Perunarieskaa, kylmäsavustettua lohta ja mätiä
Perunarieskaa, kylmäsavustettua lohta ja mätiä
Yhteistyössä

Perunarieskaa, kylmäsavustettua lohta ja mätiä

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa

Rieska

200 gkypsää perunaa, kuorittuna
60 gpiimää
40 gcreme fraichea
1 kplkananmuna
30 gtattarijauhoa
30 gvehnäjauhoa
30 gvoisulaa
5 gsuolaa

Lohi ja mäti

200 gkylmäsavustettua lohta
30 gkirjolohenmätiä
100 gcreme fraichea
sitruunankuorta, tilliä, piparjuurta

Valmistus

  1. 1

    Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi.

  2. 2

    Laita massa pursotinpussiin ja pursota pellille pieniä rieskoja (halkaisija 5 cm). Peitä toisella leivinpaperilla ja kypsennä 120 c uunissa noin 10 minuuttia. Jäähdytä. Voit myös valmistaa rieskat edellisenä päivänä.

  3. 3

    Paista rieskat paistinpannulla voissa molemmin puolin ennen tarjoilua.

  4. 4

    Siivuta lohi ohuiksi siivuiksi ja tee siivuista ruusukkeita.

  5. 5

    Vatkaa creme fraiche ja mausta se raastetulla sitruunankuorella ja piparjuurella.

  6. 6

    Pursota maustettu fraiche rieskojen päälle, lisää lohiruusuke, mätiä sekä tilliä koristeeksi.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Kuvat:
Food Market Herkku
12.4.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025