Piparkakkutaikina | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Piparkakkutaikina

Fork and knife
70 Kappaletta
Fork and knife
70 Kappaletta

Ruokavaliot

Ainekset

1 1/2 dl
Siirappia
1 1/2 dl
Maitoa
2 1/2 dl
Sokeria
1 rkl
Soodaa
100 g
Margariinia tai voita
1 tl
Jauhettua neilikkaa
1 tl
Jauhettua kanelia
8 dl
Vehnäjauhoja

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kiehauta siirappi, maito ja sokeri. Ota kattila liedeltä, lisää sooda, voi ja mausteet. Anna jäähtyä.

1 1/2 dl
Siirappia
1 1/2 dl
Maitoa
2 1/2 dl
Sokeria
1 rkl
Soodaa
100 g
Margariinia tai voita
1 tl
Jauhettua neilikkaa
1 tl
Jauhettua kanelia
2

Sekoita jauhot jäähtyneeseen seokseen. Taikina saa jäädä pehmeäksi, koska se kovettuu ja turpoaa vielä kylmässä.Kääri taikina kelmuun ja anna levätä vähintään muutama tunti tai mieluiten seuraavaan päivään. Voit myös valmistaa taikinan hyvissä ajoin etukäteen ja pakastaa taikinan.Kuumenna uuni 200-asteeseksi. Kauli taikina ohueksi ja ota levystä muotilla piparkakkuja. Lado piparit leivinpaperille peitetyllä pellille ja paista 6–7 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuin irrotat piparit.

8 dl
Vehnäjauhoja
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 28.11.2011
Muokattu: 10.9.2018

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.