Perinteinen mansikkakakku uudella twistillä | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Perinteinen mansikkakakku uudella twistillä

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Perinteinen mansikkakakkuohje saa aurinkoisen sävyn sitruunasta ja lisää makua vaniljasta.

Ainekset

4 kpl
Kananmunaa
1 1/2 dl
Sokeria
1 kpl
Vaniljatanko
1 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Perunajauhoja
1 tl
Leivinjauhetta

kostutus

1 dl
Sitruunanmakuista kivennäisvettä

täyte

4 dl
Kermaa
2 rkl
Sokeria
4 kpl
Liivatelehteä
1 kpl
Sitruunan mehu
2 dl
Sitruunatahnaa (lemon curdia)

koristelu

1/2 l
Mansikoita
Sitruunan kuorta raasteena
Minttua

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Voitele ja jauhota kakkuvuoka (halkaisija 20 cm). Kuumenna uuni 200 asteeseen.

2

Vatkaa kananmunat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. Halkaise vaniljatanko ja raavi siemenet veitsen kärjellä vaahtoon. Sekoita toisessa kulhossa jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi jauhoseos vaahtoon ja sekoita tasaiseksi nuolijalla nostellen. Kaada taikina vuokaan. Paista uunissa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassaan.

4 kpl
Kananmunaa
1 1/2 dl
Sokeria
1 kpl
Vaniljatanko
1 dl
Perunajauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
1 dl
Vehnäjauhoja
3

Vaahdota kerma, lisää sokeri vatkaamisen loppuvaiheilla. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Raasta sitruunan kuori ja säästä koristeluun. Purista sitruunan mehu kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja ota pois liedeltä. Purista liivatteista vesi ja sekoita ne kuumaan sitruunamehuun. Mittaa sitruunatahna kulhoon. Valuta liivate-mehuseos joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Yhdistä kerman kanssa.

4 dl
Kermaa
2 rkl
Sokeria
4 kpl
Liivatelehteä
1 kpl
Sitruunan mehu
2 dl
Sitruunatahnaa (lemon curdia)
4

Kumoa kakku jäähtyneenä. Leikkaa pohja kolmeen osaan. Kostuta pohjalevy kivennäisvedellä ja levitä sille ⅓ täytteestä. Pane seuraava levy päälle, kostuta ja levitä puolet jäljellä olevasta täytteestä kakulle. Nosta kansilevy paikoilleen, levitä sille loppu täyte ja koristele.

1 dl
Sitruunanmakuista kivennäisvettä
1/2 l
Mansikoita
Minttua
Sitruunan kuorta raasteena
5

Vinkki: Jos paistat kakun isommassa, esimerkiksi 24-senttisessä vuoassa, jaa se vain kahdeksi kerrokseksi.

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Mikko Hannula
Julkaistu: 27.5.2017
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1016

243

14,5 g

9,4 g

23,3 g

15,3 g

0,7 g

3,8 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Vaniljatanko,

1 tl Leivinjauhetta,

1 dl Sitruunanmakuista kivennäisvettä,

Liivatelehteä,

Sitruunan mehu,

2 dl Sitruunatahnaa (lemon curdia),

Sitruunan kuorta raasteena,

Minttua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli