Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pippurimakrilli-perunasalaatti

timer-icon30 min
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Kevään piknik ei ole mitään ilman perunasalaattia. Usein unohdettu savukalaklassikko eli pippurimakrilli toimii hyvin myös perunasalaatissa. Piparjuuri ja sitruunamehu kruunaavat savukalan ja vesikrassi tuo kokonaisuuteen tuoreutta sekä suutuntumaa.

Ainekset

700 g
uusia perunoita saariston lähituottajilta
1 tl
piparjuuritahnaa
4 rkl
majoneesia
100 g
ranskankermaa
Puolikkaan sitruunan mehu
1 pussi vesikrassia
200 g
pippurimakrillia
suolaa
mustapippuria

Reseptin ainekset Kulman keittiöstä

Valmistus

1

Keitä perunat ja jäähdytä.

700 g
uusia perunoita saariston lähituottajilta
2

Sekoita piparjuuritahna, majoneesi, ranskankerma ja sitruunamehu. Sekoita kastike paloiteltujen perunoiden joukkoon.

1 tl
piparjuuritahnaa
4 rkl
majoneesia
100 g
ranskankermaa
Puolikkaan sitruunan mehu
3

Lisää puolet vesikrassista ja pippurimakrilli paloiteltuna, sekoita ja mausta. Nosta pippurimakrilli-perunasalaatti tarjoiluastiaan ja koristele lopulla vesikrassilla.

1 pussi vesikrassia
200 g
pippurimakrillia
mustapippuria
suolaa

Vinkki! Helpommalla pääset, kun valitset salaatin pohjaksi Kulman Keittiön valmiin pesto-perunasalaatin. Se tehdään varhaisperunoista ja maustetaan omalla pestokastikkeella.

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Miltä maistui?
Kuvat:
TOK
Julkaistu: 27.10.2018
|
Muokattu: 18.2.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

148

619

5,8 g

2,3 g

19,8 g

1,7 g

1,2 g

2,5 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl piparjuuritahnaa,

Puolikkaan sitruunan mehu,

1 pussi vesikrassia,

200 g pippurimakrillia,

suolaa,

mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli