Pippurimakrilli-perunasalaatti
Pippurimakrilli-perunasalaatti
Yhteistyössä

Pippurimakrilli-perunasalaatti

Arvostele resepti
6 Annosta

30 min

Yhteistyössä: Kulman Keittiö taustakuva

Kevään piknik ei ole mitään ilman perunasalaattia. Usein unohdettu savukalaklassikko eli pippurimakrilli toimii hyvin myös perunasalaatissa. Piparjuuri ja sitruunamehu kruunaavat savukalan ja vesikrassi tuo kokonaisuuteen tuoreutta sekä suutuntumaa.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
700 guusia perunoita saariston lähituottajilta
1 tlpiparjuuritahnaa
4 rklmajoneesia
100 granskankermaa
puolikkaan sitruunan mehu
1 pussi vesikrassia
200 gpippurimakrillia
suolaa
mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Keitä perunat ja jäähdytä.

    MääräAinesosa
    700 guusia perunoita saariston lähituottajilta
  2. 2

    Sekoita piparjuuritahna, majoneesi, ranskankerma ja sitruunamehu. Sekoita kastike paloiteltujen perunoiden joukkoon.

    MääräAinesosa
    1 tlpiparjuuritahnaa
    4 rklmajoneesia
    100 granskankermaa
    puolikkaan sitruunan mehu
  3. 3

    Lisää puolet vesikrassista ja pippurimakrilli paloiteltuna, sekoita ja mausta. Nosta pippurimakrilli-perunasalaatti tarjoiluastiaan ja koristele lopulla vesikrassilla.

    MääräAinesosa
    1 pussi vesikrassia
    200 gpippurimakrillia
    mustapippuria
    suolaa

Vinkki! Helpommalla pääset, kun valitset salaatin pohjaksi Kulman Keittiön valmiin pesto-perunasalaatin. Se tehdään varhaisperunoista ja maustetaan omalla pestokastikkeella.

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl piparjuuritahnaa, Puolikkaan sitruunan mehu, 1 pussi vesikrassia, 200 g pippurimakrillia, suolaa, mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Kuvat:
TOK
27.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä