Parsapesto - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Parsapesto

Parsapesto
Annokset
4
Valmistusaika
15 min
Pestoa ei ole pakko tehdä aina perinteisestä basilikasta. Erilaisen, mutta yhtä maukkaan peston saat aikaiseksi myös tuoreesta kotimaisesta parsasta. Tarjoile parsapesto esimerkiksi pastan, kalan tai kanan lisukkeena.
Jaa Somessa

Ainekset

250 g
kotimaista parsaa
Valkosipulinkynsi
2 rkl
pinjansiemeniä
2 rkl
oliiviöljyä
1 dl
raastettua parmesaania
Puolikas pienen sitruunan mehu
mustapippuria
suolaa

Näin teet

1

Leikkaa parsoista pois tyven kova osuus. Keitä parsat suolatussa kiehuvassa vedessä kypsiksi noin 8 minuuttia. Parsat saavat olla pehmeitä, mutta eivät kuitenkaan mössöä. Nosta vedestä ja anna jäähtyä.

250 g
kotimaista parsaa
2

Lisää loput aineet sitruunamehua lukuun ottamatta parsojen kanssa monitoimikoneen kutteriin ja soseuta.

2 rkl
pinjansiemeniä
2 rkl
oliiviöljyä
1 dl
raastettua parmesaania
Valkosipulinkynsi
3

Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Tarjoile parsapesto esimerkiksi pastan, kalan tai kanan kanssa.

Puolikas pienen sitruunan mehu
suolaa
mustapippuria
Kuvat
TOK
Julkaistu: 2.7.2018
Muokattu: 5.9.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja2 g6 g
Proteiinia3 g10 g
Rasvaa11 g45 g
Kuituja3 g10 g
Energiaa kj507 2029
Energiaa kcal121 485

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Valkosipulinkynsi

  • 1 dl raastettua parmesaania

  • Puolikas pienen sitruunan mehu

  • mustapippuria

  • suolaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja2 g6 g
Proteiinia3 g10 g
Rasvaa11 g45 g
Kuituja3 g10 g
Energiaa kj507 2029
Energiaa kcal121 485

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Valkosipulinkynsi

  • 1 dl raastettua parmesaania

  • Puolikas pienen sitruunan mehu

  • mustapippuria

  • suolaa

Kuvat
TOK

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.