Pekoni-perunapiirakka

arvosana4/5

(1)arvio
8 Annosta

60 min (josta 60 min aktiivista)

Mehevä ja maukas pekoni-perunapiirakka maistuu takuulla viileinä iltoina. Perunoita, pekonia ja paprikaa sisältävä piirakka saa yllättävää makeutta mukaan pilkotuista taateleista.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa

Taikina

3 dlvehnäjauhoja
100 gvoita
1 kplkananmuna
1 rklvettä

Täyte

4 kplkeitettyä perunaa
50 g(6–8 kpl) taatelia
170 gpekonia
1 kplpunasipuli
1 kplpaprika
200 granskankermaa
2 kplkananmunaa
2 dljuustoraastetta
3/4 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Valmistus

  1. 1

    Nypi jauhot ja rasva. Sekoita joukkoon muna ja vesi. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk. 24 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä jääkaappiin.

    MääräAinesosa
    1 rklvettä
    1 kplkananmuna
    100 gvoita
    3 dlvehnäjauhoja
  2. 2

    Kuori ja pilko perunat. Halkaise taatelit, poista kivet ja pilko pieniksi. Paloittele pekoni, sipuli ja paprika. Paahda pannulla pekonia kunnes se saa hieman väriä. Lisää perunat, taatelit, sipulit ja paprika. Kääntele kunnes kasviksetkin saavat väriä. Siirrä jäähtymään.

    MääräAinesosa
    4 kplkeitettyä perunaa
    170 gpekonia
    50 g(6–8 kpl) taatelia
    1 kplpaprika
    1 kplpunasipuli
  3. 3

    Sekoita ranskankerma, munat, juustoraaste ja mausteet. Pistele taikinapohja haarukalla ja valuta päälle puolet munaseoksesta. Levitä päälle pekoniseos ja valuta päälle loppu munaseos. Paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

    MääräAinesosa
    200 granskankermaa
    2 kplkananmunaa
    2 dljuustoraastetta
    3/4 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 dl juustoraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
19.7.2018
|
Päivitetty: 21.10.2025

Samankaltaisia reseptejä