Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Perunaviipale-lohilaatikko

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta

Ainekset

400 g
Lohifileetä
1/2 tl
Suolaa
1 kpl
Sipuli
1/2 rkl
Öljyä
1 1/2 kg
Perunoita
1 dl
Tuoretta tilliä

Munamaito:

3 kpl
Munaa
3 dl
Kermaa
3 dl
Maitoa
1 tl
Suolaa
1/4 tl
Valkopippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Poista lohifileestä nahka ja ruodot. Ripottele fileelle suola. Kuori ja hienonna sipuli. Hauduta sipulia öljyssä, kunnes se on pehmeää. Kuori ja viipaloi perunat.

Voitele uunivuoka ja lado puolet perunaviipaleista pohjalle, nosta lohipalat, kuullotettu sipuli ja hienonnettu tilli pinnalle. Peitä ruoka lopuilla perunaviipaleilla.

Sekoita munamaidon ainekset ja kaada vuokaan. Kypsennä lohilaatikkoa 175 asteessa reilun tunnin ajan, kunnes perunat ovat kypsiä.

Miltä maistui?
Resepti:
Minna Saarni
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 28.1.2007
|
Muokattu: 4.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.