Pehmeät perunasämpylät
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Näiden sämpylöiden unelmaisen pehmeyden salaisuus ovat kypsät perunat, kaurajauho ja tilkka rypsiöljyä. Käytä sämpylätaikinaan jauhoisia perunoita ja murskaa ne taikinaan rouheasti haarukalla.
| 200 g | kotimaista -jauhoista perunaa |
| 3 dl | vettä |
| 1 tl | sokeria |
| 3/4 tl | suolaa |
| 11 g | (1 ps) kuivahiivaa |
| 4 dl | kotimaista-kaurajauhoja |
| 4 dl | kotimaista-vehnäjauhoja |
| 1/2 dl | kotimaista-rypsiöljyä |
- 1.
Kuori ja pilko perunat. Keitä ne vähässä vedessä pehmeiksi. Kaada vesi pois ja murskaa perunat haarukalla.
- 2.
Lisää vesi, sokeri, suola ja hiiva. Lisää jauhot vähitellen ja loppuvaiheessa öljy. Vaivaa hyvin. Peitä ja kohota 30 minuuttia.
- 3.
Muotoile taikinasta jauhotetulla pöydällä 12 sämpylää ja aseta leivinpaperille pellille. Peitä ja kohota noin 20 minuuttia.
- 4.
Paista sämpylöitä 225-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia.
Pehmeät perunasämpylät
arvosana4/5
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)
Näiden sämpylöiden unelmaisen pehmeyden salaisuus ovat kypsät perunat, kaurajauho ja tilkka rypsiöljyä. Käytä sämpylätaikinaan jauhoisia perunoita ja murskaa ne taikinaan rouheasti haarukalla.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | kotimaista -jauhoista perunaa |
| 3 dl | vettä |
| 1 tl | sokeria |
| 3/4 tl | suolaa |
| 11 g | (1 ps) kuivahiivaa |
| 4 dl | kotimaista-kaurajauhoja |
| 4 dl | kotimaista-vehnäjauhoja |
| 1/2 dl | kotimaista-rypsiöljyä |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Kuori ja pilko perunat. Keitä ne vähässä vedessä pehmeiksi. Kaada vesi pois ja murskaa perunat haarukalla.
Määrä Ainesosa 200 g kotimaista -jauhoista perunaa - 2
Lisää vesi, sokeri, suola ja hiiva. Lisää jauhot vähitellen ja loppuvaiheessa öljy. Vaivaa hyvin. Peitä ja kohota 30 minuuttia.
Määrä Ainesosa 3 dl vettä 1 tl sokeria 3/4 tl suolaa 11 g (1 ps) kuivahiivaa 4 dl kotimaista-kaurajauhoja 4 dl kotimaista-vehnäjauhoja 1/2 dl kotimaista-rypsiöljyä - 3
Muotoile taikinasta jauhotetulla pöydällä 12 sämpylää ja aseta leivinpaperille pellille. Peitä ja kohota noin 20 minuuttia.
- 4
Paista sämpylöitä 225-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia.
Vinkki: Valmista resepti Kotimaista-sarjan tuotteilla! Kotimaista on S-ryhmän oma merkki. Tuotteet täyttävät Hyvää Suomesta- ja Sirkkalehti-merkkien kotimaisuusvaatimukset.
Katso lisää Kotimaista-reseptejä täältä:
Ravintosisältö
176
Energiaa kcal
738
Energiaa kj
5,4 g
Rasvaa
0,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
25,6 g
Hiilihydraatteja
0,7 g
Sokereita
2,8 g
Kuituja
4,8 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
176
Energiaa kcal
738
Energiaa kj
5,4 g
Rasvaa
0,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
25,6 g
Hiilihydraatteja
0,7 g
Sokereita
2,8 g
Kuituja
4,8 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 11 g (1 ps) kuivahiivaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























