Pähkinäkuorrutettu lohi | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Pähkinäkuorrutettu lohi

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Uunilohi valmistuu helposti ja kypsyy noin 25 minuutissa. Sitruunainen cashewpähkinäkuorrutus viimeistelee ruoan. Lisänä maistuvat perunat tai riisi sekä raikas salaatti.

Ainekset

1 kg
Lohifileetä
2 rkl
Voita
2 rkl
Hunajaa
1 1/2 tl
Suolaa

pähkinäkuorrutus

1 kpl
(70 g) cashewpähkinöitä
2 rkl
Korppujauhoja
2 rkl
Hienonnettua tilliä
1 kpl
Sitruunan raastettu kuori

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Laita lohifilee voideltuun uunivuokaan. Sulata voi ja sekoita joukkoon hunaja. Valuta seos lohifileelle. Mausta filee suolalla.

Murskaa pähkinät morttelissa tai teholeikkurissa. Sekoita joukkoon korppujauhot, tilli ja sitruunan kuori. Painele seos lohifileen pinnalle.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes lohifilee on kypsä.

Lisää herkullisia lohireseptejä

2

Murskaa pähkinät morttelissa tai teholeikkurissa. Sekoita joukkoon korppujauhot, tilli ja sitruunan kuori. Painele seos lohifileen pinnalle.

1 kpl
(70 g) cashewpähkinöitä
2 rkl
Korppujauhoja
2 rkl
Hienonnettua tilliä
1 kpl
Sitruunan raastettu kuori
3

Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes lohifilee on kypsä.

Lisää herkullisia lohireseptejä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 23.3.2015
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1712

409

27,8 g

7,2 g

7,7 g

5,5 g

0,2 g

32,2 g

0,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1,5 tl Suolaa,

2 rkl Hienonnettua tilliä,

Sitruunan raastettu kuori.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli