Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Peltijansson

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Jos pidät erityisesti janssoninkiusauksen paahtuneesta pinnasta, kokeile tätä pikaruokaa.

Ainekset

1 kpl
(500 g) peruna-sipuli-sekoitusta (pakaste)
1 kpl
(125 g) anjovista liemineen
1/4 tl
(1/4 tl) rouhittua mustapippuria
2 dl
Kuohu- tai ruokakermaa
1 rkl
Voita
1 - 2 rkl
Korppujauhoja
3 rkl
Hienonnettua tilliä

Lisäksi

1 rkl
Margariinia voiteluun

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Voitele uunipelti hyvin. Levitä kohmeiset perunat pellille. Hienonna anjovikset ja painele ne perunoiden joukkoon. Mausta pippurilla. Valuta anjovisliemi ja kerma päälle. Lisää voi nokareina ja ripottele korppujauhot pinnalle.

1 rkl
Margariinia voiteluun
1 kpl
(500 g) peruna-sipuli-sekoitusta (pakaste)
1 kpl
(125 g) anjovista liemineen
1/4 tl
(1/4 tl) rouhittua mustapippuria
2 dl
Kuohu- tai ruokakermaa
1 rkl
Voita
1 - 2 rkl
Korppujauhoja
2

Kypsennä kiusausta 225-asteisen uunin yläosassa 20 minuuttia tai kunnes pinta on kauniisti ruskistunut. Koristele tillillä.

3 rkl
Hienonnettua tilliä

VInkki: Sekoita lisäkkeeksi nopea punajuurisalaatti suikaloiduista etikkapunajuurista, omenakuutioista ja jogurtista.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 26.9.2017
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

286

1198

22,8 g

14,0 g

16,5 g

2,5 g

1,0 g

3,5 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,25 tl (1/4 tl) rouhittua mustapippuria,

3 rkl Hienonnettua tilliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli