Pistaasisuklaatorttu
Noin 1,5 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Dubai-suklaasta vaikutteita hakeva suklaatorttu kätkee sisäänsä hienostuneen pistaasitahnan. Rapeutta ja suutuntumaa luovat vehnämuroke ja rouhittu pistaasi.
| Pohja | |
|---|---|
| 150 g | (1 pkt) suklaakeksejä (herkku viennese dream cocoa) |
| 50 g | voita |
| Pistaasitahna | |
| 140 g | (2 ps, à 70 g) suolattomia ja kuorettomia pistaasipähkinöitä |
| 3/4 dl | tomusokeria |
| 1/2 dl | vettä |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| Täyte | |
| 35 g | (2 kpl) vehnämuroketta (weetabix) |
| Kuorrute | |
| 2 dl | (1 prk) vispikermaa |
| 200 g | tummaa suklaata |
| 1 rkl | voita |
- 1.
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle. Asettele reunoille leivinpaperisuikaleet. Hienonna keksit monitoimikoneessa tai kaulimella vahvassa pakastuspussissa. Sulata rasva ja sekoita keksimurun joukkoon. Painele seos kevyesti vuoan pohjalle ja noin 2 cm korkeaksi reunaksi. Nosta jääkaappiin.
- 2.
Tee pistaasitahna. Rouhi pistaasit monitoimikoneessa tai tehokkaassa tehosekoittimessa. Ota 2 ruokalusikallista pistaasirouhetta sivuun koristelua varten. Lisää tomusokeri, vesi ja öljy pistaasien joukkoon monitoimikoneeseen. Jauha tahnaksi, noin 10 minuuttia.
- 3.
Murenna 2 vehnämuroketta rouheeksi. Säästä ¼ rouheesta koristeluun. Sekoita kevyesti loput rouheesta pistaasitahnaan. Levitä tahna keksipohjan päälle.
- 4.
Valmista kuorrute. Rouhi suklaa hienoksi. Kuumenna kerma kattilassa kiehumispisteeseen ja nosta pois liedeltä. Lisää suklaa ja sekoita tasaiseksi. Lisää voi ja sekoita, kunnes seos on tasaista ja kiiltävää. Kaada täytteen päälle ja tasoita pinta. Nosta jääkaappiin hyytymään.
- 5.
Irrota torttu vuoasta ja nosta tarjoilulautaselle. Ripottele vehnämuroke- ja pistaasirouhe tortun reunoille juuri ennen tarjoamista.
Pistaasisuklaatorttu
arvosana5/5
Noin 1,5 tuntia (josta 30 min aktiivista)
Dubai-suklaasta vaikutteita hakeva suklaatorttu kätkee sisäänsä hienostuneen pistaasitahnan. Rapeutta ja suutuntumaa luovat vehnämuroke ja rouhittu pistaasi.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 150 g | (1 pkt) suklaakeksejä (herkku viennese dream cocoa) |
| 50 g | voita |
Pistaasitahna | |
| 140 g | (2 ps, à 70 g) suolattomia ja kuorettomia pistaasipähkinöitä |
| 3/4 dl | tomusokeria |
| 1/2 dl | vettä |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
Täyte | |
| 35 g | (2 kpl) vehnämuroketta (weetabix) |
Kuorrute | |
| 2 dl | (1 prk) vispikermaa |
| 200 g | tummaa suklaata |
| 1 rkl | voita |
Valmistus
- 1
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle. Asettele reunoille leivinpaperisuikaleet. Hienonna keksit monitoimikoneessa tai kaulimella vahvassa pakastuspussissa. Sulata rasva ja sekoita keksimurun joukkoon. Painele seos kevyesti vuoan pohjalle ja noin 2 cm korkeaksi reunaksi. Nosta jääkaappiin.
Määrä Ainesosa 150 g (1 pkt) suklaakeksejä (herkku viennese dream cocoa) 50 g voita - 2
Tee pistaasitahna. Rouhi pistaasit monitoimikoneessa tai tehokkaassa tehosekoittimessa. Ota 2 ruokalusikallista pistaasirouhetta sivuun koristelua varten. Lisää tomusokeri, vesi ja öljy pistaasien joukkoon monitoimikoneeseen. Jauha tahnaksi, noin 10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 140 g (2 ps, à 70 g) suolattomia ja kuorettomia pistaasipähkinöitä 3/4 dl tomusokeria 1/2 dl vettä 1 rkl rypsiöljyä - 3
Murenna 2 vehnämuroketta rouheeksi. Säästä ¼ rouheesta koristeluun. Sekoita kevyesti loput rouheesta pistaasitahnaan. Levitä tahna keksipohjan päälle.
Määrä Ainesosa 35 g (2 kpl) vehnämuroketta (weetabix) - 4
Valmista kuorrute. Rouhi suklaa hienoksi. Kuumenna kerma kattilassa kiehumispisteeseen ja nosta pois liedeltä. Lisää suklaa ja sekoita tasaiseksi. Lisää voi ja sekoita, kunnes seos on tasaista ja kiiltävää. Kaada täytteen päälle ja tasoita pinta. Nosta jääkaappiin hyytymään.
Määrä Ainesosa 200 g tummaa suklaata 2 dl (1 prk) vispikermaa 1 rkl voita - 5
Irrota torttu vuoasta ja nosta tarjoilulautaselle. Ripottele vehnämuroke- ja pistaasirouhe tortun reunoille juuri ennen tarjoamista.
Ravintosisältö
535
Energiaa kcal
2241
Energiaa kj
38,0 g
Rasvaa
18,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
40,5 g
Hiilihydraatteja
33,3 g
Sokereita
3,4 g
Kuituja
6,4 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
535
Energiaa kcal
2241
Energiaa kj
38,0 g
Rasvaa
18,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
40,5 g
Hiilihydraatteja
33,3 g
Sokereita
3,4 g
Kuituja
6,4 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























