Pistaasisuklaatorttu

arvosana5/5

(4)arviota
8 Palaa

Noin 1,5 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Dubai-suklaasta vaikutteita hakeva suklaatorttu kätkee sisäänsä hienostuneen pistaasitahnan. Rapeutta ja suutuntumaa luovat vehnämuroke ja rouhittu pistaasi.

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja

150 g(1 pkt) suklaakeksejä (herkku viennese dream cocoa)
50 gvoita

Pistaasitahna

140 g(2 ps, à 70 g) suolattomia ja kuorettomia pistaasipähkinöitä
3/4 dltomusokeria
1/2 dlvettä
1 rklrypsiöljyä

Täyte

35 g(2 kpl) vehnämuroketta (weetabix)

Kuorrute

2 dl(1 prk) vispikermaa
200 gtummaa suklaata
1 rklvoita

Valmistus

  1. 1

    Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle. Asettele reunoille leivinpaperisuikaleet. Hienonna keksit monitoimikoneessa tai kaulimella vahvassa pakastuspussissa. Sulata rasva ja sekoita keksimurun joukkoon. Painele seos kevyesti vuoan pohjalle ja noin 2 cm korkeaksi reunaksi. Nosta jääkaappiin.

    MääräAinesosa
    150 g(1 pkt) suklaakeksejä (herkku viennese dream cocoa)
    50 gvoita
  2. 2

    Tee pistaasitahna. Rouhi pistaasit monitoimikoneessa tai tehokkaassa tehosekoittimessa. Ota 2 ruokalusikallista pistaasirouhetta sivuun koristelua varten. Lisää tomusokeri, vesi ja öljy pistaasien joukkoon monitoimikoneeseen. Jauha tahnaksi, noin 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    140 g(2 ps, à 70 g) suolattomia ja kuorettomia pistaasipähkinöitä
    3/4 dltomusokeria
    1/2 dlvettä
    1 rklrypsiöljyä
  3. 3

    Murenna 2 vehnämuroketta rouheeksi. Säästä ¼ rouheesta koristeluun. Sekoita kevyesti loput rouheesta pistaasitahnaan. Levitä tahna keksipohjan päälle.

    MääräAinesosa
    35 g(2 kpl) vehnämuroketta (weetabix)
  4. 4

    Valmista kuorrute. Rouhi suklaa hienoksi. Kuumenna kerma kattilassa kiehumispisteeseen ja nosta pois liedeltä. Lisää suklaa ja sekoita tasaiseksi. Lisää voi ja sekoita, kunnes seos on tasaista ja kiiltävää. Kaada täytteen päälle ja tasoita pinta. Nosta jääkaappiin hyytymään.

    MääräAinesosa
    200 gtummaa suklaata
    2 dl(1 prk) vispikermaa
    1 rklvoita
  5. 5

    Irrota torttu vuoasta ja nosta tarjoilulautaselle. Ripottele vehnämuroke- ja pistaasirouhe tortun reunoille juuri ennen tarjoamista.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
25.10.2025
|
Päivitetty: 25.10.2025

Samankaltaisia reseptejä