Perinteinen mansikkakakku uudella twistillä - Yhteishyvä

Perinteinen mansikkakakku uudella twistillä

???
Paloja
12
Perinteinen mansikkakakkuohje saa aurinkoisen sävyn sitruunasta ja lisää makua vaniljasta.
Jaa Somessa

Ainekset

4 kpl
Kananmunaa
1 1/2 dl
Sokeria
1 kpl
Vaniljatanko
1 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Perunajauhoja
1 tl
Leivinjauhetta

KOSTUTUS

1 dl
Sitruunanmakuista kivennäisvettä

TÄYTE

4 dl
Kermaa
2 rkl
Sokeria
4 kpl
Liivatelehteä
1 kpl
Sitruunan mehu
2 dl
Sitruunatahnaa (lemon curdia)

KORISTELU

1/2 l
Mansikoita
Sitruunan kuorta raasteena
Minttua

Näin teet

1

Voitele ja jauhota kakkuvuoka (halkaisija 20 cm). Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Vatkaa kananmunat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. Halkaise vaniljatanko ja raavi siemenet veitsen kärjellä vaahtoon. Sekoita toisessa kulhossa jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi jauhoseos vaahtoon ja sekoita tasaiseksi nuolijalla nostellen. Kaada taikina vuokaan. Paista uunissa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassaan.

Vaahdota kerma, lisää sokeri vatkaamisen loppuvaiheilla. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Raasta sitruunan kuori ja säästä koristeluun. Purista sitruunan mehu kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja ota pois liedeltä. Purista liivatteista vesi ja sekoita ne kuumaan sitruunamehuun. Mittaa sitruunatahna kulhoon. Valuta liivate-mehuseos joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Yhdistä kerman kanssa.

Kumoa kakku jäähtyneenä. Leikkaa pohja kolmeen osaan. Kostuta pohjalevy kivennäisvedellä ja levitä sille ⅓ täytteestä. Pane seuraava levy päälle, kostuta ja levitä puolet jäljellä olevasta täytteestä kakulle. Nosta kansilevy paikoilleen, levitä sille loppu täyte ja koristele.

Vinkki: Jos paistat kakun isommassa, esimerkiksi 24-senttisessä vuoassa, jaa se vain kahdeksi kerrokseksi.

Resepti
Anu Brask
Kuvat
Mikko Hannula
Julkaistu: 27.5.2017
Muokattu: 19.7.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja23 g279 g
Proteiinia4 g45 g
Rasvaa15 g174 g
Kuituja1 g8 g
Energiaa kj1016 12188
Energiaa kcal243 2911

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Vaniljatanko

  • 1 tl Leivinjauhetta

  • 1 dl Sitruunanmakuista kivennäisvettä

  • Liivatelehteä

  • Sitruunan mehu

  • 2 dl Sitruunatahnaa (lemon curdia)

  • Sitruunan kuorta raasteena

  • Minttua

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja23 g279 g
Proteiinia4 g45 g
Rasvaa15 g174 g
Kuituja1 g8 g
Energiaa kj1016 12188
Energiaa kcal243 2911

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Vaniljatanko

  • 1 tl Leivinjauhetta

  • 1 dl Sitruunanmakuista kivennäisvettä

  • Liivatelehteä

  • Sitruunan mehu

  • 2 dl Sitruunatahnaa (lemon curdia)

  • Sitruunan kuorta raasteena

  • Minttua

Resepti
Anu Brask

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.