Pestolohisalaatti
Pestolohisalaatti
Yhteistyössä

Pestolohisalaatti

Arvostele resepti
6 Annosta

30 min

Yhteistyössä: Kulman Keittiö taustakuva

Pestolohisalaatti on ruokaisa lisä vaikka juhlapöytään. Savulohi, pasta, pesto ja tuoreet kasvikset saavat viereensä kirpeän sitruunavinegretin, joka viimeistelee annoksen.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
400 gminipennepastaa
250 gkirsikkatomaatteja
punasipuli
amerikansalaatti
1/2 lollo rosso
2 dlpestoa
500 gsavulohta
70 gparmesaaniraastetta

Kastike

1/2 sitruunan mehu
suolaa
1/2 rkl sokeria
1 dloliiviöljyä

Valmistus

  1. 1

    Keitä pasta suolavedessä pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä.

    MääräAinesosa
    400 gminipennepastaa
  2. 2

    Puolita kirsikkatomaatit, viipaloi punasipuli ja pilko Amerikansalaatti sekä Lollo rosso.

    MääräAinesosa
    250 gkirsikkatomaatteja
    punasipuli
    amerikansalaatti
    1/2 lollo rosso
  3. 3

    Sekoita pesto pastaan ja yhdistä sitten salaatin ainekset.

    MääräAinesosa
    2 dlpestoa
    500 gsavulohta
    70 gparmesaaniraastetta
  4. 4

    Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Tarjoile pestolohisalaatti kastikkeen kera.

    MääräAinesosa
    1 dloliiviöljyä
    1/2 rkl sokeria
    1/2 sitruunan mehu
    suolaa

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 400 g minipennepastaa, 250 g kirsikkatomaatteja, Punasipuli, Amerikansalaatti, 1/2 Lollo rosso, 70 g parmesaaniraastetta, 1/2 sitruunan mehu, suolaa, 1/2 rkl sokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Kuvat:
TOK
17.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä