Piparjuuriperunamuusi
15 min

Nappaa talteen!
| 1 1/2 kg | jauhoisia perunoita, esim. rosamunda |
| 1 tl | suolaa |
| 3 dl | keitinlientä tai maitoa |
| 50 g | voita (halutessasi) |
| 1 kpl | (130 g) piparjuurituorejuustoa |
- 1.
Pese, kuori ja leikkaa perunat paloiksi. Lisää perunat kiehuvaan veteen ja keitä kypsiksi, noin 15 minuuttia. Valuta keitinvesi pois, säästä halutessasi osa notkistukseen. Soseuta perunat sähkövatkaimella. Lisää suola ja maitoa tai keitinlientä niin paljon, että saat pehmeän muusin. Lisää halutessasi nokare voita. Notkista tuorejuusto ja sekoita nokareina muusin joukkoon.
Piparjuuriperunamuusi
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 1/2 kg | jauhoisia perunoita, esim. rosamunda |
| 1 tl | suolaa |
| 3 dl | keitinlientä tai maitoa |
| 50 g | voita (halutessasi) |
| 1 kpl | (130 g) piparjuurituorejuustoa |
Valmistus
- 1
Pese, kuori ja leikkaa perunat paloiksi. Lisää perunat kiehuvaan veteen ja keitä kypsiksi, noin 15 minuuttia. Valuta keitinvesi pois, säästä halutessasi osa notkistukseen. Soseuta perunat sähkövatkaimella. Lisää suola ja maitoa tai keitinlientä niin paljon, että saat pehmeän muusin. Lisää halutessasi nokare voita. Notkista tuorejuusto ja sekoita nokareina muusin joukkoon.
Ravintosisältö
213
Energiaa kcal
891
Energiaa kj
6,9 g
Rasvaa
4,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
31,0 g
Hiilihydraatteja
3,0 g
Sokereita
1,9 g
Kuituja
4,9 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
213
Energiaa kcal
891
Energiaa kj
6,9 g
Rasvaa
4,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
31,0 g
Hiilihydraatteja
3,0 g
Sokereita
1,9 g
Kuituja
4,9 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























