Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pekoni-perunapiirakka

timer-icon60 min  (josta 60 min aktiivista)
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Tämä mehevä ja maukas piirakka maistuu takuulla syksyn pimeinä iltoina. Perunoita, pekonia ja paprikaa sisältävä piirakka saa yllättävää makeutta mukaan pilkotuista taateleista.

Ainekset

Taikina

3 dl
Vehnäjauhoja
100 g
Voita tai margariinia
1 kpl
Kananmuna
1 rkl
Vettä

Täyte

4 kpl
Keitettyä puikulaperunaa
6 - 8 kpl
Taatelia
1 kpl
(170 g) pekonia
1 kpl
Punasipuli
1 kpl
Paprika
1 kpl
(200 g) ranskankermaa
2 kpl
Kananmunaa
2 dl
Juustoraastetta
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Nypi jauhot ja rasva. Sekoita joukkoon muna ja vesi. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk. 24 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä jääkaappiin.

1 rkl
Vettä
1 kpl
Kananmuna
100 g
Voita tai margariinia
3 dl
Vehnäjauhoja
2

Kuori ja pilko perunat. Halkaise taatelit, poista kivet ja pilko pieniksi. Paloittele pekoni, sipuli ja paprika. Paahda pannulla pekonia kunnes se saa hieman väriä. Lisää perunat, taatelit, sipulit ja paprika. Kääntele kunnes kasviksetkin saavat väriä. Siirrä jäähtymään.

4 kpl
Keitettyä puikulaperunaa
1 kpl
(170 g) pekonia
6 - 8 kpl
Taatelia
1 kpl
Paprika
1 kpl
Punasipuli
3

Sekoita ranskankerma, munat, juustoraaste ja mausteet. Pistele taikinapohja haarukalla ja valuta päälle puolet munaseoksesta. Levitä päälle pekoniseos ja valuta päälle loppu munaseos. Paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

1 kpl
(200 g) ranskankermaa
2 kpl
Kananmunaa
2 dl
Juustoraastetta
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 24.11.2016
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

203

848

16,0 g

9,6 g

8,9 g

4,4 g

1,3 g

4,4 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

3 dl Vehnäjauhoja,

1 rkl Vettä,

2 dl Juustoraastetta,

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli