Piparkakut

Nappaa talteen!
| 1 dl | maitoa |
| 1 dl | siirappia |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 75 g | margariinia |
| 2 tl | ruokasoodaa |
| 1 1/2 rkl | piparkakkumaustetta |
| 6 dl | vehnäjauhoja |
| Koristelu: | |
|---|---|
| 1 kpl | valkuainen |
| 3 - 3 1/2 dl | tomusokeria tai valmista sokerikuorrutetta |
| leivontakoristeita | |
- 1.
Kiehauta maito, siirappi ja sokeri. Nosta kattila liedeltä ja lisää margariini, sooda ja piparkakkumauste. Anna seoksen jäähtyä. Sekoita jauhot jäähtyneeseen seokseen. Taikina saa jäädä pehmeähköksi, koska se kovettuu kylmässä. Peitä taikinakulho kelmulla ja nosta jääkaappiin yön yli. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kauli taikinasta kevyesti jauhotetulla leivinpöydällä ohuehko levy ja painele muoteilla piparkakkuja. Nosta leivinpaperoidulle uunipelille ja paista 6–10 minuuttia piparien paksuudesta riippuen.
Käytä valmista kuorrutetta tai valmista se itse. Vatkaa valkuainen kevyesti ja sekoita joukkoon tomusokeria niin, että saat pursotettavan seoksen. Valuta kuorrutus tukevaan pakastepussiin. Leikkaa pienen pieni pala pois pussin kulmasta. Pursota kuorrutuksella kuvioita pipareiden pinnalle ja paina koristeet kosteaan kuorrutukseen, jotta ne kiinnittyvät. Anna pipareiden kuivua.
Vinkki: Uudenlaisella painettavalla piparimuotilla, jää kaunis kuvio piparin pintaan. Jätä taikina hieman paksummaksi kaulittaessa. Paina piparimuotti tasaisesti taikinan pintaan. Paina jousitetusta napista ja pipari irtoaa muotista.
Piparkakut
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 dl | maitoa |
| 1 dl | siirappia |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 75 g | margariinia |
| 2 tl | ruokasoodaa |
| 1 1/2 rkl | piparkakkumaustetta |
| 6 dl | vehnäjauhoja |
Koristelu: | |
| 1 kpl | valkuainen |
| 3 - 3 1/2 dl | tomusokeria tai valmista sokerikuorrutetta |
| leivontakoristeita | |
Valmistus
- 1
Kiehauta maito, siirappi ja sokeri. Nosta kattila liedeltä ja lisää margariini, sooda ja piparkakkumauste. Anna seoksen jäähtyä. Sekoita jauhot jäähtyneeseen seokseen. Taikina saa jäädä pehmeähköksi, koska se kovettuu kylmässä. Peitä taikinakulho kelmulla ja nosta jääkaappiin yön yli. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kauli taikinasta kevyesti jauhotetulla leivinpöydällä ohuehko levy ja painele muoteilla piparkakkuja. Nosta leivinpaperoidulle uunipelille ja paista 6–10 minuuttia piparien paksuudesta riippuen.
Käytä valmista kuorrutetta tai valmista se itse. Vatkaa valkuainen kevyesti ja sekoita joukkoon tomusokeria niin, että saat pursotettavan seoksen. Valuta kuorrutus tukevaan pakastepussiin. Leikkaa pienen pieni pala pois pussin kulmasta. Pursota kuorrutuksella kuvioita pipareiden pinnalle ja paina koristeet kosteaan kuorrutukseen, jotta ne kiinnittyvät. Anna pipareiden kuivua.
Vinkki: Uudenlaisella painettavalla piparimuotilla, jää kaunis kuvio piparin pintaan. Jätä taikina hieman paksummaksi kaulittaessa. Paina piparimuotti tasaisesti taikinan pintaan. Paina jousitetusta napista ja pipari irtoaa muotista.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 2.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä












