Pekoni-perunapiirakka
60 min (josta 60 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Mehevä ja maukas pekoni-perunapiirakka maistuu takuulla viileinä iltoina. Perunoita, pekonia ja paprikaa sisältävä piirakka saa yllättävää makeutta mukaan pilkotuista taateleista.
| Taikina | |
|---|---|
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 100 g | voita |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 rkl | vettä |
| Täyte | |
| 4 kpl | keitettyä perunaa |
| 50 g | (6–8 kpl) taatelia |
| 170 g | pekonia |
| 1 kpl | punasipuli |
| 1 kpl | paprika |
| 200 g | ranskankermaa |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | juustoraastetta |
| 3/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
- 1.
Nypi jauhot ja rasva. Sekoita joukkoon muna ja vesi. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk. 24 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä jääkaappiin.
- 2.
Kuori ja pilko perunat. Halkaise taatelit, poista kivet ja pilko pieniksi. Paloittele pekoni, sipuli ja paprika. Paahda pannulla pekonia kunnes se saa hieman väriä. Lisää perunat, taatelit, sipulit ja paprika. Kääntele kunnes kasviksetkin saavat väriä. Siirrä jäähtymään.
- 3.
Sekoita ranskankerma, munat, juustoraaste ja mausteet. Pistele taikinapohja haarukalla ja valuta päälle puolet munaseoksesta. Levitä päälle pekoniseos ja valuta päälle loppu munaseos. Paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
Pekoni-perunapiirakka
arvosana4/5
60 min (josta 60 min aktiivista)
Mehevä ja maukas pekoni-perunapiirakka maistuu takuulla viileinä iltoina. Perunoita, pekonia ja paprikaa sisältävä piirakka saa yllättävää makeutta mukaan pilkotuista taateleista.
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Taikina | |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 100 g | voita |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 rkl | vettä |
Täyte | |
| 4 kpl | keitettyä perunaa |
| 50 g | (6–8 kpl) taatelia |
| 170 g | pekonia |
| 1 kpl | punasipuli |
| 1 kpl | paprika |
| 200 g | ranskankermaa |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | juustoraastetta |
| 3/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Valmistus
- 1
Nypi jauhot ja rasva. Sekoita joukkoon muna ja vesi. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk. 24 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä jääkaappiin.
Määrä Ainesosa 1 rkl vettä 1 kpl kananmuna 100 g voita 3 dl vehnäjauhoja - 2
Kuori ja pilko perunat. Halkaise taatelit, poista kivet ja pilko pieniksi. Paloittele pekoni, sipuli ja paprika. Paahda pannulla pekonia kunnes se saa hieman väriä. Lisää perunat, taatelit, sipulit ja paprika. Kääntele kunnes kasviksetkin saavat väriä. Siirrä jäähtymään.
Määrä Ainesosa 4 kpl keitettyä perunaa 170 g pekonia 50 g (6–8 kpl) taatelia 1 kpl paprika 1 kpl punasipuli - 3
Sekoita ranskankerma, munat, juustoraaste ja mausteet. Pistele taikinapohja haarukalla ja valuta päälle puolet munaseoksesta. Levitä päälle pekoniseos ja valuta päälle loppu munaseos. Paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
Määrä Ainesosa 200 g ranskankermaa 2 kpl kananmunaa 2 dl juustoraastetta 3/4 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna
Ravintosisältö
368
Energiaa kcal
1538
Energiaa kj
23,3 g
Rasvaa
13,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
27,0 g
Hiilihydraatteja
4,6 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
10,6 g
Proteiinia
1,5 g
Suolaa
368
Energiaa kcal
1538
Energiaa kj
23,3 g
Rasvaa
13,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
27,0 g
Hiilihydraatteja
4,6 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
10,6 g
Proteiinia
1,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 dl juustoraastetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























