Pohjolan salaatti | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Pohjolan salaatti

Pohjolan salaatti

timer-icon15 min
Fork and knife
1 Annosta
Fork and knife
1 Annosta
more-info
Pohjolan salaatiksi kutsuttu savulohisalaatti saa nimensä pohjolan herkullisista raaka-aineista. Salaatissa maistuu savulohen lisäksi savuporo ja sinisimpukat. Karpalot tuovat raikasta kirpeyttä salaattiin.

Ainekset

50 g
amerikansalaattia
50 g
lehtisalaatteja
2 kpl
kananmunaa
40 g
savulohta
20 g
savuporoa
20 g
sinisimpukoita
1 tl
karpaloita
1 tl
lehtipersilja

Reseptin ainekset Kulman keittiöstä

Valmistus

1

Leikkaa salaatit ja laita ne lautasen pohjalle.

50 g
amerikansalaattia
50 g
lehtisalaatteja
2

Leikkaa keitetyt kananmunat lohkoiksi.

2 kpl
kananmunaa
3

Asettele savulohi, savuporo, simpukat ja munanlohkot kauniisti lautaselle, viimeistele savulohisalaatti karpaloilla sekä hienonnetulla persiljalla.

40 g
savulohta
20 g
savuporoa
20 g
sinisimpukoita
1 tl
karpaloita
1 tl
lehtipersilja

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Kuvat:
TOK
Julkaistu: 25.7.2018
Muokattu: 18.2.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1145

273

15,0 g

4,0 g

1,0 g

2,0 g

31,0 g

2,9 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl karpaloita,

1 tl lehtipersilja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli