Pekoni-perunapiirakka | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Pekoni-perunapiirakka

Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Leivo jämäperunoista!

Ainekset

taikina

3 dl
Vehnäjauhoja
100 g
Voita tai margariinia
1 kpl
Kananmuna
1 rkl
Vettä

täyte

4 kpl
Keitettyä puikulaperunaa
6 - 8 kpl
Taatelia
1 kpl
(170 g) pekonia
1 kpl
Punasipuli
1 kpl
Paprika
1 kpl
(200 g) ranskankermaa
2 kpl
Kananmunaa
2 dl
Juustoraastetta
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Nypi jauhot ja rasva. Sekoita joukkoon muna ja vesi. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk. 24 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä jääkaappiin. Kuori ja pilko perunat. Halkaise taatelit, poista kivet ja pilko pieniksi. Paloittele pekoni, sipuli ja paprika. Paahda pannulla pekonia kunnes se saa hieman väriä. Lisää perunat, taatelit, sipulit ja paprika. Kääntele kunnes kasviksetkin saavat väriä. Siirrä jäähtymään. Sekoita ranskankerma, munat, juustoraaste ja mausteet. Pistele taikinapohja haarukalla ja valuta päälle puolet munaseoksesta. Levitä päälle pekoniseos ja valuta päälle loppu munaseos. Paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 24.11.2016
Muokattu: 5.12.2018

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

848

203

16,0 g

9,6 g

8,9 g

4,4 g

1,3 g

4,4 g

0,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

3 dl Vehnäjauhoja,

1 rkl Vettä,

2 dl Juustoraastetta,

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli