Pistaasikuorrutettu karitsanpaisti, kevätsipuli-perunakakku ja Kulman Keittiön punaviinikastiketta - Yhteishyvä

Pistaasikuorrutettu karitsanpaisti, kevätsipuli-perunakakku ja Kulman Keittiön punaviinikastiketta

Pistaasikuorrutettu karitsanpaisti, kevätsipuli-perunakakku ja Kulman Keittiön punaviinikastiketta
Annokset
10
Valmistusaika
Useita tunteja
Uunin lämpötila
150°C
Juhlapöydän kruunaa pistaaseilla kuorrutettu karitsanpaisti ja uuden sadon perunoista valmistettu perunakakku. Herkullisen punaviinikastikkeen aterialle löydän Kulman Keittiön valikoimasta.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
karitsanpaisti
1/2 dl
öljyä
1 rkl
hunajaa
1 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria
3 kpl
valkosipulin kynttä
muutama oksa persiljaa
1 1/2 kg
uuden sadon perunaa
200 g
voita
1 puntti kevätsipulia
1 rkl
sitruunamehua
2 tl
suolaa
50 g
kuorittuja pistaasipähkinöitä
1 dl
pankojauhoja
0.5 punttia persiljaa
2 rkl
öljyä
1 rkl
hunajaa
2 rkl
sinappia
1 kpl
keltuainen
1 prk kulman keittiön punaviinikastiketta

Näin teet

1

Puhdista karitsanpaisti kalvoista. Sekoita marinadin ainekset keskenään, hienonna joukkoon valkosipuli ja persilja. Sivele marinadi lihan pintaan ja anna marinoitua vähintään kaksi tuntia, mielellään seuraavaan päivään.

1 kpl
karitsanpaisti
1/2 dl
öljyä
1 rkl
hunajaa
1 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria
3 kpl
valkosipulin kynttä
muutama oksa persiljaa
2

Pese uuden sadon perunat ja keitä suolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Valuta vesi huolellisesti pois ja murskaa perunat karkeaksi muusiksi. Sulata voi ja hienonna joukkoon kevätsipuli. Halutessasi vihreän värin perunakakkuun, voit sekoittaa voin ja kevätsipulin sauvasekoittimella hienoksi, jolloin vihreä väri ja kevätsipulin maku tulevat paremmin esille. Lisää voiseos perunamurskan joukkoon ja mausta sitruunamehulla ja suolalla. Laita seos tiiviisti irtopohjakakkuvuokaan ja jäähdytä.

1 1/2 kg
uuden sadon perunaa
200 g
voita
1 puntti kevätsipulia
1 rkl
sitruunamehua
2 tl
suolaa
3

Valmista pistaasikuorrute sekoittamalla aineet tehosekoittimessa hienoksi.

50 g
kuorittuja pistaasipähkinöitä
1 dl
pankojauhoja
0.5 punttia persiljaa
2 rkl
öljyä
1 rkl
hunajaa
4

Kuumenna grilli ja ota marinoitu karitsanpaisti hyvissä ajoin huoneenlämpöön ennen grillauksen aloittamista. Mikäli luuton karitsanpaisti on hyvin rikkonainen, voit solmia paistin kiinni paistinarulla. Ota paistiin pinnat kuumassa grillissä ja siirrä karitsanpaisti epäsuoraan lämpöön grillin sivuun. Laita lämpömittari paistiin ja kypsennä, kunnes sisälämpötila on vielä alle 60 astetta.

1 kpl
karitsanpaisti
5

Sekoita keskenään keltuainen ja sinappi ja hiero paistin pintaan. Lisää pistaasikuorrute ja jatka kypsennystä, jolloin paistin sisälämpötila on 64 astetta, jolloin paisti on medium. Anna lihan vetäytyä.

2 rkl
sinappia
1 kpl
keltuainen
6

Leikkaa perunakakku annospaloiksi tai kuumenna kokonaisena uunissa 150 asteessa noin 30 minuuttia.

7

Lämmitä kulman keittiön punaviinikastike kattilassa ja tarjoile pistaasikuorrutetun karitsanpaistin ja kevätsipuliperunakakun kera.

1 prk kulman keittiön punaviinikastiketta
Kuvat
Foody Allen / Jenni Virta
Julkaistu: 15.4.2019
Muokattu: 15.4.2019
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja29 g292 g
Proteiinia7 g69 g
Rasvaa29 g290 g
Kuituja2 g22 g
Energiaa kj1716 17157
Energiaa kcal410 4096

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • muutama oksa persiljaa

  • 1 puntti kevätsipulia

  • 0.5 punttia persiljaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja29 g292 g
Proteiinia7 g69 g
Rasvaa29 g290 g
Kuituja2 g22 g
Energiaa kj1716 17157
Energiaa kcal410 4096

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • muutama oksa persiljaa

  • 1 puntti kevätsipulia

  • 0.5 punttia persiljaa

Kuvat
Foody Allen / Jenni Virta

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.