Pähkinäsuklaaleipä - Yhteishyvä

Pähkinäsuklaaleipä

Pähkinäsuklaaleipä
Kappaleita
1
Jaa Somessa

Ainekset

2 kpl
Munaa
1 1/2 dl
Sokeria
2 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
1 tl
Vaniljasokeria
3/4 dl
Mantelirouhetta
3 rkl
Kaakaojauhetta
1/2 dl
Maitoa
100 g
Sulatettua tai juoksevaa margariinia

VÄLIIN

1 dl
Maitosuklaalevitettä
1 dl
Kermaa vaahdotettuna

Näin teet

1

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi kaakaojauhe jauhoihin. Lisää kuivat aineet vuorotellen sulan rasvan ja maidon kanssa munavaahtoon. Nostele taikina sekaisin. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 1,2 l suorakaiteen muotoiseen vuokaan. Paista uunin keskitasossa 175 asteessa 40-45 minuuttia tai kunnes tikkuun ei kokeiltaessa jää taikinaa. Kumoa ja jäähdytä kakku. Leikkaa täysin jäähtynyt kakku keskeltä halki ja täytä suklaalevitteellä sekä kermavaahdolla. Pakkaa kakku huolellisesti kylmälaukkuun piknikkiä varten.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 6.2.2005
Muokattu: 9.2.2019
Jaa Somessa