Päärynätorttu - Yhteishyvä

Päärynätorttu

???
Kappaleita
8
Valmistusaika
15 min
Jaa Somessa

Ainekset

75 g
Margariinia tai voita
3/4 dl
Fariinisokeria
6 kpl
Pientä kiinteää päärynää
1 kpl
(400 g) murotaikinaa

Näin teet

1

Kuumenna rasva ja sokeri paistinpannussa, kunnes sokeri alkaa karamellisoitua eli muuttua ruskeaksi. Siirrä pannu levyltä syrjään. Kuori ja leikkaa päärynät pituussuunnassa neljään osaan ja poista niistä siemenkota. Nosta päärynälohkot pannulle ja kypsennä 5-10 minuuttia, kunnes päärynät ovat hieman pehmenneet.Vuoraa leivinpaperilla 24 cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka. Kauli taikina hieman vuoan pohjaa suuremmaksi, pyöreäksi levyksi. Asettele päärynälohkot vuoan pohjalle ja kaada päälle sokeriliemi.Nosta taikinalevy päälle ja työnnä taikinan reunat alas päärynöiden peitteeksi. Paista 200 asteessa 20 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea. Ota torttu uunista ja anna sen jäähtyä hetken aikaa. Kumoa torttu varovasti tarjoiluvadille.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 6.2.2005
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa