Leikkaa parsoista pois tyven kova osuus. Keitä parsat suolatussa kiehuvassa vedessä kypsiksi noin 8 minuuttia. Parsat saavat olla pehmeitä, mutta eivät kuitenkaan mössöä. Nosta vedestä ja anna jäähtyä.
Lisää loput aineet sitruunamehua lukuun ottamatta parsojen kanssa monitoimikoneen kutteriin ja soseuta.
Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Tarjoile parsapesto esimerkiksi pastan, kalan tai kanan kanssa.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
121
507
11,3 g
1,3 g
1,5 g
1,5 g
2,5 g
2,5 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Valkosipulinkynsi,
1 dl raastettua parmesaania,
Puolikas pienen sitruunan mehu,
mustapippuria,
suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli