Pähkinäsuklaaleipä | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Pähkinäsuklaaleipä

Pähkinäsuklaaleipä

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta

Ainekset

2 kpl
Munaa
1 1/2 dl
Sokeria
2 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
1 tl
Vaniljasokeria
3/4 dl
Mantelirouhetta
3 rkl
Kaakaojauhetta
1/2 dl
Maitoa
100 g
Sulatettua tai juoksevaa margariinia

väliin

1 dl
Maitosuklaalevitettä
1 dl
Kermaa vaahdotettuna

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi kaakaojauhe jauhoihin. Lisää kuivat aineet vuorotellen sulan rasvan ja maidon kanssa munavaahtoon. Nostele taikina sekaisin. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 1,2 l suorakaiteen muotoiseen vuokaan. Paista uunin keskitasossa 175 asteessa 40-45 minuuttia tai kunnes tikkuun ei kokeiltaessa jää taikinaa. Kumoa ja jäähdytä kakku. Leikkaa täysin jäähtynyt kakku keskeltä halki ja täytä suklaalevitteellä sekä kermavaahdolla. Pakkaa kakku huolellisesti kylmälaukkuun piknikkiä varten.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 6.2.2005
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.