Pehmeät perunasämpylät

arvosana4/5

(12)arviota
12 Kappaletta

Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Näiden sämpylöiden unelmaisen pehmeyden salaisuus ovat kypsät perunat, kaurajauho ja tilkka rypsiöljyä. Käytä sämpylätaikinaan jauhoisia perunoita ja murskaa ne taikinaan rouheasti haarukalla.

Ainekset

MääräAinesosa
200 gkotimaista -jauhoista perunaa
3 dlvettä
1 tlsokeria
3/4 tlsuolaa
11 g(1 ps) kuivahiivaa
4 dlkotimaista-kaurajauhoja
4 dlkotimaista-vehnäjauhoja
1/2 dlkotimaista-rypsiöljyä

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Kuori ja pilko perunat. Keitä ne vähässä vedessä pehmeiksi. Kaada vesi pois ja murskaa perunat haarukalla.

    MääräAinesosa
    200 gkotimaista -jauhoista perunaa
  2. 2

    Lisää vesi, sokeri, suola ja hiiva. Lisää jauhot vähitellen ja loppuvaiheessa öljy. Vaivaa hyvin. Peitä ja kohota 30 minuuttia.

    MääräAinesosa
    3 dlvettä
    1 tlsokeria
    3/4 tlsuolaa
    11 g(1 ps) kuivahiivaa
    4 dlkotimaista-kaurajauhoja
    4 dlkotimaista-vehnäjauhoja
    1/2 dlkotimaista-rypsiöljyä
  3. 3

    Muotoile taikinasta jauhotetulla pöydällä 12 sämpylää ja aseta leivinpaperille pellille. Peitä ja kohota noin 20 minuuttia.

  4. 4

    Paista sämpylöitä 225-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia.

Vinkki: Valmista resepti Kotimaista-sarjan tuotteilla! Kotimaista on S-ryhmän oma merkki. Tuotteet täyttävät Hyvää Suomesta- ja Sirkkalehti-merkkien kotimaisuusvaatimukset.

Katso lisää Kotimaista-reseptejä täältä:

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 11 g (1 ps) kuivahiivaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Piia Arnould
14.1.2022
|
Päivitetty: 1.10.2025

Samankaltaisia reseptejä