Pohjolan salaatti
Pohjolan salaatti
Yhteistyössä

Pohjolan salaatti

Arvostele resepti
1 Annosta

15 min

Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Pohjolan salaatiksi kutsuttu savulohisalaatti saa nimensä pohjolan herkullisista raaka-aineista. Salaatissa maistuu savulohen lisäksi savuporo ja sinisimpukat. Karpalot tuovat raikasta kirpeyttä salaattiin.

Ainekset (1 annosta)

MääräAinesosa
50 gamerikansalaattia
50 glehtisalaatteja
2 kplkananmunaa
40 gsavulohta
20 gsavuporoa
20 gsinisimpukoita
1 tlkarpaloita
1 tllehtipersilja

Valmistus

  1. 1

    Leikkaa salaatit ja laita ne lautasen pohjalle.

    MääräAinesosa
    50 gamerikansalaattia
    50 glehtisalaatteja
  2. 2

    Leikkaa keitetyt kananmunat lohkoiksi.

    MääräAinesosa
    2 kplkananmunaa
  3. 3

    Asettele savulohi, savuporo, simpukat ja munanlohkot kauniisti lautaselle, viimeistele savulohisalaatti karpaloilla sekä hienonnetulla persiljalla.

    MääräAinesosa
    40 gsavulohta
    20 gsavuporoa
    20 gsinisimpukoita
    1 tlkarpaloita
    1 tllehtipersilja

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl karpaloita, 1 tl lehtipersilja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Kuvat:
TOK
15.11.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025