Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
piparijäädyke ja karpalokinuski

Piparijäädyke

timer-iconUseita tunteja  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Tee piparkakkurahkasta jouluinen jäädyke, joka saa karamellimaista makua fariinisokerista ja rapeat sattumat piparkakuista. Kruunaa piparkakkujäädyke itse tehdyllä karpalokinuskilla.

Ainekset

400 g
(2 prk) rahkaa (piparkakun makuista)
200 g
(1 prk) rahkaa (vaniljan makuista)
2 dl
kuohukermaa
2 rkl
fariinisokeria
125 g
piparkakkuja (noin 20 kpl)

karpalokinuski

200 g
(1 ps) karpaloita (pakaste)
2 1/2 dl
sokeria
2 dl
kuohukermaa

koristelu

3 kpl
piparkakkuja

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sekoita rahkat kulhossa. Vatkaa toisessa kulhossa kerma vaahdoksi. Lisää vatkauksen loppuvaiheessa sokeri. Hienonna piparkakut tehosekoittimessa tai laita ne tukevaan muovipussiin ja hienonna kaulimella pussin päältä. Sekoita piparimurut rahkaan. Nostele kermavaahto hellästi joukkoon.

400 g
(2 prk) rahkaa (piparkakun makuista)
200 g
(1 prk) rahkaa (vaniljan makuista)
2 dl
kuohukermaa
2 rkl
fariinisokeria
125 g
piparkakkuja (noin 20 kpl)
2

Vuoraa vuoka (noin 10 x 18 cm) kelmulla, niin että sen liepeet roikkuvat reilusti vuoan reunojen ulkopuolella. Kumoa jäädykemassa vuokaan, tasoita pinta ja nosta kelmunliepeet päälle. Anna jäätyä pakastimessa yön yli.

3

Karpalokinuskia varten keitä karpaloita ja sokeria noin 10 minuuttia. Siivilöi seos ja siirrä mehu takaisin kattilaan. Lisää kerma ja keitä hiljaa poreillen noin 20 minuuttia tai kunnes kinuski sakenee.

200 g
(1 ps) karpaloita (pakaste)
2 1/2 dl
sokeria
2 dl
kuohukermaa
4

Ota jäädyke pakastimesta ja nosta pois vuosta kelmun avulla. Tarvittaessa voit kastaa vuoan lämpimään veteen 10 sekunniksi, jonka jälkeen jäädyke nousee vuoasta helposti. Kumoa jäädyke tarjoilulautaselle ja koristele karpalokinuskilla sekä murustetuilla pipareilla. Tarjoa loppu kinuski erikseen.

3 kpl
piparkakkuja

Vinkki: Voit valmistaa jäädykkeen myös maustamattomasta rahkasta. Lisää jäädykemassaan silloin 2 tl piparkakkumaustetta.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 14.10.2021
Muokattu: 14.10.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

964

4035

52,3 g

33,8 g

105,3 g

92,3 g

2,5 g

15,0 g

0,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli