
Pekoni-perunapiirakka
Ainekset
Taikina
Täyte
Valmistus
Nypi jauhot ja rasva. Sekoita joukkoon muna ja vesi. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk. 24 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä jääkaappiin.
Kuori ja pilko perunat. Halkaise taatelit, poista kivet ja pilko pieniksi. Paloittele pekoni, sipuli ja paprika. Paahda pannulla pekonia kunnes se saa hieman väriä. Lisää perunat, taatelit, sipulit ja paprika. Kääntele kunnes kasviksetkin saavat väriä. Siirrä jäähtymään.
Sekoita ranskankerma, munat, juustoraaste ja mausteet. Pistele taikinapohja haarukalla ja valuta päälle puolet munaseoksesta. Levitä päälle pekoniseos ja valuta päälle loppu munaseos. Paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
204
854
16,0 g
9,6 g
9,1 g
4,5 g
1,3 g
4,5 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
3 dl Vehnäjauhoja,
1 rkl Vettä,
2 dl Juustoraastetta,
Suolaa,
Rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli