Yhteistyössä: Kulman Keittiö

30 min

Nappaa talteen!
Kevään piknik ei ole mitään ilman perunasalaattia. Usein unohdettu savukalaklassikko eli pippurimakrilli toimii hyvin myös perunasalaatissa. Piparjuuri ja sitruunamehu kruunaavat savukalan ja vesikrassi tuo kokonaisuuteen tuoreutta sekä suutuntumaa.
| 700 g | uusia perunoita saariston lähituottajilta |
| 1 tl | piparjuuritahnaa |
| 4 rkl | majoneesia |
| 100 g | ranskankermaa |
| puolikkaan sitruunan mehu | |
| 1 pussi vesikrassia | |
| 200 g | pippurimakrillia |
| suolaa | |
| mustapippuria |
Keitä perunat ja jäähdytä.
Sekoita piparjuuritahna, majoneesi, ranskankerma ja sitruunamehu. Sekoita kastike paloiteltujen perunoiden joukkoon.
Lisää puolet vesikrassista ja pippurimakrilli paloiteltuna, sekoita ja mausta. Nosta pippurimakrilli-perunasalaatti tarjoiluastiaan ja koristele lopulla vesikrassilla.


Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Kevään piknik ei ole mitään ilman perunasalaattia. Usein unohdettu savukalaklassikko eli pippurimakrilli toimii hyvin myös perunasalaatissa. Piparjuuri ja sitruunamehu kruunaavat savukalan ja vesikrassi tuo kokonaisuuteen tuoreutta sekä suutuntumaa.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 700 g | uusia perunoita saariston lähituottajilta |
| 1 tl | piparjuuritahnaa |
| 4 rkl | majoneesia |
| 100 g | ranskankermaa |
| puolikkaan sitruunan mehu | |
| 1 pussi vesikrassia | |
| 200 g | pippurimakrillia |
| suolaa | |
| mustapippuria |
Keitä perunat ja jäähdytä.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 700 g | uusia perunoita saariston lähituottajilta |
Sekoita piparjuuritahna, majoneesi, ranskankerma ja sitruunamehu. Sekoita kastike paloiteltujen perunoiden joukkoon.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 tl | piparjuuritahnaa |
| 4 rkl | majoneesia |
| 100 g | ranskankermaa |
| puolikkaan sitruunan mehu |
Lisää puolet vesikrassista ja pippurimakrilli paloiteltuna, sekoita ja mausta. Nosta pippurimakrilli-perunasalaatti tarjoiluastiaan ja koristele lopulla vesikrassilla.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 pussi vesikrassia | |
| 200 g | pippurimakrillia |
| mustapippuria | |
| suolaa |
Vinkki! Helpommalla pääset, kun valitset salaatin pohjaksi Kulman Keittiön valmiin pesto-perunasalaatin. Se tehdään varhaisperunoista ja maustetaan omalla pestokastikkeella.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
148
Energiaa kcal
619
Energiaa kj
5,8 g
Rasvaa
2,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
19,8 g
Hiilihydraatteja
1,7 g
Sokereita
1,2 g
Kuituja
2,5 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
148
Energiaa kcal
619
Energiaa kj
5,8 g
Rasvaa
2,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
19,8 g
Hiilihydraatteja
1,7 g
Sokereita
1,2 g
Kuituja
2,5 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl piparjuuritahnaa, Puolikkaan sitruunan mehu, 1 pussi vesikrassia, 200 g pippurimakrillia, suolaa, mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli