Parsapesto | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Parsapesto

Parsapesto

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
more-info
Pestoa ei ole pakko tehdä aina perinteisestä basilikasta. Erilaisen, mutta yhtä maukkaan peston saat aikaiseksi myös tuoreesta kotimaisesta parsasta. Tarjoile parsapesto esimerkiksi pastan, kalan tai kanan lisukkeena.

Ainekset

250 g
kotimaista parsaa
Valkosipulinkynsi
2 rkl
pinjansiemeniä
2 rkl
oliiviöljyä
1 dl
raastettua parmesaania
Puolikas pienen sitruunan mehu
mustapippuria
suolaa

Reseptin ainekset Kulman keittiöstä

Valmistus

1

Leikkaa parsoista pois tyven kova osuus. Keitä parsat suolatussa kiehuvassa vedessä kypsiksi noin 8 minuuttia. Parsat saavat olla pehmeitä, mutta eivät kuitenkaan mössöä. Nosta vedestä ja anna jäähtyä.

250 g
kotimaista parsaa
2

Lisää loput aineet sitruunamehua lukuun ottamatta parsojen kanssa monitoimikoneen kutteriin ja soseuta.

2 rkl
pinjansiemeniä
2 rkl
oliiviöljyä
1 dl
raastettua parmesaania
Valkosipulinkynsi
3

Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Tarjoile parsapesto esimerkiksi pastan, kalan tai kanan kanssa.

Puolikas pienen sitruunan mehu
suolaa
mustapippuria

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Kuvat:
TOK
Julkaistu: 2.7.2018
Muokattu: 20.2.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

507

121

11,3 g

1,3 g

1,5 g

1,5 g

2,5 g

2,5 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynsi,

1 dl raastettua parmesaania,

Puolikas pienen sitruunan mehu,

mustapippuria,

suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli