Porkkana-vuohenjuustolaatikko

arvosana5/5

(1)arvio
8 Annosta

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
1 kgvalmista porkkanasosetta
1 1/2 dlrikottuja ohrasuurimoita
2 dlvettä
6 dlmaitoa
3 rklsiirappia
1 tlsuolaa
kanelia ja valkopippuria
2 kplkananmunaa
200 gvuohenjuustoviipaleita

Pinnalle

1/2 dlkorppujauhoja
2 rklmargariinia

Valmistus

  1. 1

    Kuumenna vesi teflonpinnoitetussa kattilassa ja lisää joukkoon ohrasuurimot. Keitä, kunnes vesi on imeytynyt suurimoihin.Lisää maito ja kuumenna kiehuvaksi. Hauduta seosta miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia. Sammuta liesi ja anna puuron hautua kannen alla vielä 10 minuuttia.Lisää porkkanasose puuroon. Mausta seos siirapilla, suolalla, kanelilla ja pippurilla. Anna seoksen jäähtyä hieman.Voitele iso uunivuoka tai kaksi pientä. Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita puuroon. Kaada kolmasosa seoksesta vuokaan ja murustele päälle vuohenjuustokiekot. Levitä loppu porkkanaseos päälle ja ripottele pinnalle korppujauhoja. Painele pintaan kuvioita pikkulusikan kärjellä. Nosta päälle muutama rasvanokare ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin tunnin ajan.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Lisää reseptejä aiheesta

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
19.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä