Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Piparkakkutaikina

timer-iconUseita tunteja  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
70 Kappaletta
Fork and knife
70 Kappaletta
Leivotaan pipareita! Perinteinen piparkakkutaikina maustetaan neilikalla ja kanelilla. Anna taikinan maustua jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

Ainekset

1 1/2 dl
Siirappia
1 1/2 dl
Maitoa
2 1/2 dl
Sokeria
1 rkl
Soodaa
100 g
Margariinia tai voita
1 tl
Jauhettua neilikkaa
1 tl
Jauhettua kanelia
8 dl
Vehnäjauhoja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kiehauta siirappi, maito ja sokeri. Ota kattila liedeltä, lisää sooda, voi ja mausteet. Anna jäähtyä.

1 1/2 dl
Siirappia
1 1/2 dl
Maitoa
2 1/2 dl
Sokeria
1 rkl
Soodaa
100 g
Margariinia tai voita
1 tl
Jauhettua neilikkaa
1 tl
Jauhettua kanelia
2

Sekoita jauhot jäähtyneeseen seokseen. Taikina saa jäädä pehmeäksi, koska se kovettuu ja turpoaa vielä kylmässä. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä vähintään muutama tunti tai mieluiten seuraavaan päivään. Voit myös valmistaa taikinan hyvissä ajoin etukäteen ja pakastaa taikinan.

8 dl
Vehnäjauhoja
3

Kuumenna uuni 200-asteeseksi. Kauli taikina ohueksi ja ota levystä muotilla piparkakkuja. Lado piparit leivinpaperille peitetyllä pellille ja paista 6–7 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuin irrotat piparit.

Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 28.11.2011
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

60

251

1,3 g

0,5 g

10,9 g

5,4 g

0,3 g

0,9 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Jauhettua neilikkaa,

1 tl Jauhettua kanelia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli