Parsapesto
Parsapesto
Yhteistyössä

Parsapesto

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Pestoa ei ole pakko tehdä aina perinteisestä basilikasta. Erilaisen, mutta yhtä maukkaan peston saat aikaiseksi myös tuoreesta kotimaisesta parsasta. Tarjoile parsapesto esimerkiksi pastan, kalan tai kanan lisukkeena.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
250 gkotimaista parsaa
valkosipulinkynsi
2 rklpinjansiemeniä
2 rkloliiviöljyä
1 dlraastettua parmesaania
puolikas pienen sitruunan mehu
mustapippuria
suolaa

Valmistus

  1. 1

    Leikkaa parsoista pois tyven kova osuus. Keitä parsat suolatussa kiehuvassa vedessä kypsiksi noin 8 minuuttia. Parsat saavat olla pehmeitä, mutta eivät kuitenkaan mössöä. Nosta vedestä ja anna jäähtyä.

    MääräAinesosa
    250 gkotimaista parsaa
  2. 2

    Lisää loput aineet sitruunamehua lukuun ottamatta parsojen kanssa monitoimikoneen kutteriin ja soseuta.

    MääräAinesosa
    2 rklpinjansiemeniä
    2 rkloliiviöljyä
    1 dlraastettua parmesaania
    valkosipulinkynsi
  3. 3

    Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Tarjoile parsapesto esimerkiksi pastan, kalan tai kanan kanssa.

    MääräAinesosa
    puolikas pienen sitruunan mehu
    suolaa
    mustapippuria

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulinkynsi, 1 dl raastettua parmesaania, Puolikas pienen sitruunan mehu, mustapippuria, suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Kuvat:
TOK
27.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä