Piparkakkutaikina

arvosana3/5

(3)arviota
70 Kappaletta

Useita tunteja (josta 45 min aktiivista)

Leivotaan pipareita! Perinteinen piparkakkutaikina maustetaan neilikalla ja kanelilla. Anna taikinan maustua jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

Ainekset

MääräAinesosa
1 1/2 dlsiirappia
1 1/2 dlmaitoa
2 1/2 dlsokeria
1 rklsoodaa
100 gmargariinia tai voita
1 tljauhettua neilikkaa
1 tljauhettua kanelia
8 dlvehnäjauhoja

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Kiehauta siirappi, maito ja sokeri. Ota kattila liedeltä, lisää sooda, voi ja mausteet. Anna jäähtyä.

    MääräAinesosa
    1 1/2 dlsiirappia
    1 1/2 dlmaitoa
    2 1/2 dlsokeria
    1 rklsoodaa
    100 gmargariinia tai voita
    1 tljauhettua neilikkaa
    1 tljauhettua kanelia
  2. 2

    Sekoita jauhot jäähtyneeseen seokseen. Taikina saa jäädä pehmeäksi, koska se kovettuu ja turpoaa vielä kylmässä. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä vähintään muutama tunti tai mieluiten seuraavaan päivään. Voit myös valmistaa taikinan hyvissä ajoin etukäteen ja pakastaa taikinan.

    MääräAinesosa
    8 dlvehnäjauhoja
  3. 3

    Kuumenna uuni 200-asteeseksi. Kauli taikina ohueksi ja ota levystä muotilla piparkakkuja. Lado piparit leivinpaperille peitetyllä pellille ja paista 6–7 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuin irrotat piparit.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Jauhettua neilikkaa, 1 tl Jauhettua kanelia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
10.9.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä