Yhteistyössä: Kulman Keittiö

30 min

Nappaa talteen!
Amerikassa parsakaalien käyttäminen kokonaisuudessaan raastettuna coleslaw'n pohjaan on ollut jo hetken muotia. Parsakaalilla ja erivärisillä paprikoilla höystetty salaatti nostaa perinteisen pizzeriaraastesalaatin uusiin ulottuvuuksiin.
| 1 kpl | parsakaali |
| 1/4 kaali | |
| 1/2 punainen paprika | |
| 1/2 keltainen paprika | |
| 1/2 vihreä paprika | |
| Kastike | |
|---|---|
| 2 tl | dijon sinappia |
| 2 rkl | punaviinietikkaa |
| 1 dl | oliiviöljyä |
| suolaa | |
| mustapippuria | |
| 1 rkl | sokeria |
Leikkaa parsakaalin nuput mandoliinilla ohuiksi viipaleiksi. Raasta kuorittu parsakaalin varsi sekä kaali. Älä huolehdi parsakaalista irtoavista nupuista, ne maistuvat kyllä salaatin seassa.
Suikaloi paprikat ohueksi.
Sekoita kastikkeen ainekset ja lisää salaattiin. Sekoita ja tarjoile parsakaalislaw esimerkiksi pizzan kanssa!


Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Amerikassa parsakaalien käyttäminen kokonaisuudessaan raastettuna coleslaw'n pohjaan on ollut jo hetken muotia. Parsakaalilla ja erivärisillä paprikoilla höystetty salaatti nostaa perinteisen pizzeriaraastesalaatin uusiin ulottuvuuksiin.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | parsakaali |
| 1/4 kaali | |
| 1/2 punainen paprika | |
| 1/2 keltainen paprika | |
| 1/2 vihreä paprika | |
Kastike | |
| 2 tl | dijon sinappia |
| 2 rkl | punaviinietikkaa |
| 1 dl | oliiviöljyä |
| suolaa | |
| mustapippuria | |
| 1 rkl | sokeria |
Leikkaa parsakaalin nuput mandoliinilla ohuiksi viipaleiksi. Raasta kuorittu parsakaalin varsi sekä kaali. Älä huolehdi parsakaalista irtoavista nupuista, ne maistuvat kyllä salaatin seassa.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | parsakaali |
| 1/4 kaali |
Suikaloi paprikat ohueksi.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1/2 vihreä paprika | |
| 1/2 punainen paprika | |
| 1/2 keltainen paprika |
Sekoita kastikkeen ainekset ja lisää salaattiin. Sekoita ja tarjoile parsakaalislaw esimerkiksi pizzan kanssa!
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| mustapippuria | |
| 1 dl | oliiviöljyä |
| 2 rkl | punaviinietikkaa |
| 2 tl | dijon sinappia |
| suolaa | |
| 1 rkl | sokeria |
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
186
Energiaa kcal
776
Energiaa kj
18,4 g
Rasvaa
2,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,4 g
Hiilihydraatteja
3,4 g
Sokereita
1,0 g
Kuituja
1,8 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
186
Energiaa kcal
776
Energiaa kj
18,4 g
Rasvaa
2,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,4 g
Hiilihydraatteja
3,4 g
Sokereita
1,0 g
Kuituja
1,8 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1/4 kaali, 1/2 punainen paprika, 1/2 keltainen paprika, 1/2 vihreä paprika, 2 rkl punaviinietikkaa, Suolaa, Mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli