Pollo al mattone
Pollo al mattone
Yhteistyössä

Pollo al mattone

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplnaapurin maalaiskanan grilliperhonen (kokonainen auki leikattu kananpoika)
3 kplvalkosipulinkynttä
1/2 kplruukkua oreganoa
1/2 kplruukkua rosmariinia
15 kplsalvianlehteä
50 ghuoneenlämpöistä voita
1 kplsitruunan mehu ja kuori
sormisuolaa, mustapippuria
maalaisleipä
folioon kääritty tiili tai kivi

Kastike:

2 dlturkkilaista jugurttia
1/2 kplsitruunan mehu
1 rklhunajaa
puolikas murskattu valkosipulin kynsi
suolaa, mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Raasta valkosipuli ja sitruunakuori voin joukkoon.

  2. 2

    Silppua yrtit ja sekoita voihin.

  3. 3

    Hiero kananpoika kauttaaltaan voiseoksella, työnnä maustevoita myös nahan alle.

  4. 4

    Ripottele runsaasti sormisuolaa ja pippuria pintaan.

  5. 5

    Laita lintu grilliin nahkapuoli ylöspäin. Aseta tiiliskivi painoksi niin kananpoika pysyy tasaisen litteänä. Käännä 20 minuutin jälkeen. Muista, että myös tiiliskivi on hehkuvan kuuma! Liha on kypsää kun sisälämpötila on 75 astetta.

  6. 6

    Jos grilli leimahtelee voimakkaasti, voi kananpojan alle laittaa folioarkin.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Kuvat:
Food Market Herkku
12.4.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025