Yhteistyössä: Kulman Keittiö taustakuva

30 min

Nappaa talteen!
Pestolohisalaatti on ruokaisa lisä vaikka juhlapöytään. Savulohi, pasta, pesto ja tuoreet kasvikset saavat viereensä kirpeän sitruunavinegretin, joka viimeistelee annoksen.
| 400 g | minipennepastaa |
| 250 g | kirsikkatomaatteja |
| punasipuli | |
| amerikansalaatti | |
| 1/2 lollo rosso | |
| 2 dl | pestoa |
| 500 g | savulohta |
| 70 g | parmesaaniraastetta |
| Kastike | |
|---|---|
| 1/2 sitruunan mehu | |
| suolaa | |
| 1/2 rkl sokeria | |
| 1 dl | oliiviöljyä |
Keitä pasta suolavedessä pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä.
Puolita kirsikkatomaatit, viipaloi punasipuli ja pilko Amerikansalaatti sekä Lollo rosso.
Sekoita pesto pastaan ja yhdistä sitten salaatin ainekset.
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Tarjoile pestolohisalaatti kastikkeen kera.


Yhteistyössä: Kulman Keittiö taustakuva

Pestolohisalaatti on ruokaisa lisä vaikka juhlapöytään. Savulohi, pasta, pesto ja tuoreet kasvikset saavat viereensä kirpeän sitruunavinegretin, joka viimeistelee annoksen.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | minipennepastaa |
| 250 g | kirsikkatomaatteja |
| punasipuli | |
| amerikansalaatti | |
| 1/2 lollo rosso | |
| 2 dl | pestoa |
| 500 g | savulohta |
| 70 g | parmesaaniraastetta |
Kastike | |
| 1/2 sitruunan mehu | |
| suolaa | |
| 1/2 rkl sokeria | |
| 1 dl | oliiviöljyä |
Keitä pasta suolavedessä pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | minipennepastaa |
Puolita kirsikkatomaatit, viipaloi punasipuli ja pilko Amerikansalaatti sekä Lollo rosso.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 250 g | kirsikkatomaatteja |
| punasipuli | |
| amerikansalaatti | |
| 1/2 lollo rosso |
Sekoita pesto pastaan ja yhdistä sitten salaatin ainekset.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 dl | pestoa |
| 500 g | savulohta |
| 70 g | parmesaaniraastetta |
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Tarjoile pestolohisalaatti kastikkeen kera.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 dl | oliiviöljyä |
| 1/2 rkl sokeria | |
| 1/2 sitruunan mehu | |
| suolaa |
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
441
Energiaa kcal
1845
Energiaa kj
40,0 g
Rasvaa
5,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
0,5 g
Hiilihydraatteja
0,2 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
20,5 g
Proteiinia
3,2 g
Suolaa
441
Energiaa kcal
1845
Energiaa kj
40,0 g
Rasvaa
5,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
0,5 g
Hiilihydraatteja
0,2 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
20,5 g
Proteiinia
3,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 400 g minipennepastaa, 250 g kirsikkatomaatteja, Punasipuli, Amerikansalaatti, 1/2 Lollo rosso, 70 g parmesaaniraastetta, 1/2 sitruunan mehu, suolaa, 1/2 rkl sokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli