Punajuuri-suklaakakku

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
2 kplkananmunaa
1 1/2 dlsokeria
1 rklleivinjauhetta
2 tlkanelia
1 tlvaniljasokeria
2 dlvehnäjauhoja
3 dlpunajuuriraastetta
100 gtaloussuklaata
1 dlöljyä
1 dlomenahilloa

Kuorrutus:

25 gvoita tai margariinia
50 gsulatejuustoa
2 dltomusokeria
1 tlvaniliinisokeria

Koristeluun:

suklaa- tai pähkinörouhetta

Valmistus

  1. 1

    Kuumenna uuni 175-asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuiva-aineet keskenään ja sekoita munavaahtoon. Kuori ja raasta punajuuri. Sulata suklaa. Kääntele punajuuriraaste, suklaa, öljy ja omenahillo varovasti taikinaan. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä. Sekoita kuorrutusta varten pehmeä voi, sulatejuusto ja sokerit keskenään. Levitä kakun päälle. Koristele rouhitulla suklaalla ja pähkinöillä.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä