Persiljapestoperunat

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 kgkiinteitä pieniä perunoita
1/2 kplsitruunaa

Paistamiseen

öljyä

Persiljapesto

4 rklpinjansiemeniä
1 kplvalkosipulinkynsi
2 rklparmesaaniraastetta
1 kplruukku persiljaa
2 rkloliiviöljyä

Valmistus

  1. 1

    Pese perunat ja keitä kuorineen napakan kypsiksi. Anna jäähtyä tunnin ajan. Kuori ja lohko perunat neljän osaan ja paista öljyssä rapeiksi.

    Raasta perunoiden joukkoon puolikkaan sitruunan kuori ja purista mehu. Jauha pinjansiemenet, valkosipulinkynsi, parmesaani ja persilja karkeaksi. Sekoita joukkoon öljy. Sekoita persiljapesto lämpimiin perunoihin.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Sitruunaa, Öljyä, Valkosipulinkynsi, 2 rkl Parmesaaniraastetta, Ruukku persiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025