Kaada jauhot kulhoon. Sekoita niihin sokeri ja suola. Tee jauhojen keskelle syvennys ja murenna hiiva siihen. Kaada kuoppaan kädenlämpöinen vesi. Seisota hetki, kunnes hiiva liukenee ja sekoita neste sitten osaan jauhoista. Kohota taikinaa puoli tuntia.Keitä ja jäähdytä leivän päälle tulevat munat.Vaahdota voi ja sokeri. Lisää yksitellen vatkaten munat. Mausta seos aniksella ja appelsiinilla ja kaada kulhoon hiivaseoksen joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi. Lisää rusinat ja tarpeen mukaan jauhoja löysään, mutta kimmoisaan taikinaan. Alusta taikina hyvin ja jätä kohoamaan leivinliinan alle tunniksi.Erota taikinasta kolmannes ja muovaa siitä ohutta tankoa. Pyöritä loppuosa soikeaksi pääsiäisleiväksi ja kierrä tanko kaksinkertaisena reunoille palmikoksi.Paina keitetyt munat leivän pintaan.Kohota leipää pellillä liinan alla hetki, voitele pinta munalla ja koristele manteleilla. Pistele leipä. Kypsennä leipä uunin alaosassa noin 40 minuuttia. Ota leipä uunista ja värjää munat öljytyllä elintarvikevärillä punaisiksi.Pääsiäisleivän ohje etenee kreikkalaisen valmistustavan mukaisesti, mutta voit valmistaa taikinan myös suomalaisittain, vaikka yleiskoneessa. Aloita siis taikinan teko murentamalla hiiva nesteeseen eli veden ja appelsiinimehun seokseen, jatka lisäämällä mausteet, munat, jauhot ja lopuksi rasva.
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.