Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pehmeät perunasämpylät

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
12 Kappaletta
Fork and knife
12 Kappaletta
Näiden sämpylöiden unelmaisen pehmeyden salaisuus ovat kypsät perunat, kaurajauho ja tilkka rypsiöljyä. Käytä sämpylätaikinaan jauhoisia perunoita ja murskaa ne taikinaan rouheasti haarukalla.

Ainekset

200 g
Kotimaista jauhoista perunaa
3 dl
vettä
1 tl
sokeria
3/4 tl
suolaa
11 g
(1 ps) kuivahiivaa
4 dl
Kotimaista-kaurajauhoja
4 dl
Kotimaista-vehnäjauhoja
1/2 dl
Kotimaista-rypsiöljyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja pilko perunat. Keitä ne vähässä vedessä pehmeiksi. Kaada vesi pois ja murskaa perunat haarukalla. Lisää vesi, sokeri, suola ja hiiva. Lisää jauhot vähitellen ja loppuvaiheessa öljy. Vaivaa hyvin. Peitä ja kohota 30 minuuttia.

200 g
Kotimaista jauhoista perunaa
3 dl
vettä
1 tl
sokeria
3/4 tl
suolaa
11 g
(1 ps) kuivahiivaa
4 dl
Kotimaista-kaurajauhoja
4 dl
Kotimaista-vehnäjauhoja
1/2 dl
Kotimaista-rypsiöljyä
2

Muotoile taikinasta jauhotetulla pöydällä 12 sämpylää ja aseta leivinpaperille pellille. Peitä ja kohota noin 20 minuuttia.

3

Paista sämpylöitä 225-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia.

Vinkki: Valmista resepti Kotimaista-sarjan tuotteilla! Kotimaista on S-ryhmän oma merkki. Tuotteet täyttävät Hyvää Suomesta- ja Sirkkalehti-merkkien kotimaisuusvaatimukset.

Katso lisää Kotimaista-reseptejä täältä:

Miltä maistui?(11 arviota)
Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 14.1.2022
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

176

738

5,4 g

0,6 g

25,6 g

0,7 g

2,8 g

4,8 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

11 g (1 ps) kuivahiivaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli