Porkkana-vuohenjuustolaatikko

Nappaa talteen!
| 1 kg | valmista porkkanasosetta |
| 1 1/2 dl | rikottuja ohrasuurimoita |
| 2 dl | vettä |
| 6 dl | maitoa |
| 3 rkl | siirappia |
| 1 tl | suolaa |
| kanelia ja valkopippuria | |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 200 g | vuohenjuustoviipaleita |
| Pinnalle | |
|---|---|
| 1/2 dl | korppujauhoja |
| 2 rkl | margariinia |
- 1.
Kuumenna vesi teflonpinnoitetussa kattilassa ja lisää joukkoon ohrasuurimot. Keitä, kunnes vesi on imeytynyt suurimoihin.Lisää maito ja kuumenna kiehuvaksi. Hauduta seosta miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia. Sammuta liesi ja anna puuron hautua kannen alla vielä 10 minuuttia.Lisää porkkanasose puuroon. Mausta seos siirapilla, suolalla, kanelilla ja pippurilla. Anna seoksen jäähtyä hieman.Voitele iso uunivuoka tai kaksi pientä. Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita puuroon. Kaada kolmasosa seoksesta vuokaan ja murustele päälle vuohenjuustokiekot. Levitä loppu porkkanaseos päälle ja ripottele pinnalle korppujauhoja. Painele pintaan kuvioita pikkulusikan kärjellä. Nosta päälle muutama rasvanokare ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin tunnin ajan.
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | valmista porkkanasosetta |
| 1 1/2 dl | rikottuja ohrasuurimoita |
| 2 dl | vettä |
| 6 dl | maitoa |
| 3 rkl | siirappia |
| 1 tl | suolaa |
| kanelia ja valkopippuria | |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 200 g | vuohenjuustoviipaleita |
Pinnalle | |
| 1/2 dl | korppujauhoja |
| 2 rkl | margariinia |
Valmistus
- 1
Kuumenna vesi teflonpinnoitetussa kattilassa ja lisää joukkoon ohrasuurimot. Keitä, kunnes vesi on imeytynyt suurimoihin.Lisää maito ja kuumenna kiehuvaksi. Hauduta seosta miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia. Sammuta liesi ja anna puuron hautua kannen alla vielä 10 minuuttia.Lisää porkkanasose puuroon. Mausta seos siirapilla, suolalla, kanelilla ja pippurilla. Anna seoksen jäähtyä hieman.Voitele iso uunivuoka tai kaksi pientä. Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita puuroon. Kaada kolmasosa seoksesta vuokaan ja murustele päälle vuohenjuustokiekot. Levitä loppu porkkanaseos päälle ja ripottele pinnalle korppujauhoja. Painele pintaan kuvioita pikkulusikan kärjellä. Nosta päälle muutama rasvanokare ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin tunnin ajan.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä
- 2.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Arja Elina hankki airfryerin – Sen jälkeen mikään ei ollut kuin ennen
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Neulotut lapaset – kolme perusohjetta












