Pistaasikuorrutettu karitsanpaisti, kevätsipuli-perunakakku ja Kulman Keittiön punaviinikastiketta | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Pistaasikuorrutettu karitsanpaisti, kevätsipuli-perunakakku ja Kulman Keittiön punaviinikastiketta

Pistaasikuorrutettu karitsanpaisti, kevätsipuli-perunakakku ja Kulman Keittiön punaviinikastiketta

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta
more-info
Juhlapöydän kruunaa pistaaseilla kuorrutettu karitsanpaisti ja uuden sadon perunoista valmistettu perunakakku. Herkullisen punaviinikastikkeen aterialle löydän Kulman Keittiön valikoimasta.

Ainekset

1 kpl
karitsanpaisti
1/2 dl
öljyä
1 rkl
hunajaa
1 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria
3 kpl
valkosipulin kynttä
muutama oksa persiljaa
1 1/2 kg
uuden sadon perunaa
200 g
voita
1 puntti kevätsipulia
1 rkl
sitruunamehua
2 tl
suolaa
50 g
kuorittuja pistaasipähkinöitä
1 dl
pankojauhoja
0.5 punttia persiljaa
2 rkl
öljyä
1 rkl
hunajaa
2 rkl
sinappia
1 kpl
keltuainen
1 prk kulman keittiön punaviinikastiketta

Reseptin ainekset Kulman keittiöstä

Valmistus

1

Puhdista karitsanpaisti kalvoista. Sekoita marinadin ainekset keskenään, hienonna joukkoon valkosipuli ja persilja. Sivele marinadi lihan pintaan ja anna marinoitua vähintään kaksi tuntia, mielellään seuraavaan päivään.

1 kpl
karitsanpaisti
1/2 dl
öljyä
1 rkl
hunajaa
1 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria
3 kpl
valkosipulin kynttä
muutama oksa persiljaa
2

Pese uuden sadon perunat ja keitä suolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Valuta vesi huolellisesti pois ja murskaa perunat karkeaksi muusiksi. Sulata voi ja hienonna joukkoon kevätsipuli. Halutessasi vihreän värin perunakakkuun, voit sekoittaa voin ja kevätsipulin sauvasekoittimella hienoksi, jolloin vihreä väri ja kevätsipulin maku tulevat paremmin esille. Lisää voiseos perunamurskan joukkoon ja mausta sitruunamehulla ja suolalla. Laita seos tiiviisti irtopohjakakkuvuokaan ja jäähdytä.

1 1/2 kg
uuden sadon perunaa
200 g
voita
1 puntti kevätsipulia
1 rkl
sitruunamehua
2 tl
suolaa
3

Valmista pistaasikuorrute sekoittamalla aineet tehosekoittimessa hienoksi.

50 g
kuorittuja pistaasipähkinöitä
1 dl
pankojauhoja
0.5 punttia persiljaa
2 rkl
öljyä
1 rkl
hunajaa
4

Kuumenna grilli ja ota marinoitu karitsanpaisti hyvissä ajoin huoneenlämpöön ennen grillauksen aloittamista. Mikäli luuton karitsanpaisti on hyvin rikkonainen, voit solmia paistin kiinni paistinarulla. Ota paistiin pinnat kuumassa grillissä ja siirrä karitsanpaisti epäsuoraan lämpöön grillin sivuun. Laita lämpömittari paistiin ja kypsennä, kunnes sisälämpötila on vielä alle 60 astetta.

1 kpl
karitsanpaisti
5

Sekoita keskenään keltuainen ja sinappi ja hiero paistin pintaan. Lisää pistaasikuorrute ja jatka kypsennystä, jolloin paistin sisälämpötila on 64 astetta, jolloin paisti on medium. Anna lihan vetäytyä.

2 rkl
sinappia
1 kpl
keltuainen
6

Leikkaa perunakakku annospaloiksi tai kuumenna kokonaisena uunissa 150 asteessa noin 30 minuuttia.

7

Lämmitä kulman keittiön punaviinikastike kattilassa ja tarjoile pistaasikuorrutetun karitsanpaistin ja kevätsipuliperunakakun kera.

1 prk kulman keittiön punaviinikastiketta

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Kuvat:
Foody Allen / Jenni Virta
Julkaistu: 15.4.2019
Muokattu: 9.3.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1716

410

29,0 g

12,3 g

29,2 g

5,2 g

2,2 g

6,9 g

2,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

muutama oksa persiljaa,

1 puntti kevätsipulia,

0,5 punttia persiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli