Pähkinäsuklaaleipä

Arvostele resepti
1 Kappaletta

Ainekset

MääräAinesosa
2 kplmunaa
1 1/2 dlsokeria
2 dlvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta
1 tlvaniljasokeria
3/4 dlmantelirouhetta
3 rklkaakaojauhetta
1/2 dlmaitoa
100 gsulatettua tai juoksevaa margariinia

Väliin

1 dlmaitosuklaalevitettä
1 dlkermaa vaahdotettuna

Valmistus

  1. 1

    Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi kaakaojauhe jauhoihin. Lisää kuivat aineet vuorotellen sulan rasvan ja maidon kanssa munavaahtoon. Nostele taikina sekaisin. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 1,2 l suorakaiteen muotoiseen vuokaan. Paista uunin keskitasossa 175 asteessa 40-45 minuuttia tai kunnes tikkuun ei kokeiltaessa jää taikinaa. Kumoa ja jäähdytä kakku. Leikkaa täysin jäähtynyt kakku keskeltä halki ja täytä suklaalevitteellä sekä kermavaahdolla. Pakkaa kakku huolellisesti kylmälaukkuun piknikkiä varten.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025