Pestolohisalaatti | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Pestolohisalaatti

Pestolohisalaatti

timer-icon30 min
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
more-info
Pestolohisalaatti on ruokaisa lisä vaikka juhlapöytään. Savulohi, pasta, pesto ja tuoreet kasvikset saavat viereensä kirpeän sitruunavinegretin, joka viimeistelee annoksen.

Ainekset

400 g
minipennepastaa
250 g
kirsikkatomaatteja
Punasipuli
Amerikansalaatti
1/2 Lollo rosso
2 dl
pestoa
500 g
savulohta
70 g
parmesaaniraastetta

kastike

1/2 sitruunan mehu
suolaa
1/2 rkl sokeria
1 dl
oliiviöljyä

Valmistus

1

Keitä pasta suolavedessä pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä.

400 g
minipennepastaa
2

Puolita kirsikkatomaatit, viipaloi punasipuli ja pilko Amerikansalaatti sekä Lollo rosso.

250 g
kirsikkatomaatteja
Punasipuli
Amerikansalaatti
1/2 Lollo rosso
3

Sekoita pesto pastaan ja yhdistä sitten salaatin ainekset.

2 dl
pestoa
500 g
savulohta
70 g
parmesaaniraastetta
4

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Tarjoile pestolohisalaatti kastikkeen kera.

1 dl
oliiviöljyä
1/2 rkl sokeria
1/2 sitruunan mehu
suolaa

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Kuvat:
TOK
Julkaistu: 1.7.2018
Muokattu: 20.2.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1845

441

40,0 g

5,2 g

0,5 g

0,2 g

0,8 g

20,5 g

3,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

400 g minipennepastaa,

250 g kirsikkatomaatteja,

Punasipuli,

Amerikansalaatti,

1/2 Lollo rosso,

70 g parmesaaniraastetta,

1/2 sitruunan mehu,

suolaa,

1/2 rkl sokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli