Pähkinägranola

Arvostele resepti
10 Annosta

15 min

Rapea granola muistuttaa mysliä ja maistuu vaikkapa jogurtin ja marjojen kanssa aamiaisella tai välipalana.

Ainekset (10 annosta)

MääräAinesosa
5 dlneljän viljan hiutaleita
2 dlleseitä, esim. kaura
2 dlerilaisia pähkinöitä
1 dlauringonkukansiemeniä
1/2 dlvettä
1 1/2 dlruokokidesokeria
3/4 dlrypsiöljyä
1 dlrusinoita

Valmistus

  1. 1

    Sekoita kuivat aineet keskenään. Kiehauta vesi, sokeri ja öljy sekoittaen, kunnes sokeri on liuennut. Levitä kuivat aineet leivinpaperoidulle uunipellille. Valuta neste ohuena nauhana kuivien aineiden päälle ja sekoita samalla käännellen. Paahda mysliä 200-asteisessa uunissa 25—30 minuuttia, tai kunnes seos saa kauniin värin. Sekoita muutaman kerran paahtumisen aikana. Anna seoksen jäähtyä ja lisää rusinat. Säilytä kuivassa paikassa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,5 dl Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
11.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä