Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Paprika-parsakaalislaw

timer-icon30 min
Fork and knife
5 Annosta
Fork and knife
5 Annosta
Amerikassa parsakaalien käyttäminen kokonaisuudessaan raastettuna coleslaw'n pohjaan on ollut jo hetken muotia. Parsakaalilla ja erivärisillä paprikoilla höystetty salaatti nostaa perinteisen pizzeriaraastesalaatin uusiin ulottuvuuksiin.

Ainekset

1 kpl
parsakaali
1/4 kaali
1/2 punainen paprika
1/2 keltainen paprika
1/2 vihreä paprika

Kastike

2 tl
dijon sinappia
2 rkl
punaviinietikkaa
1 dl
oliiviöljyä
Suolaa
Mustapippuria
1 rkl
sokeria

Reseptin ainekset Kulman keittiöstä

Valmistus

1

Leikkaa parsakaalin nuput mandoliinilla ohuiksi viipaleiksi. Raasta kuorittu parsakaalin varsi sekä kaali. Älä huolehdi parsakaalista irtoavista nupuista, ne maistuvat kyllä salaatin seassa.

1 kpl
parsakaali
1/4 kaali
2

Suikaloi paprikat ohueksi.

1/2 vihreä paprika
1/2 punainen paprika
1/2 keltainen paprika
3

Sekoita kastikkeen ainekset ja lisää salaattiin. Sekoita ja tarjoile parsakaalislaw esimerkiksi pizzan kanssa!

Mustapippuria
1 dl
oliiviöljyä
2 rkl
punaviinietikkaa
2 tl
dijon sinappia
Suolaa
1 rkl
sokeria

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Miltä maistui?
Kuvat:
TOK
Julkaistu: 9.2.2019
|
Muokattu: 18.2.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

186

776

18,4 g

2,6 g

3,4 g

3,4 g

1,0 g

1,8 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1/4 kaali,

1/2 punainen paprika,

1/2 keltainen paprika,

1/2 vihreä paprika,

2 rkl punaviinietikkaa,

Suolaa,

Mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli