Yhteistyössä: Food Market Herkku

Nappaa talteen!
| 1 kpl | naapurin maalaiskanan grilliperhonen (kokonainen auki leikattu kananpoika) |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1/2 kpl | ruukkua oreganoa |
| 1/2 kpl | ruukkua rosmariinia |
| 15 kpl | salvianlehteä |
| 50 g | huoneenlämpöistä voita |
| 1 kpl | sitruunan mehu ja kuori |
| sormisuolaa, mustapippuria | |
| maalaisleipä | |
| folioon kääritty tiili tai kivi | |
| Kastike: | |
|---|---|
| 2 dl | turkkilaista jugurttia |
| 1/2 kpl | sitruunan mehu |
| 1 rkl | hunajaa |
| puolikas murskattu valkosipulin kynsi | |
| suolaa, mustapippuria | |
Raasta valkosipuli ja sitruunakuori voin joukkoon.
Silppua yrtit ja sekoita voihin.
Hiero kananpoika kauttaaltaan voiseoksella, työnnä maustevoita myös nahan alle.
Ripottele runsaasti sormisuolaa ja pippuria pintaan.
Laita lintu grilliin nahkapuoli ylöspäin. Aseta tiiliskivi painoksi niin kananpoika pysyy tasaisen litteänä. Käännä 20 minuutin jälkeen. Muista, että myös tiiliskivi on hehkuvan kuuma! Liha on kypsää kun sisälämpötila on 75 astetta.
Jos grilli leimahtelee voimakkaasti, voi kananpojan alle laittaa folioarkin.
Yhteistyössä: Food Market Herkku

| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | naapurin maalaiskanan grilliperhonen (kokonainen auki leikattu kananpoika) |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1/2 kpl | ruukkua oreganoa |
| 1/2 kpl | ruukkua rosmariinia |
| 15 kpl | salvianlehteä |
| 50 g | huoneenlämpöistä voita |
| 1 kpl | sitruunan mehu ja kuori |
| sormisuolaa, mustapippuria | |
| maalaisleipä | |
| folioon kääritty tiili tai kivi | |
Kastike: | |
| 2 dl | turkkilaista jugurttia |
| 1/2 kpl | sitruunan mehu |
| 1 rkl | hunajaa |
| puolikas murskattu valkosipulin kynsi | |
| suolaa, mustapippuria | |
Raasta valkosipuli ja sitruunakuori voin joukkoon.
Silppua yrtit ja sekoita voihin.
Hiero kananpoika kauttaaltaan voiseoksella, työnnä maustevoita myös nahan alle.
Ripottele runsaasti sormisuolaa ja pippuria pintaan.
Laita lintu grilliin nahkapuoli ylöspäin. Aseta tiiliskivi painoksi niin kananpoika pysyy tasaisen litteänä. Käännä 20 minuutin jälkeen. Muista, että myös tiiliskivi on hehkuvan kuuma! Liha on kypsää kun sisälämpötila on 75 astetta.
Jos grilli leimahtelee voimakkaasti, voi kananpojan alle laittaa folioarkin.
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.