovat hieman pehmenneet.Vuoraa leivinpaperilla 24 cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka. Kauli taikina hieman vuoan pohjaa suuremmaksi, pyöreäksi levyksi. Asettele päärynälohkot vuoan pohjalle ja kaada päälle sokeriliemi.Nosta taikinalevy päälle ja työnnä taikinan reunat alas päärynöiden peitteeksi. Paista 200 asteessa 20 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea. Ota torttu uunista ja anna sen jäähtyä hetken aikaa. Kumoa torttu varovasti tarjoiluvadille.
Päärynätorttu
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 75 g | margariinia tai voita |
| 3/4 dl | fariinisokeria |
| 6 kpl | pientä kiinteää päärynää |
| 1 kpl | (400 g) murotaikinaa |
Valmistus
- 1
Kuumenna rasva ja sokeri paistinpannussa, kunnes sokeri alkaa karamellisoitua eli muuttua ruskeaksi. Siirrä pannu levyltä syrjään. Kuori ja leikkaa päärynät pituussuunnassa neljään osaan ja poista niistä siemenkota. Nosta päärynälohkot pannulle ja kypsennä 5-10 minuuttia, kunnes päärynät ovat hieman pehmenneet.Vuoraa leivinpaperilla 24 cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka. Kauli taikina hieman vuoan pohjaa suuremmaksi, pyöreäksi levyksi. Asettele päärynälohkot vuoan pohjalle ja kaada päälle sokeriliemi.Nosta taikinalevy päälle ja työnnä taikinan reunat alas päärynöiden peitteeksi. Paista 200 asteessa 20 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea. Ota torttu uunista ja anna sen jäähtyä hetken aikaa. Kumoa torttu varovasti tarjoiluvadille.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























